Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Ip Mana ( o kterém jsem si podle názvu původně myslel, že se jedná o nějakého čínského hackera ) je v podobě prequelu k prvnímu dílu. Co musím pochválit, jsou bojové scény, které se tu od druhého dílu výrazně zlepšily a nepřipadalo mi celou dobu, že se každých pět sekund vypíná gravitace. Bohužel až na jeden zvrat, který mi v podstatě všechen děj vysvětlil, mi příběh připadal už hrozně stereotypní a tentokrát narozdíl od předchozích dílů i odfláknutý a nepředstavitelně stručný. Celé bych to asi shrnul jako pouhá fakta s rozsáhlými bojovými scénami, kde až na pár výjimek jsem měl pocit, že všechny postavy jsou jen loutky. Snad se Ip Man příště zase vrátí do starých kolejí. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Příběhově rozhodně lepší než druhý díl. Herman Yau nahradil Yipa na režijním postu, třetího dílu se zmocnil s respektem a tak to podle toho i vypadá. Choreografie bojového umění však místy překračuje rámec lidsky uskutečnitelného, čímž se musí dopomáhat triky a tak je škoda, že ani tento prequel, který se zaměřuje na začátky vzniku Yip Man legendy se nevyhnul této už zažité praktiky, která, ač si to mnozí možná nepřiznají, na působivosti ubírá. 65% ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč se někdo rozhodl odklonit od původní linie Ip Mana a natočit vlastní film. Lze to pochopit jedině v případě, že původní Ip Man měl v domovině kasovní úspěch, což nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Bohužel odklon od původní linie znamená jiného herce v hlavní roli = velká škoda, taktéž slabší scénař (známý příběh, nic nového) = taky velká škoda. Doporučuji hlavně originál (jedničku i dvojku) - toto má však též dobrou atmosféru, a pokud vás téma zaujímá, film si ve volné chvilce pusťte. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Legend is Born je dobrý prequel, to musím uznat. Souboje jsou výborné, opravdu se jim nedá co vytknout. Ale co by se dalo vytknout, že nato, že se to má zabývat hlavně Ip Manem, tak se to jím zas tolik nezabývá. Zdálo se mi, že tu hraje až druhé housle, což se mi až tak úplně nelíbilo. A co se mi ještě tolik nelíbilo, bylo, až přílišné přimíchání hollywoodského stylu akčních filmů. Do do Ip Mana zkrátka nepatří!!! První díl byl nejlepší a ani druhý nebo třetí ho nedokázali dostihnout... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejmladší syn, IP Man, mé vlastní maso a krev. Důvod mé cesty je zajistit mu vynikajícího mistra..... A že se nejedná o mistra v šicí dílně je asi všem jasný! 1,2,3,4, dlaně vzhůru, udeřit! Jasně, mladý IP se nestal ani čarodějovým učněm, nýbrž učněm Wing Chun. Ale to vám nemusím vykládat! Ušlechtilá mysl pomáhá ke stabilitě když bráníte a neporazitelnosti, když útočíte! Životopis? Možná..., ale žádnou strohou učebnicovou výpověď neočekávejte! Tato mini série si drží svoji laťku kvality! A když může bejt mladej Indy, proč ne IP Man? Zvlášť, když jeho příběh je skutečnej a je to Kung-Fu! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevěřím, že Samo Hung Kam - Bo by i letos mohl vyučovat Kung-Fu. 2.) Nevím, proč je dobré si naplivat před jídlem do talíře. 3.) Jsem Číňan a potřebuji další impuls k nenávidění Japonců. 4.) Jsem IP Man a vyprávím dětem, jak jsem poznal jejich matku. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama