Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 395)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na dnešní hororové poměry bez debat jedna z kvalitek, hlavně díky krásně strašidelnému prostředí, které vychází z nej gotický Hammer tradice. Užijete mlžných oparů, sešlých honosných sídel a stínů, močálů, kvalitní hlavní bubáčice. ALE jestliže byla první polovina dokonale odvyprávěná, bez nějakých odboček a ruchů, tak to pro mě ztratilo paradoxně jakmile začalo to opravdový napětí. Jednak díky předvídatelnosti (lekačka všude, kde ji čekáte), ale taky... prostě... Radcliffe. Ten sice skvěle rappuje abecedu, ale podělal mi už celý filmový POTTERy a ty koule jsem mu na plátně prostě nikdy nevěřil. Takže tím pro mě padá charismatický hlavní hrdina ve středu toho všeho. Ale, aspoň jsem tady nemusel snášet jeho úsměv na facku... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina s atmosférou, která postupně houstne, až by se dala krájet. Radcliffe není sice oslnivý, ale svým civilním výkonem dá zapomenout na Harryho Pottera, v jehož "poutech" se pohyboval víc jak 10 let. Celkově pro mě sympatické překvapení, sice jsem podobných snímků viděl už řadu, ale i tak jsem měl nejméně čtvrtinu filmu nefalšovanou husí kůži.... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno veřejné přiznání: díval jsem se večer za tmy, sám a to mám s hororovým žánrem už za sebou, troufám si říct, velmi bohaté oťukávání. Přesto se mi dlouhé roky nestalo, abych si asi po hodině projekce musel rozsvítit světlo.. stydno mi ale není, protože, no ano, James Watkins!! Po nekompromisním Jezeru smrti jeden z nejzajímavějších hororových tvůrců současnosti neselhal ani s klasickou duchařinou. Jednoduchá až slabší (dějově), ale neuvěřitelně funkční podívaná!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmu trošku ublížila menší odvaha tvůrců. Zejména ke konci je hodně partné že se dočkáme nějakého toho šokujícího "odhalení". Přesto mi běhala husina při brouzdání domem solidně. Neumím si představit strávit noc na takovém místě, na druhou stranu Radcliffe nepůsobil jako posera a už vůbec si nebral na pomoc kouzelnickou hůlku. Časem uvidíme jestli se Daniel dokáže zbavit podobného prokletí jako se to nepodařilo třeba Frodovi nebo Luku Skywalkerovi. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CBS Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,855 // Otvárací Víkend USA: $20,874,072 // Nepatrím síce k hororovým fanatikom, ale viem ohodnotiť kvalitu a Woman in Black ju určite má. Dej je možno jednoduchý a nevyniká ničím výnimočným, no temná a hororová atmosféra áno. K tomu Daniel dokázal, že vie zahrať aj niečo iné, ako kúzelníka a do filmu zapadol kvalitne. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu je možné spatřit dobové hodiny, které navrhoval Martin Wilkinson. (Claude Speed)
  • Knihu "Žena v černém" napsala Susan Hill roku 1983. Díky adaptaci Stephena Mallatratta se její bestseler proslavil i jako divadelní hra, která se od úspěšné světové premiéry v londýnském West Endu v roce 1989 držela na repertoáru více než 2 dekády. (Beastmaster4)
  • Zvuk smějící se panenky přesně odpovídá zvuku, který vydávala loutka Billy ve filmové sérii Saw. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama