Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že doba ľadová sa záčina pomaly prepadať ako zem pod nohami hlavných hrdinov. Opakovaný katastrofický scenár, nostalgicky známe rodinné puto a večné súboje mamuta Mannyho sa stavajú stále viac všednými bez kúsku inovácie. Ani zmena nepriateľských dinosaurov z predošlej časti na nesympatického opičiaka nepriniesla filmu oslňujúce oživenie. Stále menší bol u mňa aj ohlas pri vtipných momentoch, keď par krát akoby vtipnosť úplne zamrzla a tomu čo malo pôsobiť vtipne som sa vôbec nezasmial. Napriek tomu si film zachoval dynamicky a akčný spád, ktorý dobre podporili malý škrečkovia parodický vedený Williamom Wallacom. Prikláňam sa teda k 50%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekala, toho se mi dostalo. Všichni "staří dobří" aktéři byli jako vždy famózní a navíc spousta nových postav, která taky excelovala. Srandy kopec, stejně jako akce a dokonce už i puberta :D Já jsem se bavila, ale něco mi tam chybělo, jenomže nevím co - možná originální znění, jelikož poslední dobou dabing fakt moc nemusím. Veverka s kopou oříšků na konci taktéž nezklamala a všechno zase po*** :D Myslím, že skvělý snímek pro všechny věkové kategorie, i když tady je trochu podhodnocený, ale ono taky jde s jakou náladou na to koukáte a jaký máte humor. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

4 díly už jsou setsakra pořádná dávka a udržet divákovy bránice v nějakém tom napětí a třesu chce nutnou dávku nápadů. Ty mi ve čtyřce chyběly a přiznám se, obešel bych se bez tohoto dílu, jako striptér Channing Tatum Bez kalhot. Bohužel ho tu ale máme a po shlédnutí zjistíte, že už Scratt není tak vtipný, jak býval, že postaviček je až přespříliš a že i v animáku může debilní střih nadělat paseku. Nevím, co si z toho ti piškoti odnesou, teda... 35% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Trojka u mě vítězí, možná proto, že mám už od Cesty do pravěku slabost pro dinosaury. Ale i čtyřka je slušná a divák se dočká všeho, co zná a oblíbil si v předešlých dílech: zběsilé honičky, závrať způsobující padání, neurotická veverka a nějaký ten důraz na rodinné hodnoty. ____ Ale pár dobrých vtípků se najde taky a dozvíme se i po kom má Sid hygienické návyky a náklonnost k poněkud větším domácím mazlíčkům. /8. 10. 12./ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence, v níž praveverka zapříčiní lámání zemských desek a rozpad Pangey, patří k tomu nejlepšímu, co nejen v téhle sérii bylo kdy zanimováno, dál přichází vcelku očekávaný nášup klasického mixu partičky z doby ledové a praveverčích eskapád točících se kol vysněného oříšku. Tentokrát jsou ještě více posíleny rodinné hodnoty, což je v apriori dětském filmu věc zcela pochopitelná a tím pádem i lehce akceptovatelná. Trochu mi vadila jen postava lenochodí babičky, animovaného ztělesnění všech seniorských klišé. Po technické stránce se nedá přehlédnout velká progrese animačních technik, vodní hladina vypadá skutečně jako by ani nebyla animovaná a cizelovány byly třeba i detaily obličejů a řada dalších maličkostí. Jako příznivec peripetií zvířátek Doby ledové jsem i se čtrvtým pokračováním vcelku spokojen... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Při krádeži lodi kapitána Střeva (Peter Dinklage) pomáhají hlavním hrdinům malí damani. Jeden z nich má na sobě modré kresby. Jedná se o odkaz na film Statečné srdce (1995), konkrétně na "válečnými barvami" pomalovanou postavu Williama Wallace (Mel Gibson). (Aporol)
  • Když Scrat (Chris Wedge) pobíhá po Žaluatlantidě, vidíme spoustu odkazů na náš svět a jeho významné osobnosti. Např. představení „Hamleta“ Williama Shakespeara nebo sochu "Myslitele" od Augusta Rodina. (Aporol)
  • Když Scrat (Chris Wedge) připlouvá k Žaluatlatidě, tak ta má tvar žaludu, který je patrný jen z jednoho úhlu. Jak se kamera pohybuje, tak se tvar žaludu rozkládá do vícero menších ostrovů a svůj tvar tak ztrácí. Když však Scrat vytáhne žalud se špuntem a Žaluatlantida se žačne potápět, jedná se o celistvý žaludoidní ostrov. (Aporol)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama