Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že to bude dobrý horor, dobré napětí, zajímavé prostředí. Ale čím víc se blížil konec, tím víc to bylo hloupější. Ke konci už to byl docela velký zmatek, který byl jednak špatně natočený a ona pointa se mi taky vůbec nezamlouvala. Podprůměrný horor svým příběhem, mírně nadprůměrný atmosférou. 45% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný překvápko. Horor pro nenáročnýho diváka, troška KUKUŘIČNÝCH DĚTÍ, špetka atmošky zchátralý chatrče z TEXASKÉHO MASAKRU, k tomu náznak děje (ve formě halušek jednoho intoše) s pointou a skvěle natočený lekačky a kamerový průjezdy polem. Solidní jednohubka, která moc nenadchne, ale fanoušky žánru nezklame. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Upřímně, až doteď jsem si myslel, že horory se dělí na slashery a duchařiny. Ale tady to je zkombinované. To by mi ani nevadilo, konec konců, nepamatuji si, že bych někdy viděl něco podobného ale… hodně násilně našroubované. Jako by režisér uprostřed filmu přišel na to, že ty scény na plátně nemůže vysvětlit a tak se do toho začal zamotávat, až přepsal pravidla hry. A my se to dozvíme až deset minut před koncem a to ještě hodně debilním způsobem (a to se raději nezmiňuju o berličkách typu "jak do toho začlenit minulost, abychom to vysvětlili divákům? To je ono, dáme tam flashback, který se zjeví jednomu z těch borců na poli, co na tom, že to nedává smysl?") Neříkám, párkrát jsem se poměrně slušně vylekal, ale jednak mě dorazilo to otočení pravidel (ze slasheru jsme přešli do duchařiny) a jednak kvůli postavám, kterým přejete smrt za jejich neuvěřitelně stupidní chování… teda, kromě té holky (a to já normálně lidem v hororech fandím, přece nejsem žádný sadista, no ne? :-)) a proto nemůžu dát víc než 40 %. Podívejte se na nějaké lepší horory typu [Rec], Devil či Mirrors a tímhle neztrácejte čas. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Neházela bych to rozhodně do jednoho pytle s teen horory, kde jeden pobije všechny. Ani netvrdím, že je to se všemi dírami smysluplné. Ale docela jste si u mě šplhli tím, že po rozluštění záhady začalo být vidno, že o tu smysluplnost zas až tak nešlo. Za to se dá říci, že to má poměrně dobrý spád, vážně hutnou hororovou atmošku a poměrně vymazlené efekty. Dokonce to trochu připomíná slávu Kukuřičných dětí, u kterých já ale do kolen nepadala. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušné horory s ústřední postavou vraždícího strašáka dokážu spočítat na jedné ruce. A jelikož Bloody strašáky opravdu může, je velice rád, že se objevil Husk, jenž chudou skupinu kvalitních strašáckých filmů trochu obohatí. Night of the Scarecrow, Scarecrows a Dark Night of the Scarecrow je přece jen slabý výčet, ale Husk do něj skvěle zapadá, ne-li o pár palců převyšuje... Snímek vypráví o partičce mladých, co mají na opuštěné silnici nehodu. Nikde žádná pomoc, všude je obkličují jen kukuřičná pole, tudíž se vydávají skrze jedno takové, aby narazili na opuštěný a tajemný dům... Od samého začátku tu hraje prim nejistá atmosféra, která alarmuje nebezpečí nejen v polích, ale i v onom domě. Ze strašáků na dřevěných křížích jde nefalšovaný strach, a co teprve až z nich slezou. Snímek není ale tak jednoduchý, má své tajemství, které kupodivu nepřekáží a nevyzní kýčovitě. Trvá necelých 80 minut, má to spád, slušně dávkované napětí, děsivé masky strašáků a výborně vrcholící finále. Prostě paráda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama