Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nádhernej skanzen konce 80let, Jandák bez pupku, před cikánama se ještě nemuselo chodit po špičkách, oblečení ze kterýho by blil i Fantozzi, Vašut s vlasama, oprejskaný domy, fízlové v zelených mundurech a veksláci jako elita zločinu i ekonomiky současně, privátní bordely v 1+1, kde se za pár mařen vyšukávali dederóni, jako ten film sám o sobě stojí více méně za vyliž prdel, ale kdo tuhle dobu zažil, pookřeje a tasí nějakou tu hvězdu za tu atmosféru, která vede ke vzpomínkám. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Nepřehledný, zmatený film. Pokus o syrovou autenticitu ve stylu Bony a klid moc nevyšel. "Akční" scény spíš k smíchu, stejně tak postava Slávka Jandáka. Nejen on se ve filmu choval nelogicky. Např. Pavelka. Jednou byl u Vlacha, pak u Třísky, ale stejně pořád dělal pro Vlacha. Vypadalo to, že si policajti dělají, co je zrovna napadne. Furt někam jezdili, nic z toho nebylo, mladej Dlouhý furt někoho fotil a byl při tom nenápadný jak třímetrový..., během sledovačky si stihnul nechat vyvolat fotky, no paráda. Film nakonec doklopýtal do svého konce a jediným hmatatelným výsledkem bylo odstřelení Jandáka Vašutem a "překvapivé" odhalení korupčního jednání posledně jmenovaného. A jeden výstavní bobr přes půl obrazovky. Pic kozu do vazu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podporučík kriminálky se proviní společenskou nepřístojností a z Ostravy, jejíž ponurý postapokalyptický vzhled doplňuje prodejna s nápisem Sovětská kniha, je převelen do Prahy. To je mi panečku trest! Snaha o krimi západního střihu naráží na kvalitu východní látky a schopnosti krejčího. To rytí divoké, neustále svačící svině Pavelky kolem nelítostného gaunera Víti Jandáka se hrozně vleče a přitom je jasné, že na kolegy v poli s žitem nedosáhne. A ty hrozné stereotypy, které už nyní nemají místo…namátkou třeba Vašutův baloňák.. ()

ASPHALT 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem byl osobně přítomen na začátku,když jdouce si v klidu po Ostravě,najednou naproti mne vyletí "šestsettřináctka" a za ní s majákem za chvilku "esenbáci" s majákem a hrnou si to ke staré Karolíně....radši jsem se dekoval do první knajpy,abych ještě náhodou nepřišel k úrazu... :-)Jinak film asi trochu lepší průměr 60% .Jen jsem nepochopil - odkdy se "za trest" převelovalo z Ostravy do Prahy ??? ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film, který zřejmě dojel na dobu vzniku, jinak by byl podle mě známější. Velkou chybou je pouze hlavní role Ondřeje Pavelky, který je marný... Jinak to má velmi zajímavou vypovídající hodnotu a takovou tu bezprostřední syrovost: Nahota, cikáni, přesdržky... s ničím se nezachází v rukavičkách a funguje to a myslím, že to bylo lepší, než dnes, kdy ta opatrnost v lidech předsudky jen vytváří. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama