Reklama

Reklama

Dylan se snaží skloubit časově náročnou práci novináře se vztahy, práce ale pokaždé vítězí a zanedbávané přítelkyně se s ním brzy rozcházejí. Podle poslední expřítelkyně je Dylan emocionálně nevyspělý a bezohledný k citům druhých lidí. Podobný problém má i bystrá a půvabná Newyorčanka Jamie. Také jí žádný vztah nevydržel. Dylan i Jamie přísahali, že už se nebudou k nikomu citově vázat, aby si ušetřili další zklamání, a namísto hledání lásky si budou jen nezávazně užívat. Krátce poté přijíždí Dylan do New Yorku, aby se ucházel o místo uměleckého ředitele populárního časopisu CQ. Jamie pracuje pro CQ jako „lovec mozků“, jejím úkolem je přesvědčit Dylana, aby práci přijal. Z obchodních partnerů se brzy stávají přátelé, z přátel milenci. Nezávazný sex „bez emocí“ a jakýchkoliv očekávání se ale komplikuje, s láskou Jamie ani Dylan nepočítali... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 103)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď Mila na začiatku komentovala filmy s Heiglovou, chcel som to hneď vypnúť. Prišiel by som o Jump Jump v Timberlákovom podaní vyzlečeného do pol pása....takže netreba nikdy robiť nepremyslené činy! Scenár predvídateľný, samé klišé, potrebná roztržka čerstvých milencov s následným udobrovaním a tak ďalej.....Na druhú stranu vás film vtiahne, hlášky a chémia fungujú a vyznieva to proste celé úprimne..... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu dává režisér Will Gluck sbohem hrdince své zdařilé „hughesovky“ Easy A (překvapivé cameo Emmy Stone). Od nevyzrálé středoškolačky přechází k dospělým postavám, které berou sex za přirozenou součást života a podmínku vlastní spokojenosti. Vypíchnul bych „vlastní“, neboť žádné city, pouze uspokojení tělesné potřeby je důvodem, proč Dylan a Jamie skončí v jednom bytě, v jedné posteli. Oproti hrdinům konzervativnějších romantických komedií nemají ostych na rovinu nadhodit, co od druhého vyžadují. Dávno pryč jsou časy, kdy TO, neustále visící ve vzduchu, nikdy nebylo vyřčeno (onen „Lubitsch touch“). Friends with Benefits svým divokým tempem během první poloviny přesto dávají vzpomenout na klasické screwball komedie (včetně pěkné práce s kontrasty mezi pohlavími i městy NY a LA), ač záměrem tvůrců zřejmě bylo nostalgicky vzpomenout spíše na sexuálně bezelstná hippie léta. Rovnou z nich do filmu přišla potřeštěná matka v podání Patricie Clarkson (která už se lehce opakuje, viz Užívej si, co to jde), v nich byla natočena v televizi běžící promiskuitní komedie Bob a Carol a Ted a Alice. Závěr filmu má celkem předvídatelně daleko k jakékoli (sexuální) revoltě, ale sympatičtí herci do něj přes trefně vystihnuté, jakkoli vratce postavené, vztahové překážky doběhnou se vztyčenými hlavami. (Připouštím, ke konci spíše klopýtají.) Ano, i Justin, z jehož herectví už si, slibuji, nebudu dělat legraci. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Psema ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tvůrci se až moc snaží o to, aby jejich film byl cool a odvázaný - ve stylu: koukejte, jak koncept friends with benefits může krásně fungovat, pokud s tím oba souhlasí! Pečeme na romantiku, tohle je přece 21. století!Problém je, že a) mezi Dylanem a Jamie je od začátku cítit takové to mýtické romantické pouto (viz scéna, kdy ho vzala na střechu té budovy, kam nikdy dřív nikoho nevzala). A za b) Dylan i Jamie nejsou vyrovnaní jedinci - oba přiznávají, že mají citové problémy. Na mě to působilo, jako by se spíš vztahu báli, ne že jim jde jen o sex a o zábavu. Ale to je jen má psychologická troška do mlýna. Oba hrdinové jsou moc sympatičtí, film je vtipný, chytrý a pěkně odsýpá. Už kvůli chemii mezi sympaťákem Timberlakem a krásnou Milou Kunis stojí za zkouknutí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se dva mají/nemají rádi a někoho napadne naprosto novátorská myšlenka o tom natočit film, tak u mne úspěch slaví pouze ten, ve kterém jsou oba tvorové sympatičtí, jejich chemické jiskření lze zaznamenat bez použití přístrojů a hláškovací škádlení nahrazuje jakýkoli stereotypní rozhovor. V rámci těchto kritérií si dovoluji vyjádřit svou spokojenost a pokud Mila Kunis dokáže dýmku míru bafat alespoň v poloviční kvalitě toho, co ve snímku předvedla, tak jsem ochoten před ni postavit novou výzvu. Kdo však hledá v romantické komedii něco hodnotnějšího, tak ať si dá Timberlake Kross- http://www.youtube.com/watch?v=XIr4CYFC2-E. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: To najlepšie sme dostali v trailery,... ostatok je len ukecaná sexom popretkávaná záležitosť, ktorá nemá výraznejšie miesta a šlape podľa dobre známych vopred dohodnutých pravidiel. Tento krát však s Timberlakeom a Kunis medzi ktorými chémia funguje kvalitne a to je pre tento typ filmu najpodstatnejšie. Ak k tomu pridáme (okrem všadeprítomného sexu) pekné zábery LA, NY a výborného Woody Gay Harrelsona :) dostaneme pohodový mix na štandardný večer kedy sa každému niečo ujde ale nikto nedostane už nič navyše :)) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Ve všech scénách, kdy Dylan (Justin Timberlake) létá letadlem, mluví o nehodě, při níž přistál kapitán Chesley Sullenberger s letounem Airbus A-320 na řece Hudson. V jednom záběru si lze všimnout, že si Jamie (Mila Kunis) prohlíží Sullenbergerovu stránku na Wikipedii. (Cheeker)
  • Tvůrci filmu spolupracovali s firmou Sony, díky čemuž je možné značku zahlédnout na mobilních telefonech, televizích, monitorech a noteboocích. (Cheeker)

Reklama

Reklama