Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou přinesla kořenářka starému králi zvláštní rybu. „Kdo ji sní, porozumí řeči zvířat“, řekla. Kousek ryby, i přes přísný zákaz, snědl mladý králův sloužící Jiřík. Král ho za to potrestal a poslal ho do světa, aby mu přivedl nevěstu, krásnou Zlatovlásku. Klasickou pohádku K. J. Erbena zná v Čechách, na Moravě a ve Slezsku snad každé malé dítě. Tato pohádka patří k těm nejmilovanějším už od roku, kdy se na našich obrazovkách objevila poprvé. Písničky napsali Angelo Michajlov a Eduard Krečmar. Zlatovlásku si zahrála Jorga Kotrbová (zpívá Jitka Molavcová) a Jiříka Petr Štěpánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (329)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Zlatovláska je pro mě nejlepší česká pohádka. Pěkné písně (především Nes mě loďko ke břehu, to by mělo dostat Oscara za nejlepší song, čistá ulice styl ghetto život!), dále pak silný příběh ze života, který chytne za srdce a v neposlední řadě příjemní herci. Díky Zlatovlásce jsem se naučil, že nemám podceňovat rybičky či mravenečky, bo když pro ně něco udělám, tak mi pak oplatí službu. Psaní tohoto komentáře mě navnadilo a proto si du pustit ten "oscarový" song a zapěji si ve vaně. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Cením to že je to vlastně neveselá až morbidní pohádka, ale nakonec ze šťastným koncem (tedy pakliže je svatba štěstí:) Poselství je stále stejné "jít za svým srdcem" i když to někdy může dost bolet..."Kotrbové (té dračici) jsem tedy něhu a laskavost nikdy moc nevěřil...Za Michajlovovu hudbu a písničky* navíc... ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Zlatovláska je jedna z těch pohádek, na které se určitě podívám znovu - líbila se mi jako malé a líbí se mi i teď. Příběh je erbenovská klasika, kterou každý zná a asi se na ní toho ani nedá moc zkazit. Celé je to opravdu působivě zapracované do lehčího příběhu pro děti s morálním ponaučením, obohacené o pěkného prince a spoustu milých písniček (Zlatovlááásko, krááásko, kdo ví, co bude dál?). ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to jedna z nejoblíbenějších českých pohádek, jejíž hudební vložka krásně doplňuje typický pohádkový příběh. Jorga Kotrbová byla nádherná ženská, Štěpánek jako Jiřík byl obrovský sympaťák a pan Holý správný slizoun. Dokázal bych zabroukat nebo dokonce zazpívat hned několik písniček a to je na film, který jsem viděl za posledních 10 let tak 2x, dost působivé. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhezčích našich pohádek, plná chytlavých písniček, zvířecích loutek a jednom kuchaři, který nakonec přišel ke štěstí v podobě zlatovlasé princezny. Sympaťák P. Štěpánek jako Jiřík, J. Kotrbová (když odečtu její výrazný hlas dustojnice Hooligan z MASH :) tak jí to moc sluší - ale nejsem si jistý, zda písničky zpívá ona. Nejlepší postava ovšem král v podání J. Holého! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Když moucha litá okolo pavučiny, jsou zřetelně vidět lana, na které je připevněna. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama