Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Příběh o Yip Manovi je neskutečně zajímavý a perfektně zfilmovaný. Ani mi tolik nevadilo, že zde hráli ti samí herci, co v Yip Man 2, i přesto že tohle je prequel. Mladík co hrál Yip Mana se pohyby dokonale vyrovnal Donniemu Yenovi. To mě potěšilo. Protože jsem nečekal, že se to bez něj povede. A povedlo. Velice působivé. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o nejslabší díl z celé trilogie (osobní dojem, každý to může mít jinak ...), opět je to v rámci celosvětové konkurence akční martial arts snímků napropstý vrchol a ve všech ohledech vítězí nad "99%ní" konkurencí ... Známé tváře hrají známé i méně známé role. Herci z druhého dílu hrají úplně jiné postavy a jedná se o úžasný prequel k více brutálním a drsným dvoum snímkům. Ovšem soubojů si užijete mraky a choreografie dosahuje nebeských výšin. Rychlost jednotlivých postav v soubojích i některé neokoukané techniky berou opět dech. Každopádně se zde bohužel nejvíce "drátuje" a evidentně používají triky a skoky, které ve skutečnosti nejsou možné ... Je to škoda, protože snímek tyto scény nepotřebuje a celá trilogie ani nikdy nepotřebovala. Dále chci říct, že je to tak trchu i love story, MA snímek, který možná vaše přítelkyně snese nejlépe z trilogie, celé je to takové více optimističťější. Každopádně pecka ... (doplnění: po několikerém shlédnutí musím ještě svoji chválu zvýšit, jedná se o opravdu PERFEKTNÍ "MAčko" a kdo neviděl ani jeden díl, doporučuju shlédnout právě tento, který diváka připraví na snad jen o 1% lepší další a dravější dva díly ...) ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Problémy dospívání, první lásky, osobní konflikty nepochopení od autorit a to vše nakonec říznuto špionskou tématikou... Už potřetí vynikající kung fu film, tentokrát ze školního prostředí. Moc hezky zpracovaná taková rozpolcenost mezi slušností hlavního hrdiny a mladickou zbrklostí a nerozvážností. Souboje a různé styly bojových umění opět neskonale povedené a co se choreografie týče, prakticky dokonalé. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar předchozích dvou 5 hvězdičkových dílů. Nemělo to tu šťávu, a to pravé bojové nasazení, navíc mě nesedl hlavní představitel Ip mana, který byl nesympatický. Bohužel musím i poukázat na nepříliš vyhecovyný závěrečný souboj, který vyšuměl do prázdna a nebyl příliš vyrovnaný a víc napínavý, takže zklamání je na místě. 55% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to vyloženě špatné, ale kvalit Donnieho Ip Manů to nedosahuje ani zdaleka. Příběh je jako z béčkového akčního filmu z 90tých let. Netvrdím, že to je špatně, ale ona mýtyčnost je ta tam. Souboje mají pochopitelně svoje kvality, ale Donnie je prostě Donnie. Celkově je to slušná podívaná, ale v kontextu se zbytkem Ipova filmového vesmíru je to prostě průměr. 65 procent. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama