Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

VasaX 

všechny recenze uživatele

S rozumným očekáváním jsem pokořil tento Ip Man-ovský kousek, kterých vyrostlo nedávno jak hub po dešti. Dostal jsem sice zajímavou akci, ale také ničím nadprůměrný film. Téma je široké, zpracování velmi kostnaté, serióznější vyznění ruší souboje. Některé jsou velmi naturalistické, jiné dost ala Tygr a Drak. celkem zvláštně pojatá zápletka, kde nic nepřekvapí s vyčpělým happy-endem. Z mého pohledu je to tedy ničím výjimečný Hong Kongský průměr... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Akce se nesnaží zviditelnit na úkor děje ... a děj se nesnaží zviditelnit na úkor akce. A jelikož spolupráce všech složek příběhu je tvůrčí, vstřícná a vůbec po všech stránkách přátelská, nemůže přinést špatný výsledek. P.S.: Zdá se, že mám značné mezery ve vzdělání. Netuším, nakolik snímek odpovídá reálnému Ip Manovu životu - ani ho momentálně nemůžu porovnat s filmy, ve kterých se hlavní role zhostil Wilson Yip ("Ip Man" z roku 2008 a "Ip Man 2" z roku 2010). Nicméně nemyslím, že by to nějak zásadně ovlivnilo mé hodnocení. ()

Reklama

latvar 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar předchozích dvou 5 hvězdičkových dílů. Nemělo to tu šťávu, a to pravé bojové nasazení, navíc mě nesedl hlavní představitel Ip mana, který byl nesympatický. Bohužel musím i poukázat na nepříliš vyhecovyný závěrečný souboj, který vyšuměl do prázdna a nebyl příliš vyrovnaný a víc napínavý, takže zklamání je na místě. 55% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu som pozabudol práve na toto pokračovanie... prekvapila ma podobnosť hercov, menšia, ale predsa... Tak ako tu bolo už viackrát spomenuté, Donnie Yen tu nie je, čoš sa nahradiť ozaj nedá, ale aj napriek tomu ide o v celku slušný prológ, ktorý nerobí hambu predchodcom, ktoré nasadili laťku dostatočne vysoko... 8/10 ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Menšie sklamanie. Donieho Yena som vyzeral asi do polovice filmu, a na veľmi šikovnú "napodobeninu" som si zvykal len veľmi ťažko. Samozrejme z logiky prequelu sa obsadenie dá prepáčiť. Väčším kŕčom však je scenár. Ten okrem slabého príbehu ponúka síce pekné, zato okate vykonštruované súboje. Hlavným dôvodom je práve chudobná dejová linka, ktorá neponúkne ani jednu situáciu, plynule ústiacu do nejakého súboja. Rovnako záver mi prišiel len ako úmysel spraviť nutné vyvrcholenie, aby sme neprišli o poriadnu dávku Wing Chun. Celkový dojem je teda mierne rozpačitý a len dobre vyzerajúce súboje ho nedokážu vylepšiť. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama