Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Jim Sturgess neumí hrát, Lone Scherfig točit, a Anne Hathaway? U ní jsem se nikdy nedokázal rozhodnout, jestli je to ošklivka s občasnými světlými chvilkami, kdy si na ní dá koukat, nebo krásná holka, která ale někdy vypadá strašně ošklivě. Tenhle film mě totálně minul, uspal a k smrti znudil - naprostá ztráta času. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh o tom, ako trestuhodné môže niekedy byť plytvanie časom. V živote treba využiť každú príležitosť a hlavne nič neodkladať na potom, to sa týka aj vecí lásky. Výborne natočené, výborne zahrané a na záver aj posmutnelo emotívne. 80/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film.. Možná jeho okamžité oblíbenosti ihned po prvním shlédnutí napomohlo mé momentální citové rozpoložení, ale to je věc vedlejší.. Prostě mě to dostalo. Čekala jsem nudu, klišé a ohranost, zatímco jsem se dočkala něčeho více.. Je těžké najít jedinou chybu a i když by se určitě nějaká našla, já ji ani hledat nechci. Prostředí evropských metropolí se ukázalo jako velké plus, Anne to pokaždé sluší a Jim je také v každém roce neskutečně sexy. Navíc krásně a pravdivě ztvárněné, jak se za rok může mnohé změnit, ale stará láska nerezaví. Až zatlačím slzy, zopakuji zhlédnutí, na které se už teď nemůžu dočkat! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně tvrdý chlapík, prošel jsem nějakou tu cestu a nebylo to lehký. Ale abych takhle brečel u filmu, který mě vcucnul do své romantiky, přežvýkal a vyplivnul plačícího, to se dlouho nestalo. Gratuluji režisérovi. Moc pravdy na jeden film. Štěstí většinou leží nejblíž nám, abychom na něj vždy dosáhli a mohli ho mít. Nebuďme slepí, říká flm. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I love you so much, I just don't like you anymore.. Hodně originální snímek, co se zpracování týče. Můžeme vždycky nahlédnout jen do patnáctého července každého roku, zbytek je pro nás záhadou. Toho patnáctého se obvykle Emma s Dexem sejdou, ať už v příjemném duchu, naštvaní, anebo prostě jen s cílem se tomu druhému svěřit. Pěkně to mezi nimi po celou dobu jiskřilo a film měl slušně naběhnuto na plný počet, jenomže když se ti dva dali dohromady, začala to být nuda (tak už to ale ve vztazích bývá,ne?:) ). Napětí bylo fuč, vtipy se vytratily a začalo jít do tuhého. Nemluvě o úplném konci, který mě docela vytočil. Ale jinak se mi One Day přesně trefil do nálady, takovou romantiku jsem už dlouho chtěla vidět. A Anne sice moc nemusím, ale tady byla snesitelná a se svými sarkastickými poznámkami i vtipná. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Fanoušci knihy si stěžovali, že Anne Hathaway, která ztvárnila Emmu Morley, je prý pro svou roli příliš krásná a okouzlující. Emma v kníze byla nejdříve především zvláštní a stydlivá přehlédnutelná servírka z pracující třídy v severní Anglii. (272827)

Reklama

Reklama