Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí hollywoodského remaku Hačika (původně japonského filmu) jsem se tohoto tématicky obdobného filmu trochu děsil. Byl jsem ovšem velice mile překvapen, z Red Doga jsem neměl pocit laciné "ždímačky" emocí, navíc měl příjemný děj okolo a ještě byl dokonce vtipný (aneb pokud se Vám líbil americký Hačikó, Red bude taky; nelíbil se Vám Hačikó, Red dost možná bude). Osobně bych měl jedinou výtku - uvítal bych ukončení už po proslovu o soše (popř. odchodu Reda z baru). Těch několik posledních minut (trochu nucené) hollywoodské "dojímačky" vystřídané přeslazenou tečkou bych už klidně vypustil. I tak to pro mne byl velice příjemný film převyšující mnohé a zpočátku nepříliš sympatického psíka jsem si zcela oblíbil. 85% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, tohle se opravdu povedlo! Zapadají zde do sebe snad všechny možné atributy, australskou těžební společností počínaje, přes výpravu a osobitý nadhled pokračujíce a v neposlední řadě Kokem konče! Red Dog je jedinečný film se zvířecím protagonistou v hlavní roli a těch mnoho není. Dvěma slovy, radost pohledět. 80% ()

Reklama

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Putavy a dojemny pribeh Australskeho zvieracieho narodneho hrdinu nenecha nikoho chladnym kto ma rad zvierata. Typicka australska cervena pust, ako sa hovori "in the middle of nowhere". U mna este okrem vyrozpravaneho pribehu zabral aj soundtrack, teda hlavne tych par hlavnych ktore tu sadli ako rit na serbel. Dalsi plusovy bod u mna je za lokalitu, ktoru by som rad navstivil a aj za tu ktoru som uz navstivil (nedaleke Ningaloo, Coral Bay) a kde podla pribehu Red Dog hladal svojho pana. A kedze je film zalozeny na skutocnom pribehu, tak ta pametnikova socha je skutocna a dodnes sa nachadza v mestecku Dampier. Na tento film nadvezuje aj volne pokracovanie TRED DOG: TRUE BLUE (2016) - to je sice v chronologickom poradi treba zaradit pred RED DOG (2011), no sledovat fimy treba v tom poradi ako boli sfilmovane. Fetch TV - Movie Box - 21.10.2023 ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Proč vidím tenhle film a tento příběh až teď? Příběh psa, který jsem snad ani ve snu nečekal. Luxus odvyprávěna životní cesta jednoho němého přítele, který dokázal a pomohl mnoha lidem na příč Austrálií a změnil osudy snad všech lidí co potkal.. Dojemný a zároveň nečekaně vtipný s výbornou hudbou. Pes je a bude nejlepším přítelem člověka!!! Doporučuji nejen pejskařům a páničkům! 9/10 ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dampier. Vítejte v největším zapadákově pod sluncem, které, pokud vás nezabije, vás alespoň donutí mluvit plynně čínsky a ani k tomu nebudete potřebovat tenhle jazyk studovat. V tomhle místě vlastně žádný školy ani nejsou potřeba, je to spíš odkladiště všech, kteří chtějí na něco zapomenout nebo se tu uklidit před zákonem. Tady se nemusíte bát vyjít si do hospody jen ve špinavejch slipech na důkaz svýho chlapáctví, ale to neznamená, že nikoho nezajímáte. Právě naopak, každý ze ztroskotanců tady má totiž i srdce, ačkoliv by to jeden do nich neřekl. Vlastně ještě něco mají - Red Doga, prďáckýho (nebo spíš uprděnýho) psa, kterej na tu svojí komunitu taky nedá dopustit. No a já už teď taky ne ; ) A to tyhle zvířátkový filmy nemusím, obzvlášť podle skutečné události. Jenže když vedle vás na gauči sedí další divák a ještě k tomu čtyřnohej, kterej věčně po Redovi pokukuje, poštěkává a ničemu jinému nevěnuje pozornost, tak si říkáte, že tahle psí story je nezapomenutelná .. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama