Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Snaha udělat jiný romantický film, ale bohužel místy se stále objevují americké klišé, chybí už jen klasický happyending, který se však nekoná. Objevují se skvělé části, ty jsou pak střídány možná až trochu nudnými a zdlouhavými pasážemi. Co se mi opravdu na tomto filmu líbilo, byl výkon Jima Sturgesse, který ukazuje, že umí hrát, vynikající hudba Rachel Portman a kniha od Minala Kundery, kterou Anne četla na pláži v 20.minutě... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě zajímavá forma, kdy jde vždycky jen o jeden den v roce. Pak poměrně hezké vyjádření vztahu dvou hlavních protagonistů. A Anna Hathaway + Jim Sturgess byli příjemná dvojka. To by ale bylo tak vše, protože celkově to ze mě moc emocí nevymáčklo. Zkrátka celkem klidně plynoucí film s krapet smutným koncem. ~(3,4)~ ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi záhy po přečtení výborného románu Davida Nichollse, který se postaral i o scénář filmové adaptace, jsem značně na rozpacích. Útržkovitě vybrané a téměř doslovně opsané pasáže z knihy, které spolu nijak nesouvisí, fingovaly na papíře, ale ve filmu už tolik ne. Přestože chemie mezi Anne Hathaway a Jime Strugessem funguje, jejich postavy mi nepřišly dostatečně prokreslené a pozadí jejich příběhů a jejich povah jsem si domýšlela jen díky právě dočtené knížce. Bez ní bych, mám takový dojem, z filmu měla ještě mnohem míň. Hlavní zvraty se prostě objevily a bez hlubšího smyslu a vysvětlení se staly a já jim prostě nejsem schopná v tomhle provedení uvěřit - a to bohužel zejména stěžejní osudovost vztahu Dex a Em. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek patří k těm romantickým filmům, které zaujmou svou originalitou i přes, dalo by se říct, obyčejný příběh. Od první minuty jsem film hltala až do samého konce. Vynikající hudba, která zcela jistě táhla celý příběh, na mě tedy také měla značný dopad. Zcela jistě tomuto snímku nechybí ani vtip, porce romantiky, nostalgický průřez nedávnou minulostí a ani sympatické a lidsky blízké postavy. Anne Hathaway a Jim Sturgess troří dokonalé duo, mezi kterým to mnohdy jiskří více, než by ve skutečnosti mělo, ale o to je to pak lepší, že? Nutno také podotknout, že závěr filmu jsem takový jaký byl opravdu nečekala a celkem mě i šokoval (těžko říct zda mile nebo nemile). Což je ale samozřejmě zase plus, protože to jen přidá na originalitě celého příběhu a celý koncept alespoň není tak jednoduchý. Jedním dechem, tento film mě zcela okouzlil a stal se jedním z mých nejoblíbenějších. Jediné co na konec jen mohu dodat je, že cesty osudu jsou prostě nevyzpytatelné. - "Whatever happens tomorrow, we've had today." ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Trailer mě fakt nalákal a tak jsem si film nenechal ujít v kině... Film se snaží se být vším - slaďárnou, dojákem, romantikou, komedií, dramatem, ale spíš bych řekl, že jde o takové odlehčené romantické drama. A Hathaway i Sturgees se mi líbili. Podle kritiky třeba nepředvedli kdo ví jaký herecký výkon, ale ten vztah mezi nimi mi přišel takový opravdový. No, ale v tomto případě jsem chtěl vidět asi trochu jiný konec. Musím říct, že jsem čekal pozitivněji laděný film (čekal jsem vyloženě "feel-good" pocit a happy end), ale stejně se mi svým způsobem líbil. Ničím překvapující, ale pokud chcete vidět "hezký film", Jeden den je dobrá volba. Sice čekal jsem trochu víc, ale špatné to nebylo... // No, po přečtení knižní předlohy musím říct, že film je vážně slabý odvar. Bylo mi to ale jasné - tohle je přesně látka na knihu a do filmu se ani nemohlo vejít všechno. I přesto se to ale natočilo poměrně důstojně a casting se opravdu povedl. Ovšem rozhodně doporučuji knihu, čte se výborně a je to taková civilní věc ze života. :) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku (Edinburgh), Anglii a Francii. (Nhungky)

Reklama

Reklama