Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (581)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Něco trochu jiného než z minulých dvou dílů. Teď už aspoň definitivně vim, že fandim Lycanům. První film, kde se mi Michael Sheen líbil. Ať jak hrál, jakou postavu ztvárnil i vzhledově. Škoda za tu ošklivou lokaci a za sex hlavních hrdinů, který byl vyloženě směšný a působil jak ze špatný telenovely. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na rovinu: pokud chcete vidět vlkodlaky, kteří se zahryzávají do krků nebohých upírů, udělejte si výlet na Konopiště, poněvadž tamní (brutální) sbírka uřízlých hlav lesní zvěře, je Lycanům dost podobná. Možná tam někde uvidíte i Patricka Tatopoulose, jehož skalpovaná hlava bude mít to nejčestnější místo, v jakékoli síni. Stvořil totiž ten nejzbytečnější film, co jsem kdy viděl. P.S. Michaela Sheena nechte, prosím, být. On je jediná světlá vzpomínka, co mi z Underworldu zůstane. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +pěkná řezačka a krvavá, hudba, řev, kamera, příběh -především ve tmě laděné do modra toho opravdu není moc vidět a tak se návštěva kina kvůli obrazu zdá býti zbytečná (jednoduše řečeno:mohlo to jít rovnou na DVD), jinak standartní a ničím vyjímečný film nepřekonávající předešlé díly/// A příběh pokačuje. Tentokrát pěkně od počátku na něž příběhově navazují předešlé dva díly. A protože jsem v kině byl i na nich, tak mi návštěva třetího dílu připadá jako samozřejmost, nebo chcete-li povinnost. I když důvodu věru mnoho není. Původní herecké obzasení tu až na výjimku v podobě Victora (Bill Nighy) není. Půvabnou sexy Selenu (Kate Beckinsale) nahradila celkem průměrná Soňa (Rhona Mitra-více jí to slušelo v Soudném dni) a po technické stránce jsme zůstali na stejném místě jako před pěti lety. Je sice pravdou, že souboje sou promakanější a šťavnatě krvavé a slušná akce se tu taky najde, ale za 1. je to potřetí to samé, za 2. první dva díky se odehravali v moderní době a tento se ještě více podobá "vlkodlačím" filmům, a to je žánr, který nevyhledávám a za 3. díky šikovně laděnému obrazu do studené modré barvy je kulový vidět a divák si to na plátně prostě neužije. Třetí Underworld není zklamání. To proto, že jsem od něj nic moc nečkal a taky jsem dostal jen to, nic víc./// Celkem 65%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Brrr. Underworld potřetí a potřetí v bleděmodrém to samé a to doslova a do puntíku. I ta modrá tu straší znova. Nevím moc v tuhle chvíli co na tomhle pokračování mám hodnotit, jelikož se série vůbec nikam neposunula - rádoby cool obrázky hezké na pohled, nezvládnuté akční sekvence, nulové napětí, o hororovosti ani nemluvě, strašná kupa logických chyb, debilní chování postav. A pozitiva? No mělo to jen 90 minut, nudné kecy o mytologii vystřídali hloupé dialogy "rozvíjející děj" (ano to tady považuji za pozitivum) a ty vychrtlé modelky v kožených oblečcích alespoň občas trošku pobavili, jelikož nadhled je přesně to, co téhle sérii chybí ze všeho nejvíc. ----- A propo, co tu má znamenat ten zástup najednou se vyrojivších pětihvězdičkářů? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem vic, ne ze by me to vylozene zklamalo, ale mohlo to bejt daleko lepsi. A kde je teda vlastne problem? Mozna v reziserovy, kterej je neschopnej a absolutne se nedari nejakej naznak atmosfery, pritom ve filmu, kerej se odehrava nekde ve stredoveku, vetsina postav tu jsou vlkodlaci nebo upiri a rubou se mezi sebou, by mela jit atmosfera udelat lehce, ale ono ne. Dalsi problem je noc. Kuli upirum se vse odehrava v noci, tudiz je 99% filmu ve tme a kolikrat neni videt, co se to vlastne deje, cemuz taky napomaha misty neprehledna akce. Dalsi problem jsou masky vlkodlaku, ty jsou fakt ubohy, ono celkove triky nejsou zadnej zazrak. No a posledni problem je pribeh, ten je dost jednoduchej, ale to by nevadilo, navic si u toho clovek vzpomene na ty flashbacky a vypraveni z minulejch dilu, jenze ruku v ruce s tim de fakt, ze kdo videl minuly dily, tak je mu jasny, jak to dopadne. No a co se tyce akce, krome toho, ze je misty neprehledna, tak zas tak spatna neni, par bitek sem si i uzil, ale je to hlavne v druhy casti, protoze v prvni je to dost utahany a misty se jen keca. Nastesti ma film jen nakejch 85 minut, takze nudit nestihne. Co se tyce hercu, Rhona Mitra je fajn a jelikoz nehraje postavu Beckinsale, je vse v poradku. No a Nighy je osvedcena volba, ten nezklame nikdy. Celkove jako takovy zabavny becko na jedno skouknuti v pohode, ale melo to daleko na vic. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama