Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (604)

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď mám silný príbeh, nepotrebujem ho umiestňovať do prostredia Havaje. Ináč príjemné nahliadnutie do rodinných vzťahov medzi tatkom a dcérami, a do ich lúčenia sa s umierajúcou matkou. Trocha dojatia, trocha úprimnosti, trocha humoru. Všetko decentne a citlivo podané, ale ničím výnimočné, bez prekvapení či väčších zdramatizovaní. Na štyri hviezdičky film vyťahuje Clooney s jeho rolou na telo, a tiež postava Matthewa Lillarda, ktorá je asi najsvetlejším a najživším prvkom filmu. Bokovka bola väčším "zjavením" a zanechala výraznejšiu stopu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Říkám to se zklamáním, ale za posledních šest měsíců jsem viděl alespoň pět podobných rodinně dramatických snímků, které byly jednoduše lepší, lidštější, svěžejší. A méně šly po tom „jistém".. Děti moje až příliš přiznávají, že chtějí hlavně dojímat. Na řídký děj jsme u Payna zvyklí, těšíme se spíš na podmanivou atmosféru a skvěle napsané dialogy. A tady můžeme čekat problém. Neříkám, že Děti moje nemají řadu povedených a vypointovaných (a samozřejmě skvěle zahraných) scén, ale mezi nimi je až příliš vaty a laciného sentimentu a nepomůžou (spíš naopak) ani havajské odrhovačky. Což je minimálně škoda, protože Payne má skvělý cit pro situace ze života obyčejných lidí a přenášení hřejivého humoru na plátno. Ty dvě hodinky sice utečou jako voda, víc ale čekat nemůžeme. Nepomáhá ani umístění děje na Havaj a linie hledání identity. Fakt mi bylo jedno, zda hlavní hrdina pozemky prodá či nikoliv. Clooney je coby záložní rodič výborný (nicméně nikoliv výborný na Oscara), Shailene Woodley snad ještě lepší. Sečteno, podrženo: pomalá nezávislá konverzačka, místy ale trestuhodně prázdná. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No takhle fakt ne. Něco tak rutinního a klišoidního jsem dlouho neviděl, o to hůř, že v kině. Jako komedie to takřka vůbec nefunguje (pousmál jsem se jednou, dvakrát?), takže by snad mohlo jít o drama, ale zase jaké. Ty slzičky jsem tam nevěřil snad nikomu a herci mě také příliš nenadchli. Clooney měl být hlavním tahounem, ale jeho postava je snad krom 2 situací mdlá (možná už jen proto, že starý mládenec George se na roli otce absolutně nehodí) a tak nejvíc mě zaujala Shailene Woodley, která kromě toho, že dobře vypadala (možná až příliš), taky předvedla ucházející herecký výkon. Na druhou stranu mě šíleně iritoval "pohodář" (rozuměj vypatlanec) Nicka Krause, který tam byl jak páté kolo u vozu a ještě dost na ranu. Pozdější (ne)čekaná pohnutka ohledně spravovaného území byla trapná a stejně tak hledání onoho milence. A o konci se radši ani nezmiňovat (zvláštní, proč si na ten gauč ještě nepřisedl duch jejich milované mámy?). Uznávám, s takhle stupidním scénářem se toho asi moc udělat nedalo, ale jestli Děti moje promění jenom jednu ze svých nominací na zlatého plešouna (beztak Clooney jo), začnu už vážně uvažovat nad totální ignorací příštích Oscarových adeptů (i když největší gól by byl, kdyby ho film dostal právě za ten scénář). ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, ve které George Clooney znamenitě hraje George Clooneho, který bydlí na Hawaji, má velký majetek, nevěrnou manželku v kómatu a musí se sám starat o dvě dcery, se tak moc snaží tvářit opravdově a pravdivě, ale ve skutečnosti je to jen povrchní kalkul opíjející diváky "indie" momentkami a rádoby pohodovou hawajskou hudbou, která mě už po dvaceti minutách - s prominutím - pěkně sr*la. Nakonec jediné, co tu působí opravdově, je stále bledší a zpustlejší tělesná schránka hrdinovy manželky ve vegetativním stavu a přirozená krása Shailene Woodley. Děti moje pro mě představují jakýsi opak Iñárrituova Biutiful, který byl skrz naskrz tíživý, nekompromisní a syrový (a vynikající). S problémy se tam šlo tzv. až na dřeň a dokázaly postavy opravdu potápit, kdežto v Payneově filmu si na konci zdá, že stačí udělat pár idealistických gest, sednout si s dětmi na gauč k televizi, dát si zmrzku a všechno je zase fajn...bulšit. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oskara v kategórii "Najlepší film roka" síce The Descendants nezískajú (Boh chráň keby získali..), ale zopár ocennení za herecké výkony a scenár si vo všetkých soškových ceremóniach, zahraničných aj amerických, určite zaslúžia! Jedná sa o drama, ktoré si svoje slabé stránky jasne uvedomuje a o to viac sa ich snaží zakryť a nahradiť sympatickým, hereckým obsadením, medzi ktorým funguje potrebná chémia, krásnym prostredím Havaja, niektorými zapamätania hodnými scénkami a celkovo príjemným pôsobením na jemné srdce diváka. __ VIAC TU ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Snímek získal Zlatý glóbus v kategorii nejlepší drama. George Clooney si pak odnesl stejné ocenění pro nejlepšího herce v dramatu. (Sekmen)
  • George Clooney (Matt King) sa priznal, že vo vzorovaných košeliach a kaki nohaviciach, do ktorých ho kostyméri navliekli, doslova trpel. Žartoval, že jeho mužnosť počas nakrúcania značne ochabla. (krasomama)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama