Reklama

Reklama

Titanic II

  • Česko Titanic - historie se opakuje (více)
Trailer

Obsahy(1)

Představte si, že o 100 let později po havárii slavného Titanicu vyplouvá jeho přímá kopie a co dramatického jej čeká? Bude to stejný osud? Opravdu nelze zabránit tomu, aby se historie opakovala? (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Atrekan 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se Shane Van Dyke zapíše do dějin kinematografické historie jako Lidl Christopher Ray. Kvalitní Rayovka ale potřebuje dvě věci: Zaprvé dostatečně špatný obsah. Zadruhé obsah dostatečně bizarní a absurdní. Zatímco to první Van Dyke zvládá s přehledem, to druhé přece jenom chce ještě trochu vypilovat (i když „KREDITKU, RYCHLE KREDITKU!!!“ předčí leckterou Rayovu hlášku, až Chrisova ruka začíná být celkem nápadná). Fakt, že Chris Ray je doopravdy uveden jako line producer nakonec všechno vysvětluje a, bohužel pro Van Dykea, odebírá i všechen zbývající Shaneův kredit z kategorie „bizarní a absurdní“. Šanci ode mě ještě dostane, ale přece jenom - proč se dívat na špatnou sračku a nepustit si místo ní masterpiece sračkového boha a obecně grandmastera nízkohodnotové poetiky? ()

majec4 odpad!

všechny recenze uživatele

Od prvych minut som vedel ako budem tuto snimku hodnotit. Ludom, ktori stoja za tymto fimom by som uz natocit vela nedovolil. Prvych 20 minut si ludia kyvaju. Tak otravne a odflaknute mavanie na rozlucenie som vo filme este nevidel :). Efekty? V roku 2010 sa odvazit natocit film s takymito efaktami, ufff, to chce odvahu. Podla mojho nazoru nie je potrebne ziadne dalsie hodnotenie. Film by som ale urcite odporucil pozriet, pretoze zistite ako hlboko sa da klesnut pri filmarcine. Toto je uplne dno. ()

Reklama

dainio odpad!

všechny recenze uživatele

Takhlens....zkouknout se to, jakože "dá". To je ale všechno. Prvoplánový záměr, zaujmout a navnadit diváky názvem titulu, je více než jasný. Herci (pokud se to tak, dá vůbec nazvat) si zřejmě chtěli okusit, teatrálnost a krkolomnost na 110 %. Tipoval bych, že většina z nich má maximálně zkušenosti, z "mini-štěků" v laciných trapárnách, které jdou okamžitě na DVD. Následně jsou prodávany za klasickou cenu 49 Kč či zdarma k rozebrání na nějakých reklamních kampaních, jistých firem s výrobky, pro své věrné zákazníky, čili důchodce. Shlédnutí tohoto braku lze srovnat s konzumací nevalného gothajského salámu. Tzn. požít - vyprázdnit. Divák, je celou stopáži znuděn. Poslední kapkou do hrobu, je množství trapných počítačových efektů, jakoby stvořených od nějakého maniaka, sedícím před PC, pojídajíc koblihu a "mastícím" lecjaký video-software. Jinak si to nelze vysvětlit. Některé záběry se dokonce opakují. Scény "uvnitř" jsou evidetně natáčeny v nějakém obchodním centru alá Tesco. No prostě hrůza ! Trapné, blbé, nudné, děsné -- zkrátka Asylum. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyly natočeny předešlé verze Titanicu, hlavně velkofilm od Camerona, tak by jistě tato parodie tolik odpadu nevyfasovala. Holt se to musí brát s velkým humorem a nadhledem, jinak to samozřejmě odpadem zavání. Člověk se u filmu zasměje, když na Titanicu 2 vznikne panika :-) V té chvíli mi hlavou běhala představa, že by to mohlo být rozvinuto do černé komedie, nemělo to k tomu totiž daleko, konkrétně zmatek lidí a opakování se historie, tak to bylo velký sousto pro bránici :-))) Čekal jsem, že ti cestující tomu varování zpočátku nebudou moc věřit a budou to brát za stylový a účelový vtip večera a vznikne větší komedie, ale i tak jsem se zasmál. I na hysterické násilí se dostalo, rány pěstí apod :-) Prostě sranda film a zároveň parodie, která je filmově s nadsázkou natočena jako pokračování po sto letech po skutečné tragédii Titanicu, kdy je vyrobena jeho identická, technicky vylepšená kopie s názvem Titanic 2, takže ona to parodie není doslova, ale parodie z toho čiší víc než dost, jelikož vážně se film brát opravdu nemůže. Po technické stránce to není taková katastrofa jak jsem čekal, ani ty dialogy nejsou nijak dementní a hloupý jako samotný děj a film, tvůrce tam chtěl dostat prvky, které měl Cameronův film a samozřejmě to musel udělat primitivně a stručně, bez velkolepé výpravy a s malým rozpočtem. Ale jinak občas docela úlet film, který až takový odpad není, berte film s nadhledem a humorem, v žádném případě ne jako vážné pokračování Titanicu, jinak to odpad zákonitě je. Nedávám odpad filmům, které mě docela pobaví a rozesmějí, ať už demencí a hloupostí nebo účelovou komedií a u kterých lze vydržet sedět až do konce, ale proto nutno brát film s nadhledem!!! A to jsem už taky pár těch odpadů dal. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

U Trautenberkových koulí. Jenom společnost The Asylum si může dovolit vyprodukovat dílo s názvem Titanic II. Původní katastrofické melodrama Jamese Camerona je nahrazeno nepůvodním katastrofickým melodramatem se sci-fi prvky; zkáza Titanicu se překlenuje do variace na Dobrodružství Poseidonu (1972). Dick Van Dyke by si asi nechal sebrat důchod a vnouče, kdyby mohl tušit, jaký talent bude mít jeho příbuzný. Na druhou stranu jedině člověk s komediantskou krví jako Shane může dodat Titanicu ty správné kvality. Solidní hudba dělá z této sračky alespoň vycachtané hovno. I přes charakteristický styl speciálních efektů The Asylum, který se snaží docílit úrovně PC her počátku 21. století, je užitečné porovnat z dnešního hlediska obdobně úsměvné digitální efekty Cameronova díla. To vypadá lépe spíše kvůli bohatší výpravě, kdežto Titanic II využívá vedle prostých ateliérů nesourodých reálií Queen Mary, vodárenských tunelů a čističek odpadních vod (ples zde vypadá, jako kdyby se natáčel v sokolské tělocvičně). CGI efekty došly obrovského posunu a demokratizace, využívá se jich v mnohem širším spektru produkce; to, co se dříve stálo nemalé úsilí a peníze, se dnes dělá mnohem přístupněji a za „pakatel”. אמן ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Navzdory obecnému předpokladu diváků nemá Titanic II představovat pokračování Titaniku (1997). Film je pojmenován podle ústřední lodi, přestože komerční kalkul společnosti Asylum je zde naprosto čitelný. (L_O_U_S)
  • Na jedné z obrazovek můžeme po zásahu ledovcem spatřit informaci, že byl překročen „Ismay-Rosejackův práh“. Jedná se o odkaz na J. Bruce Ismaye, předsedu společnosti White Star Line v době plavby původní lodi, a na ústřední mileneckou dvojici v Titaniku (1997). (L_O_U_S)
  • Natáčelo se v Los Angeles a blízkém okolí. Některé scény byly natočeny na lodi Queen Mary. (Cheeker)

Reklama

Reklama