Modré z neba

Komedie / Drama

Slovensko / Česko, 1997, 103 min

Ivan Král

Asi by som mohla pridať hviezdičku za to, že je slovenský, ale je asi nevhodné nazývať to žánrom a preto vo svojom žánri je to skôr priemerný film. I keď príjemný a na naše slovenské porevolučné pomery patrí medzi lepšie.(30.6.2005)

tento film som mal zapnuty na stvcke pred spanim a veru sa mi pri nom celkom slusne zaspavalo, az kym slavka halcakova neodhalila svoje dokonale poprsie :).. som z nej fakt na makko.(3.12.2007)

• jhrasko

Skvelá hudba Ivana Krála, výborná a krásna Emília Vášaryová. Potenciál na vydarený ženský film vyšumel ale do prázdna a film sa zastavil na pol ceste ( resp. ešte pred polovicou )...škoda...(21.1.2009)

• klúčik

Neviem, ale film ma nezaujal.....možno nabudúce....40%.(19.10.2010)

Z filmu si moc nepamätám, no tá hudba je pre mňa nezabudnuteľná.Jeden z fakt dobrých soundtrack-ov.(20.3.2010)

Jeden z najlepsich porevulocnych slovenskych filmov, to mi nikto nevezme. Skvele trio hereciek, predstavujuce tri generacie ktore si navzajom lezu na nervy a zaroven jedna druhu potrebuju, dialogy na popukanie ("Co je to?" "To je dazd, paci sa Ti?" "Nie." "Hm, tak si ho vezmi..."), Janos Ban a Slavkine PRSIA!(21.5.2005)

tak ja som sa na tom super zabával.(6.12.2007)

• Prubner

Typicky slovenská představa o uměleckém filmu. Vezmeme tři ujeté postavy, které se chovají hystericky a bez jakékoliv logiky, zasadíme je do nějakého dějiště, vypreparovaného z konkrétního času a prostoru, děj vynecháme, ten není důležitý...a co ještě ? Jo, nějaké snové vize. A máme to. Autorky obšlehly Šulíkovu Zahradu a ani se nezačervenaly. K dovršení všeho režisérka do hlavních rolí obsadí herečky, které spolu neladí a každá hraje úplně jiným stylem. Vedle prvorepublikového zastaralého hereckého stylu Kabátové tu stojí křečovitost a netalentovanost Halčákové, a do třetice jediná slušná herečka Vašáryová, která ovšem zase působí dost nejistě. Sledování výkonů prvních dvou je utrpení. Třeba scéna, kdy Halčáková "spontánně" skáče po zahradě, je příšerná. A Kabátová, když se pouští do nějakých větších akcí, třeba do zpěvu, tak je rovněž k nevydržení. No a režie, bez smyslu pro poezii, to jen dorazila. Klady ? Dlouhá scéna, v níž Halčáková ukazuje prsa. Ta jsou za pět hvězdiček.(14.9.2009)

Dobrý film. Keby som chcel hľadať muchy, nájdem ich, ale ako celok mi to sedí. Má bližšie k realite, ako by sme sa niekedy obávali... A pani Kabátová ma v scéne v jablkovej krabici úplne dostala.(3.9.2011)