Když jsem otevřel Březinův Lexikon českého filmu, nabyl jsem pocitu, že Divoká svině je snad nejhorším českým filmem. Myslím, že není, jen trpí tradičními nedostatky tvorby v žánru akčním a detektivním. Například snaha o autenticitu a syrovost připomíná marné pachtění např. Kamarádů do deště. Mohl bych s výčtem pokračovat dál (třeba o autorovi scénáře Pavlu Frýbortovi), ale je to zbytečné - ne tak strašný, ale docela normální film. Tím teď ale spíše myslím pro "normální večer na n@vě." Asi tak nějak.(27.8.2004)

Nic víc než průměrná krimi. Ale ovšem také nic míň. Příběh je dobrý a zpracování také není nijak špatné. Přistupoval jsem k filmu nedůvěryhodně, ale nakonec jsem byl docela potěšen. Jak říkám příběh kvalitní je, jen lépe zpracovat, mohlo to být ještě lepší. Takto slušný průměr.(27.3.2006)

• Paldini

Hodně nepovedený pokus o českou drsnou kriminálku.(27.8.2004)

• WANDRWALL

Dramaturgie Barandova se změnou režimu nepočítala. Názorným dokladem je tenhle film.(4.8.2010)

• triatlet

Frýbortova Veksláka jsem v osmdesátých letech přečetl doslova jedním dechem. Ale film o akci kriminalistů mi přišel hodně amatérský.(24.7.2008)

• Spock

Český pokus o drsné krimi, kde jsou ti hodní a zlí jasně vyprofilovaní. Nesmíme zapomenout ani na zkorumpované policisty a jejich provázanost s podsvětím. Snaha o navození „syrové“ atmosféry se cení, ale celkový efekt bohužel není uspokojivý. Na české poměry jde ovšem podle mého názoru o průměrné krimi. Do role stíhaného recidivisty bych ovšem raději obsadil někoho jiného.(13.2.2007)

• Compadre

Divoký to teda bylo a svině je Kubišta, že do týhle "drsňácký" kriminálky zakomponoval tolik výborných herců. Podobný průser jako Nahota na prodej.(24.7.2010)

• spiritus

Hloupost na entou, která má jen jednu jedinou hodnotu. Ukazuje totiž jak hnusně šedivé to tady bylo na konci totáče. Šeď, bída nuznost.(20.6.2010)

Na svou dobu překvapivě dobrá krimi s pár akčními scénami a kritickým antikomunistickým ostřím...(31.3.2010)

Možná neprávem zapomenuto a přehlíženo, protože tahle snad poslední komunistická detektivka má v některých ohledech své kvality. Kupříkladu nimračka s kamerou mě vysloveně nadchla, využívání barových zrcadélek a průhledů je tady dovedeno k dokonalosti, a taky Pavelka s Vašutem mají na chandlerovsky laděný žánr na rozdíl od jiných pseudodrsňáků charisma i koule. Název Divoká svině je sice vzhledem k zápletce přiléhavý, ale o obsahu neříká zhola nic a diváckému zájmu tudíž moc nepomohl. Navíc film trpí snahou o odvážné scénaristické zpracování, nad nímž ovšem mezitím čas dávno trhl oponou, takže muselo pár měsíců po revoluci nutně vypadat směšně. Ve třiaosmdesátém by to možná byla pecka, ale dlouhých pět let po natočení o dost provokativnějšího Bony a klid, navíc v době, kdy už na Hradě seděl Havel... Nicméně dnes, kdy jsou s odstupem času člověku všechny tyhle okolnosti lhostejné, si Divoká svině zaslouží 60 % - za snahu, za herce a za řemeslnou úroveň.(23.2.2009)

• Mikino00

Jandák je stejně špatný herec jako tenhle film.(31.5.2011)

• Bránolog

Taková příprava diváka na to, že blíží hrůza jménem Nahota na prodej.(26.11.2008)

Poslední herecká role Vítězslava Jandáka. Od té doby pitvor.(14.1.2009)

• infernet

Není to žádná sláva,ale koukat se na to dá.Ondřej Pavelka má plus. Zato náš bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák byl se svými "potetovanými" pažemi spíš k smíchu... . Scéna s klobásou z Václaváku: "To neni ani těch 150 gramů! Jeden je velkej a druhej malej a pivo došlo!", mě dost pobavila :-)(20.6.2010)

• Miskindoma

Takhle to pane Kubišto nejde...porovnám Divokou svini s předlohou - knihou Power play od Pavla Frýborta. Frýbort nás přivede na vernisáž fotografií aktů. U každé fotografie stojíte minimálně 5 minut a hlavou vám letí jak to jen ten fotograf vystihl, prostě krása. Tvůrci filmu přišli, vzali všechny ty fotky a slepili je v jednu nicneříkající koláž a výsledek je Divoká svině....škoda, Frýborta jsem měl moc rád...(27.5.2010)

Film vychází a používá některé motivy z knihy Pavla Frýborta Přesilová hra.V pozdějších letech kniha začala vycházet pod názvem Power play.(29.11.2011)