Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (239)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Harper hlavne v prvej polovici skvele tvorí atmosféru vhodnú na efektívny strach. V interiéroch nasadí temné miestnosti, v exteriéroch zvláštne bažiny či strašidelnú hmlu. Harper nechce byť konkrétny, občas staví na inotaje a priam znepokojujúce snové sekvencie. Funguje to a tlak na diváka je v prvej hodine patrične silný a niektorí môžu namietať, že ľakacích momentov je azda príliš. No nie sú samoúčelne, majú silnú pozíciu v scenári a diváci budú spokojní. Napriek tomu si myslím, že pozornosť fanúšikov si zaslúži a po ručne nakrúcaných hororoch tu máme sériu poctivých strašidelných momentov v atmosférickom horore, ktorý drží sériu na úrovni silného štandardu na pomery žánru. Sila jednotky síce chýba, ale ako solídna dvojka obstojí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování Ženy v černém, i když na první díl to v žádném případě nemá. Ale příběh celkem zajímavý, i když hodně jednoduchý. Líbila se mi hlavní ženská hrdinka Phoebe Fox, má krásný úsměv. Hororové fanoušky tento snímek asi moc nepotěší, protože není až tolik strašidelný, ale mě jakožto odpůrce hororů, vyděsil dostatečně. Já nemám rád tyhle hororové lekačky a opravdu si tento žánr škrtám ze seznamu, vážně nemám zájem se v noci bát. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen slabý odvar povedené jedničky. Atmosféra by mohla tvořit tento horor, ale místo toho se vše odehrává v úplné tmě. Samozřejmě, je to horor, ale nedalo se z toho nic poznat. Tudíž nějaké lekačky a nebo scény, při kterých by se divák aspoň trochu bál, nepřipadají v úvahu. Silné zklamání Woman In Black 2 mělo dopadnout daleko lépe .. 4/10 = 43% ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Eve. Vychovatelkou s tím nejchápavějším a nejlaskavějším úsměvem na světě, který nahodí vždy, když se vám něco smutného stane, až nemáte tušení jestli Vás lituje, nebo zda nemá náhodou radost, že jste psychicky na dně. Nejčastěji se zubí na hrdinného pilota Harryho, který už dávno není hrdinným pilotem, ale chce jím být, aby mohl Eve sbalit a padat s ní volným pádem. Tuto romantickou linku, v prostředí pochmurného starého baráku na ostrůvku na blatech ve VB, narušuje žena v černém, která pokaždé když se objeví, zapříčíní smrt dítěte. Vtipné je, že jí vidí vždy jen Eve, takže malým školákům celkem nosí smůlu, ale chápavej úsměv si pro zbylé děti najde vždycky. Atmosféru nadšeně zazdívají lekačky, které nefungují a sází jen na to že volume vyletí o 100% více nahlas. Takže hluchej člověk se nelekne ani jednou a slyšící max jednou než si zvykne. I tak se na to ale celkem hezky kouká, každopádně vzít to do ruky někdo schopnější, mohlo to být opravdu dobré. Takhle jen podstatně slabší odvar předchůdců. PS : Je fakt geniální nápad hodinu rozsvěcet svíčku pomocí sirek potmě, když hned vedle sebe máte funkční baterku. Pak se divte, že Vám zmizí dítě... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama