Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

lillien 

všechny recenze uživatele

Jestli vás napadá, jaký ještě horší nápad než v jedničce by tvůrci mohli v dvojce nabídnout, klidně vám to prozradím: žádný, jen to všechno jaksi povýšili na ještě větší humáč:) takže dvojku doporučuji jen opravdovým fajnšmerkrům a zarytým fandům. Tentokrát neřádí doktor Heiter, ale jakýsi obézní „pan vajíčko s astmatem“. Je božšký. Moc se mi líbilo, jak svou roli pojal. V celém filmu totiž pronese asi jednu větu, jinak všechno utáhne výrazovými prostředky, v nichž dokonale využívá onemocnění štítné žlázy a jeho bulvy vyvalené Bazedovovou nemocí ..no to je vskutku herecký koncert. Pan vajíčko vám názorně předvede, jak to dopadá, když odfláknete nastudování příručky pro samouky „Začínáme s chirurgií“. No kupříkladu ta začátečnická chyba, kdy místo anestezie používá pajsr vás jistě donutí nostalgicky zavzpomínat na mnohem humánnější přístup dr.Heitra z jedničky.... narozdíl od něj taky většinu chirurgického náčiní vyštrachá v kuchyni nebo garáži, podle toho pak ty „řezy“ taky vypadají. Takže je to celé opravdu pikantní a vy budete v duchu blahořečit tvůrcům za to, že to celé vyvedli jen černobíle. No články stonožky si užijou své, místama už možná měly zasáhnout herecké odbory!! některým scénám v závěru filmu už se ani nedá říkat „fekální humor“, prostě se zde naplno proflákne, že režisér Tom Six může směle kandidovat na koprofága roku (volný překlad: požírač hoven ). Jinak závěr mě dokonale dorazil, takže pokud režiséra ještě před natočením trojky nezavřou do ústavu, budu se opět těšit na pokračování:) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá...Nejzvrhlejším a nejsadističtějším filmem letošního roku se stává právě tento, který bortí mýty o typicky rodinné filmové podívané. Dvojka je příběhem cesty do hlubin duše psychicky narušeného muže, hlídače podzemních garáží, který se nechal inspirovat prvním filmem a po vzoru šíleného doktora sešívá lidi k sobě. Představitel hlavní role je nemluvný, malý, obrýlený tlouštík, který je odpudivý jako stonožka, která si také ve filmu zahrála ne nepodstatnou roli. Film je natočen černobíle a tím občas ztrácí na síle, protože zaniknou krvavé scény, kterých je opravdu hodně. Však se jedná o hororový subžánr torture porn mixnutý exploitation, a proto jeho zhlédnutí doporučuji zvláště otrlým jedincům, to jen pro případ, aby věděli, do čeho jdou. Film se rozhodně s ničím nemaže a svoji sadistickou exhibici postupně vyhání do extrémů. Postupně to odnese matka hlavního hrdiny, neurvalý náckovský soused, neušetří ani těhotnou ženu (té dá nejmenší sadu) a dokonce se zvrhlík nebojí angažovat herečku z jedničky, která tady hraje samu sebe a namluví ji, že se jedná o konkurs do filmu Quentina Tarantina, než ji přišije ústy k zadku jiné oběti. Ultra bizarní obrázek sešitých živých lidských obětí je jedním z nejšílenějších scén, které jsem ve filmu viděl, a to ani nechci popisovat, co všechno se odehraje, až maniak těch několik lidí sešije k sobě. To je totiž dost síla. Nejvíce šokuje, jak se filmu daří být realistický, a je velmi zvláštní, kde režisér Tom Six vlastně čerpal inspiraci k natočení takového kousku. Nemám mu to za zlé, je to přece jen film, ale stejně si nedovedu představit, s čím chce vyrukovat v avizovaném třetím pokračování. Nechci mu radit, ale podle mě dvojkou naprosto dané téma vyčerpal a dál už by se jen opakoval, pokud nemá v zásobě (a to silně pochybuji), něco originálního. Tady se však ukázal v plné (sadistické) síle a diváka zlikvidoval. Ve trojce ho asi rovnou popraví. 100% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola šokujúca, nechutná, hnusná, zvrhlá a úchylná. Hoci má povesť mimoriadne explicitného diela, faktom je, že v skutočnosti najodpornejšie veci skôr iba naznačuje, než aby ich priamo ukazovala. V tom bola jej sila. Dvojka... nuž, dvojka ukazuje všetko. Six urobil chybu hneď na začiatku - reštartoval príbeh a zápletka dvojky je taká čudná, bizarná a svojrázna, až som mal pocit, že pozerám film od nafetovaného, extrémne umeleckého režiséra. Hlavnou postavou je psychopatický čurák a trocha aj jeho mama. Sú to postavy, oproti ktorým pôsobí banda z 8 MM ako skupinka mierumilovných, trocha nervóznejších chalanov zo susedstva. K tomu plno wtf scén a idiotských zvratov. Je to čierno-biely hnus a možno by bolo lepšie dať mu 0%. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně se to týká i první sto...tedy šestinožky, ale vzhledem k těžkým nechutnostem, které se rejža rozhodl do filmu zakomponovat jsou už bohužel takového rázu, že se nabízí otázka, zda je nejen režisér duševně v pořádku, ale i sám divák. Buď tu tedy máme jen extrémně úchylný psycho horor, který slouží jako indikátor, kolik je na zdejší databázi úchyláků, a nebo jsme jen poněkud nepochopili, o co tu šlo. Každopádně mě to šití dršek k prdelím skutečně nebavilo a doufám, že se všichni zúčastnění úspěšně vyléčí...vlastně i já bych se měl asi léčit. -40% ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh začíná sledováním prvního příběhu. Je krvavější a víc humusáčtější. CITÁT - Hlavní herečka z filmu Lidská stonožka není momentálně k dispozici........ Hlavní aktér tohoto příběhu sleduje na dvd film první a v hlavě se mu vyvijí sen o své vlastní lidské stonožce. Hlavní hrdina vypadá něco mezi Hobitem a Harry Potterem a své oběti mlátí hlava nehlava. Někdy až šíleně. Vlastně ono samo o sobě je to šílené. Já tak nějak nechápu, jak se to někomu může líbit. Mě bylo na zvracení a vlastně posledních patnáct minut už jsem neviděl. To prostě nešlo. Mám rád svou večeři v žaludku. Tohle je film buď na pět hvězd, nebo na odpad. Já se vyjímečně přikláním k druhé variantě. Protože odpad se k tomu hodí a pět hvězd nedám ikdybych se posral. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)
  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)

Reklama

Reklama