Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 396)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ľakačky to malo pekne hnusné, až som sa radšej nedívala na telku - asi som príliš ľakavá alebo čo, ale takéto odschoolové vyblafnutia, keď v jednom momente zreve hudba a do obrazu vletí príšera, mi proste nerobia dobre - a zdá sa mi, že celá Žena v čiernom bola postavená na nich. Atmosféra bola slušná a potešil ma Ciarán Hinds, ale všetko ostatné bolo akési... priemerné. Samotný príbeh som poznala už predtým (v originále ma príšerne rozčuľoval hlavný hrdina), hoci si ho presne nepamätám - ale ani ten nepovažujem za extra výnimočný (pravdupovediac, neviem prečo sa kniha stala takou známou). 3* postačia. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně příjemně překvapený. Začátek je blekotavá nuda u které budete trousit hášky s odkazy na Pottera, ale atmosféra se zhustí, bláto začne cákat, mrtvých dětí přibývá... lekačky jsou velmi, ale velmi efektivní. Danny hraje dobře, faktem je, že nemá na roli otce věk, každopádně má na to ze sebe kouzelnickou škatuli setřást, přesto však na jeho filmy budou chodit právě jeho někdejší sledovači. A povedený, byť trochu předvídatelný konec. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mlha houstne, voda stoupá, mrtvé tváře vykukují zpoza keřů a zvuk houpacího křesla mi ve vzpomínkách přivádí husí kůži i na místa, o kterých se nemluví. Daniel Radcliffe hraje velmi strhujícím způsobem a vstříc všem jeho odpůrcům jsem se musel od začátku usmívat, že Arthura ztvárňuje pojetím, které na Harryho nedává snad ani vzpomenout. S jízdami vlakem na místa plná duchů si sice pokoj nedal, ale Skoro Bezhlavého Nicka nečekejte. Dokud se v pozadí otáčí neznámá silueta, je všechno příjemně mrazivé, ale když se v okně objeví tvář nebo na skle otisk, stahoval se mi žaludek do nepříjemně malých rozměrů. Ženu v černém tak nejvíce svazuje relativně okoukaná dějová premisa, která v závěru stojí před těžkou volbou. Zda přinést happyend, který může být považován za klišé nebo přitvrdit varhanní muziku a čelit riziku přepáleného konce. Jak to dopadlo, se musí divák přesvědčit sám, ale film jako celek i díky opravdu nečekaně působivým momentům a pocitu "jestli se do toho baráku vrátíš, tak to hned vypnu" s přehledem obstál. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá hororová báchorka v dokonale atmosférických kulisách anglické přímořské vesničky. Neoriginalita a jednoduchost děje vůbec nevadí (Hammer nikdy netočil intelektuální, sofistikované filmy), co však bohužel vadí: skutečnost, že se film v takovém krásně hororovém prostředí nezmůže - co se týče strašení - na nic jiného než na laciné lekačky podle receptu "ukaž cokoli" + "přidej hlasitost". Vizuálně jsem si ten film fakt užíval (ať už v samotném prokletém domě, tak i ve vesničce), ale strach se nedostavil skoro vůbec. Jediný pohled na ženu v černém ve více než dvacet let staré televizní adaptaci téže předlohy ve mne vyvolal větší záchvěv hrůzy, než se zde povedlo všem lekačkám dohromady. Daniel Radcliffe to odehrál slušně. Závěr zklamal, stejně jako pár velmi rozpačitých scén (paní s psíky, pták v penzionu). Hodnotím 7/10, celkově se mi Žena v černém celkem líbila, bohužel s výše vypsanými výhradami. Doufal jsem v plnou palbu, k té to má ovšem daleko. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)
  • Ve filmu se často vyskytuje číslo 3. Např. 3 dívky, 3 okna nebo 3 opičky. (atapyka17)
  • Ve filmu je možné spatřit dobové hodiny, které navrhoval Martin Wilkinson. (Claude Speed)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama