Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skvělé ústřední duo s charismatickými Samem Worthingtonem a Jeffrey Dean Morganem, výborná podkreslující hudba a doslova perfektní potemnělá a syrová atmosféra, navozující pocit sklíčenosti, příjemného mrazení v zádech a očekávání něčeho drsného a cool. A přes všechna tyto významná pozitiva se paní režisérka "vyznamenala" takovým stylem odvyprávění a zpracování ústřední zápleky, že to vše velmi kladně zmiňované spláchla bez mrknutí do hajzlu. Já jsem za celých 100 minut trvání vyšetřování sériových vražd absolutně nepochopil, o co tam vlastně šlo. Prostě tak nesmyslně navrstvenou a špatně a nudně zpracovanou zápletku jsem už dlouho neviděl a připadám si i trochu jako trubka, ale vůbec jsem nepobíral kdo co vyšetřuje, co kdo proč dělá, co ho k tomu vedlo, proč tak jednal, a bylo to tak nebo tak?, já byl jednoduše pořád mimo a ve výsledku tak jen mohu konstatovat, že jsem vlastně jen sledoval přes hodinu a půl dva většinou nasraný pobíhající detektivy, kteří "asi" něco vyšetřují a pozor!, pochopil jsem, že se jim to nakonec i povedlo dovyřešit ke zdárnému konci. Zkrátka hrůza. A jsem si bohužel rozhodně jistý, že mé nepochopení celé zápletky nebylo rozhodně způsobeno mou nepozorností či hloupostí, ale naprostou neschopností autorů natočit jen trochu smysluplný a alespoň minimálně záživný krimi/thriller. Prostě skvělý herci, parádní atmosféra, ale DĚSIVĚ!!! zpracovaná zápletka. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Což o to, atmosféra je dobrá, hnus, špína a úpadek. Žádná naděje, protloukání se životem. Jenže příběh moc nedrží pohromadě. Rozplizne se do více rovin, některé se ani neuzavřou, příliš překvapení se také nekonná... Jako by snímek režisérka šila horkou jehlou a sama dost dobře nevěděla, co chce filmem říci. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak dcera slavného filmaře chtěla strašně moc natočit moderní western, něco jako Tamtu zemi, která není pro starý, ale jediné co jí vyšlo, je výběr písničky do závěrečných titulků (jestli ji vůbec vybírala ona). Jinak je to naprosto nefungující, tristní a neskutečně nudná záležitost s hnusnou televizní kamerou a scénářem, jehož "spád" by uspal i chronického insomniaka. Do Benátek se to dostalo jenom díky mohutné tlačence otce. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento film byl sice inspirován skutečnými událostmi, které se od počátku sedmdesátých let odehrávali na místě zvaném Texaské vražedné pole, kde bylo nalezeno kolem třiceti těl mladých dívek, která byly většinou zneužity a poté zabity a pohozeny do zdejších močálů a bažin. Většina z těchto případů nebyla vyjasněna a mnoho dívek se stále pohřešuje. Takže tento snímek je fiktivní a neobjasňuje, co se na tomto místě v minulosti dělo a co se v této bohem zapomenuté krajině možná pořád děje. Jde o to, že nám režisérka Ami Canaan Mann pod patronací svého slavného otce Michaela Manna, který film produkoval ukázala tuto fikci pro mě vcelku záživným způsobem, který držel diváka po celou dobu v napětí a měla tam taktéž vysvětlení několika vražd, které se na tomto nešťastném místě staly. Celkem solidní výkony herců, kteří nás dokázali vtáhnout do děje místní komunity texaských vidláků, kde jak to vypadá je každej druhej úchylně smýšlející individuum a kam se asi nikdy nebudu chtít podívat při své eventuelní projížďce Spojenými státy americkými. Také nechápu oficiální překlad distributora, který nevystihuje podstatu tohoto filmu a diváci, kteří dokoukali tento film do konce mi dají za pravdu, že pod pojmem Texaský kat si člověk představuje úplně něco jiného a nedej bože, že si distributor plete číslo jednotné s číslem množným, což děti probírají ve druhé třídě základní školy. Taktéž opět nechápu místní nízké hodnocení tohoto filmu a přirovnávání a srovnávání s filmem Sedm, kde je jen jeden společný atribut a tím jsou sériové vraždy. Přece nemůže být každý film o sériových vraždách srovnáván s tímto filmem. Tento film je trochu založen na skutečných událostech, zato film Sedm je čirá fikce a takhle dokonale propracované vraždy jako ve filmu Sedm jsou málopravděpodobné a mnoho sériových vrahů o svých činech nepřemýšlí, prostě si jedou ve své deviaci a většinou nepřemýšlí o následcích a nějakých stopách, které by zanechávaly policii. Za tento počin dávám solidních 70%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, a takový to mohl být atmosférický, temný krimi thriller. Tvůrci se ale rozhodli, že mě budou částečně nudit a zčásti mi brnkat na nervy ukázkami práce texaských policejních složek. Mně film každopádně nebavil, protože stát osamělé hvězdy střeží zjevně muži a ženy, kteří se do akcí vrhají taktéž osaměle a navíc blbě, a když už jednají týmově, pořád to dělají blbě. I když u mě snímek před lety nedopadl dobře, překvapilo mě, jak moc mě jeho repríza zklamala. Policejní práce- jedna velká katastrofa, drsňák z nejdrsnějších zmizel z příběhu i se závěrem své dějové linie tak dokonale, že už ho ani nikdo nehledal, a celá tahle záležitost mě vůbec nebavila a bylo mi vlastně jedno, jak dopadne. A teď mě tak napadá, jak to vlastně dopadlo? Nevěřím, že bych si sám před sebou dokázal druhou hvězdičku obhájit, takže ji radši odstraním. / Poučení: Máš rád bažiny a hodně mladé holky? Jeď do Texasu a neotravuj tady vzduch, peďáku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama