Reklama

Reklama

Alvin a Chipmunkové 3

  • USA Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked (více)
Trailer 1

Dave, Chipmunkové Alvin, Simon, Theodore a Chipettky Brittany, Jeanette a Eleanor se rozhodnou dopřát si dovolenou na obrovské zaoceánské lodi. Dave na palubě objeví svého bývalého šéfa, který tu pracuje jako bezpečnostní agent v plyšovém převleku za ptáka. Chipmunkové a Chipettky vyrazí pozorovat dění na lodi a přitom předvádějí pořádné vylomeniny. Brzy jsou přistiženi posádkou a kapitán Dava varuje, že pokud se to bude opakovat, mohou počítat s tím, že je vysadí na nejbližším možném místě. Dave se o novou informaci podělí s ostatními, ale ti si z varování nic nedělají. Už za chvíli vymýšlí další vylomeniny a rozhodnou se pohrát si s dračím rogalem. To brzy i s veverkami odletí z paluby na volné moře a o průšvih je rázem postaráno. Dave s Ianem se vrhnou do mořských vln, aby je zachránili. Chipmunkové přistanou na ostrově, k němuž brzy doplavou i oba zachránci. Netuší, že je čeká velké dobrodružství, které by na lodi nezažili. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (117)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mašina na prachy vol.3 se znovu dala do pohybu, a tak jsem byl moc zvědavý, s čím tvůrci přijdou tentokrát. Bohužel jsme opět svědky jistého kvalitativního úpadku, zejména po příběhové stránce, jelikož se tvůrci rozhodli, že se už definitivně vykašlou na kvalitní nebo alespoň smysluplnou zápletku, čemuž samozřejmě odpovídá zcela nelogický a nudný děj, doplněný o hrozné písničky a trapné výstupy jednotlivých postav. Dialogy jsou čiré utrpení, animace zcela průměrná. Chipmunkové tentokrát mimořádně otravní, povedly se snad jen občasné vtipné narážky na jiné populární snímky, jinak těžká nuda. Mělo se raději zůstat jen u jedničky. 2/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chipmunkové, resp. pruhované veverky, kterým odborníci říkají buď burunduk páskovaný, nebo čipmank východní, řádí v animované podobě už od roku 1958. V tomto roce je pro humornou písničku vytvořil Ross Bagdasarian, Sr. Už od počátku šlo o trio veverek - Alvin je potížista, ale také hvězda skupiny, Simon intelektuál a Theodore citlivý tlouštík. Jejich impresáriem je jejich adoptivní otec, člověk David Seville. Co možná nevíte, že ve skutečnosti pod jménem David Seville vystupoval Bagdasarian na jevišti, a jména veverek jsou podle producentů jejich původního vydavatelství. Po smrti Bagdasariana v roce 1972 se o hlasy veverek postarali v 80. a 90. letech jeho syn Ross Bagdasarian, Jr. se svou manželkou Janice Karman. Celý projekt byl oceněn pěti cenami Grammy, American Music Award, Golden Reel Award, dvěma Kids' Choice Awards a byl třikrát nominován na Emmy. Což nic nemění na tom, že mně osobně jsou tyhle veverky protivné. Navzdory tomu (nebo možná také proto), že náš čtyřletý syn si je dokáže pouštět nonstop celý den, takže se mu tyhle filmy asi líbí. Ve třetí filmové instanci jsou čipmánkové a čipetky na výletní lodi - kde nejen zpívají, ale dělají i bugr - avšak při jedné akci je vítr odnese na ostrov. Ian a Dave se vydávají za nimi je zachránit. Mezitím veverky objeví na ostrově ženu, která zde ztroskotala před osmi lety - a jak se později zjistí, něco tají. Film v podstatě nenabízí žádný děj, a dokonce ani logiku. Vše slouží popkulturním narážkám (spíše hloupým) a čipmánkovským verzím současných hitovek (ne, čeští rádoby zpěváci v nabídce nejsou). Závěrečné neskutečně pitomé přenesení se ze záchranného voru na hudební jeviště patří k jednomu z mnoha wtf filmu. Ale jak říkám, náš čtřletý syn je z filmu unešen. Možná až moc. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Pokud jste alespoň ochotní přijmout trochu dementní příběh, pořád vás můžou odrovnat písničky. Šmoulové měli aspoň docela zábavné texty (Jája!), tady jde jen o prosté zrychlení zpěvu. Kdo si myslel, že Lady Gaga nemůže znít hůř, má tu malé překvapení. Kdyby v Chipmuncích nebyl i pelikán, asi bych tyhle Vánoce nepřežila. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že jenom tržby zastaví tohle krveprolití ušních bubínků. Třetí pokračování je vyloženě vysáté z předchozích dílů, že to víc pomalu nejde, ale i tak už jsem stejně moc nečekal. Za zmínku stojí maximálně ocitnutí na ostrově. Čistá hloupá komedie, která nabízí jen svoji tupou stránku a potápí se jisto jistě ke dnu filmového průmyslu. ( Hodnocení: 1/10 ) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

I do třetice se nám změnil režisér, asi trend u této série, a máme tu nový příběh s Chipmunky. Tentokrát se ocitnou v divočině. Asi každý si dovede představit, co vše se dá zažít na opuštěném ostrově. Jaká dobrodružství mohou být prožita. Jaké nebezpečí na každém metru číhá nebo jaký zážitek uvízne v paměti. Tak přesně všechno tohle Chipmunkové ani Dave neprožijí. Zatímco ostrov původně z dálky vypadá jako malý, je dostatečně velký na to, aby v něm dvojice dospělých chlapů bloudila sem a tam a nenarazila na potrhlou dospělou ženskou a její nové malé přátele. Dokonce je na něm i sopka. A právě ta nakonec představuje jedinou hrozbu, když z ničeho nic chrlí kouř, oheň a všichni hned vytuší, že nejenže vybuchne, ale zničí celý ostrov. Mezitím šestice malých veverek chodí bezcílně z místa na místo, koupe se a rozhodně jim nehrozí žádné nebezpečí. Žádná zvířata nebo cokoli. To jediné představuje kousnutí od pavouka a bláznivá dívka toužící po zlatě. Pohodovou dovolenou naruší až příjezd chlapa v plyšovém ptáku pod kterým je naostro a Davem. Ti chtějí z ostrova odjet, ale to už si holka usmyslí, že přednější je zlato. A to je tak v kostce veškerý děj filmu. Ten ale začíná na lodi, kde by se dalo vymyslet plno zajímavých situací, vrcholem zábavy (nudy) však je, že Dave upadne a na něj se vylije vše, co má na tácu. Holky si mezitím dávají taneční souboje jak v nějakém klipu a okolní cestující jim do toho infantilně tleskají a hučí jako puberťáci na střední. Nutno dodat, že se tvůrci alespoň pokusili o lehkou parodii Trosečníka, když se dívčina zpovídá několikerým míčům. Nuuuudaaaaa. Jedna z Chipmančic zase obdivuje ulovené ovoce slovy: „Můj milášek.“ Nutno dodat, že poprvé neuslyšíme žádnou celou píseň, ale jen popěvky, i tak je ale film po hudební stránce asi nejlepším. Stejně tak se nedivím vyjádření Jasona Lee, který označil toto 3. pokračování za nejzdařilejší. Tento film není zdaleka tak prvoplánový jako předchozí dva, netočí se kolem hudby jako předchozí dva, a taky změnil prostředí. Oproti druhému dílu dostal J. Lee více prostoru. Přesto se dospělí zcela jistě budou nudit. Děti se možná zabaví na pár desítek minut, ale nevěřím, že i s reklamami vydrží po celou dobu. Film mohl být dobrodružnější, zábavnější atd., ale tvůrci teda propásli velkou možnost a nepředvedli prakticky vůbec nic. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje medzititulkovú scénu. (EvilMatus)
  • Ve scéně, kdy se Dave (Jason Lee) vrací domů ze setkání s hudebním producentem, je možné zahlédnout klávesy opřené o zeď, které skutečně patří Jasonovi Leemu. (272827)
  • Justin Long, dabér Alvina, často během nahrávání ztrácel hlas, jelikož každý dialog museli dolaďovat, aby hlasy zněly více přirozeně. (272827)

Reklama

Reklama