Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu svižně natočená kriminálka v dobových kulisách (mj. Smíchov, Václavák) se zajímavou směsicí menších herců, z nichž největší brzdou je Vašut. Scénář ve snaze uchopit prostředí pražské galerky působí naivně, naproti tomu režie nabízí jistotu a tempo, ovšem zaostává v rytmu vyprávění, kterému příliš neslouží ani ♫ hudebně-zvuková složka. Ve filmu často frekventovaná a nekorektně podávaná "cikánská výprava" dnes do televizí moc nepronikne, závěrečná Jandákova "kachlíčková" scéna ovšem může být kultovní. 2-3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nádhernej skanzen konce 80let, Jandák bez pupku, před cikánama se ještě nemuselo chodit po špičkách, oblečení ze kterýho by blil i Fantozzi, Vašut s vlasama, oprejskaný domy, fízlové v zelených mundurech a veksláci jako elita zločinu i ekonomiky současně, privátní bordely v 1+1, kde se za pár mařen vyšukávali dederóni, jako ten film sám o sobě stojí více méně za vyliž prdel, ale kdo tuhle dobu zažil, pookřeje a tasí nějakou tu hvězdu za tu atmosféru, která vede ke vzpomínkám. ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Možná neprávem zapomenuto a přehlíženo, protože tahle snad poslední komunistická detektivka má v některých ohledech své kvality. Kupříkladu nimračka s kamerou mě vysloveně nadchla, využívání barových zrcadélek a průhledů je tady dovedeno k dokonalosti, a taky Pavelka s Vašutem mají na chandlerovsky laděný žánr na rozdíl od jiných pseudodrsňáků charisma i koule. Název Divoká svině je sice vzhledem k zápletce přiléhavý, ale o obsahu neříká zhola nic a diváckému zájmu tudíž moc nepomohl. Navíc film trpí snahou o odvážné scénaristické zpracování, nad nímž ovšem mezitím čas dávno trhl oponou, takže muselo pár měsíců po revoluci nutně vypadat směšně. Ve třiaosmdesátém by to možná byla pecka, ale dlouhých pět let po natočení o dost provokativnějšího Bony a klid, navíc v době, kdy už na Hradě seděl Havel... Nicméně dnes, kdy jsou s odstupem času člověku všechny tyhle okolnosti lhostejné, si Divoká svině zaslouží 60 % - za snahu, za herce a za řemeslnou úroveň. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mne to moc nezaujalo a tak jsem to celé sledoval jen tak mimochodem. Detektiv tam stále někoho honí, občas je divákovi dáno nahlédnouti do podsvětí a to je tak vše. Rozhodně nic, co by se muselo vidět za každou cenu. Ale úplně ztracený čas to není taky. Prostě taková podprůměrná slátanina. A je to celé zbytečně dlouhé. 2810201110603/10712 ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Film hodne dobry,velmi verne vystihuje dobu,hudbu ma na svedomi P.Richter,nepozna ho sice moc ludi,ale znalci vedia ze je to nestor ceskeho experimentalneho gitaroveho rocku a vo filme je to hodne poznat.Myslim si ze  film doplatil na cas svojej premiery,bolsevik uz bol na lopatkach a k nam zacali  prudit vo velkom filmy zo zapadu...bolo to take bezcasi...nikto uz nevedel co je vlastne este dovolene a co uz nie.No skratka hodne dobry film a zrkadlo doby. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama