Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

dobytek 

všechny recenze uživatele

"Cikán se naučí dřív lhát, než se vůbec naučí mluvit." - Kdyby tohle dneska někdo řek ve filmu, tak se různý ochránci lidskejch práv a multi-kulti propagátoři z toho pomažou hovnama. Jinak mně se tahle krimi z konce socialismu docela líbila. Prostě konec 80. let v plný kráse. Přehlídka příšernejch hadrů, ještě horších účesů, vexláci, esenbáci, bony, valuty, Václavák po setmění, atd... Já mam pro tyhle filmy určitou slabost. Ale téměř 2-hodinová stopáž byla asi trochu moc. Našly se tam chvíle, kdy jsem se nudil. Navíc jsem tak trochu alergickej na Pavelku. Jinak závěr s Jandákem (toho naopak musim pochválit) mě skoro nahlodal, abych dal 4 hvězdy. Ale jak jsem si film tak nějak přehrával zpětně v hlavě, tak hluchejch míst tam bylo dost. Vyházet z toho tak 20 minut by filmu jenom prospělo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podporučík kriminálky se proviní společenskou nepřístojností a z Ostravy, jejíž ponurý postapokalyptický vzhled doplňuje prodejna s nápisem Sovětská kniha, je převelen do Prahy. To je mi panečku trest! Snaha o krimi západního střihu naráží na kvalitu východní látky a schopnosti krejčího. To rytí divoké, neustále svačící svině Pavelky kolem nelítostného gaunera Víti Jandáka se hrozně vleče a přitom je jasné, že na kolegy v poli s žitem nedosáhne. A ty hrozné stereotypy, které už nyní nemají místo…namátkou třeba Vašutův baloňák.. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Na československé poměry velmi temná a nesoudružská PRAHA začátku devadesátých let. Spodina společnosti, veksláci, prostitutky a za nimi neúnavní detektivové z SNB, nevím proč má tak malé hodnocení, asi někdo čekal Pitaval....škoda tady toho odbytého profilu na ČSFD, pak ten film nemá absolutně šanci zaujmout náhodného kolemklikajícího. ()

ASPHALT 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem byl osobně přítomen na začátku,když jdouce si v klidu po Ostravě,najednou naproti mne vyletí "šestsettřináctka" a za ní s majákem za chvilku "esenbáci" s majákem a hrnou si to ke staré Karolíně....radši jsem se dekoval do první knajpy,abych ještě náhodou nepřišel k úrazu... :-)Jinak film asi trochu lepší průměr 60% .Jen jsem nepochopil - odkdy se "za trest" převelovalo z Ostravy do Prahy ??? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní kriminálka zasazená do špinavého prostředí. Vašut jako zkorumpovanej policajt je celkem fajn. No a vůbec se v tom filmu dá objevit kritika tehdejší doby. Hlavně se nikdo nebojí říct na plnou hubu slovo cikán. Jinak předpokládám, že i kvůli roku vzniku tenhle film hodně zapadl prachem.60% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama