Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

VasaX 

všechny recenze uživatele

S rozumným očekáváním jsem pokořil tento Ip Man-ovský kousek, kterých vyrostlo nedávno jak hub po dešti. Dostal jsem sice zajímavou akci, ale také ničím nadprůměrný film. Téma je široké, zpracování velmi kostnaté, serióznější vyznění ruší souboje. Některé jsou velmi naturalistické, jiné dost ala Tygr a Drak. celkem zvláštně pojatá zápletka, kde nic nepřekvapí s vyčpělým happy-endem. Z mého pohledu je to tedy ničím výjimečný Hong Kongský průměr... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl trpí jak neúčastí charismatického Donnie Yena, tak slabým příběhem. Tvůrci si nachystali do prvních dvou dílů mnohem zajímavější zápletky. Osobně považuji tento díl za zbytečný, protože jak s hlediska soubojů, tak z hlediska čínských dějin tentokráte nic světoborného nepřináší. Navíc se o ve finále pokouší o jakousi detektivku. 65% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička i dvojka byly asi lepší a Donnie Yen je prostě Donnie Yen, to se moc plnohodnotně nahradit nedá, každopádně i třetí díl do party je skvělej, s hromadou soubojů a mladej Yu-Hang To, kterej je dobře vybranej, jelikož se fakt hodně podobá Donniemu, se tu bije dobře, i když tu a tam působí trošku neohrabaně. ()

Bucounit 

všechny recenze uživatele

Mladý Ip Man nemá síce toľko charizmi ako Donnie Yen ale to je asi jediná výčitka ktorá ma napadá, oproti starším bratom má tento určite lepší scenár, vykreslenie postáv a ich vzájomne vzťahy a tragédie, bitky su v porovnatelnej kvalite a strihu takže každému by som tento mierne odlišný pohľad na legendu bojového umenia vrelo odporúčil. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

co sa celkoveho pohladu na film tyka, tak o nieco horsie ako 1 a 2 - chyba mi tam charizmaticky Donnie Yen a ta atmosfera filmov... kazdopadne myslim, ze aj tento prequel moze hrdo nosit meno Yip Man, bojove sceny velmi dobre(skoda tych okatych drotov), humor so starym dedkom v Hong Kongu vyborny, hudba ako inak prijemna... kedze dvojke som dal hodnotenie 8, tak tu musim o stupienok ubrat... kazdopadne filmik si odkladam na dalsie projekcie...7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama