Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nekritická, ale tenhle film mě bavil. Možná právě proto, že je tu z Češína a tu z Ostravy. Herecké výkony super, tempo sice zaostává, ale přesto mě to zaujalo. Dialekt je sice chvílemi hooodně přehrávaný, ale díky známým reáliím jsou mé emoce přívětivější. Zápletka je slušná a příběh jako takový stojí za pozornost. Myslím si, že Robert Sedláček odvedl slušnou práci na to jaký měl rozpočet a, že to vypadá jako socialistická inscenace...Za mě 85% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nevypracovaný příběh, který ve zpracování od scény ke scéně s televizním produkčním nadhledem a ambicemi dokáže spolehlivě zaniknout, můj oblíbený Třinec kulisou s vyzněním chcíplého skanzenu. Zvuková stránka jak z četby na pokračování Rádia na polštář, jinak chvályhodná snaha o výtvarnou a kameramanskou pestrost mě svou technologickou samoúčelností donutila na hodnocení dokonce ještě ubrat. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Tak predne prosim opravte stopaz:-). Takovy zaver tvurci nemohli myslet vazne, neuveritelne. I tak se jedna o film ve velmi vlacnem tempu, ktery sazi na prostredi kolem zelezaren, coz sice muze chvili divaka bavit, ale nelze na nem stavet vetsinu filmu. Bartoska uz je davno za zenitem a jeho vykon pusobi temer stejne jako naprosto zoufala Erbova. Film nema cim zaujmout. Uvedeni komedie v zanru, vedle stopaze nechapu. ()

qvark 

všechny recenze uživatele

člověk musí být pomalu vděčný za každý snímek, který zabrouzdá mimo ,průměrnou, rodinku z Prahy1.....scény z barových heren jsou téměř twinpeaksovsky magické a veškeré to zoufalé barevné počínání jednotlivých figurek obklopují černobílá panoramata .....jen ta závěrečná přestřelka mi přišla nepřehledná....každopádně pokud Sedláček zůstane v televizi a bude i nadále ždímat z herců taková maxima, tak ušetřím za dosti labilní české kinotrháky posledních let.... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Víš, co má cikán bílýho? Cikán má bílýho poslouchat." Bartošku i Plesla mám ráda, ani jeden mi ale do rolí nečestných policistů vůbec neseděl. Celý film se nesympatickými postavami jen hemží, všechno zachraňuje místy až absurdní černý humor (přestřelka v závěrečných minutách neměla chybu). A Třinec je opravdu tak hnusné, bezútěšné město? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Třinci a Ostravě. (Giuseppe)
  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Když si Dan (Jaroslav Plesl) prohlíží občanský průkaz Michala Davida (Robert Mikluš), lze si všimnout, že obsahuje nesmyslné údaje. Číslo průkazu je 990000421, ale občanky tohoto typu měly vždy číslo začínající jedničkou. Průkaz byl vydán 2. ledna 2003 a měl by mít platnost deset let, ta je ale uvedena až do 11. srpna 2015. V adrese trvalého bydliště chybí číslo popisné nebo orientační. Ulice Pod Křiby v adrese trvalého pobytu se sice skutečně ve Zlíně nachází (je v ní jediný dům č. 5630), ale uvedené poštovní směrovací číslo 563 08 neexistuje a navíc by patřilo do okresu Ústí nad Orlicí. (Martin_L)

Reklama

Reklama