Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (2)

Caprica (2009) 

Po shlédnutí první řady (téměř na jeden zátah) mohu jen konstatovat, že jsem nikdy neviděl tak skličující seriál, plný úzkosti, bolesti... . Snad žádná postava v Caprice není šťastná. Všichni jsou něčím drásáni a drceni. Ať už je to dívka zavřená v těle robota, dívka zavřená ve virtuální realitě, otec který hledá dceru... prostě všichni jsou týráni událostmi. Pokud někdo čekal něco jako BSG, tak na jednu stranu ano. Vztahy jsou stejně vyhrocené, scénář stejně inteligentní, režie má nadprůměrnou úroveň a herci hrají jako z partesu. Slabina jsou místy špatné triky, což se ovšem vzhledem k jejich množství dá přehlédnout a misty otravné dějové linky, řešící např. příčetnost Mrs. Greynstone. Nicméně i tak jsou v BSG i v Caprice, ženské postavy neuvěřitelně napsané a stejně neuvěřitelně zahrané. Více než sci-fi, je Caprica drama. A dost drsné. ()

Pilot (2009) (E01) 

Jen díky tomu, že měl seriál Battlestar Galactica tak výbornou úrověň, stálo za to přečkat rozvláčné vyprávění o tragédii, kterou začala BSG. Další střípek zapadl do mozaiky, ale dle mého názoru by stačilo vše zhustit do jedné krátké epizody o poloviční stopáži. Občas je těch teologických plků hodně, ale naštěstí je překrývá téměř Frankensteinovská otázka stvoření a ke konci tolik očekávané setkání s prvním cylonem. Ždímání minut z jednoduché pointy, tvůrci nemají zapotřebí, protože se nabízí spousta dějových linií a propojení obou sérií probíhá pouze na úrovni "víme jak to dopadne". Takže jako pilot k seriálu je to slušné, ale doufám že se tato rozvláčnost jednotlivým dílům vyhne. Pokud jste neviděli BSG, odečtěte si z mého hodnocení 1 1/2*. Pozitivní je, že stejně jako BSG bude i Caprika stát na dobrých hercích, budování vztahů mezi postavami a hlavně že se zatím nerýsuje žádná podobně otravná postava, jako byl dr. Baltar v BSG. ()

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama