Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Ant 

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti. Velmi podrobný dokument, který popisuje, co vedlo k finační krizi a kdo v tom měl prsty. Celou dobu jsem jen musela kroutit hlavou, jaký bordel v Americe(ale i všude jinde) panuje. Stačí vám pár tisíc lobbistů a schválí vám pomalu jakýkoliv zákon chcete. Ruka ruku myje. Nikoho absolutně nezajímaly následky, hlavně že si každý nahrabal. Přivedli jste ke krachu obrovskou finanční společnosti a ještě jste za to dostali odměnu, samozřejmě z peněz daňových poplatníků. A tihle lidé teď sedí ve vedoucích funkcích vládních finančních úřadů Obamovy vlády. Žádné změny, žádné opatření ani zákony... jede se vesele dál. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o globální finanční krizi, která v roce 2008 ukázala jak snadné je přijít o vše. Dokument mapuje celou situaci a ukazuje, jak střední třída trpí a bohatí ještě více vydělávají. Jedná se o dokument, který zaujme především ty, kteří se zajímají o ekonomické problémy, protože normální divák by se mohl v ekonomických pojmech snadno ztratit. Rozhodně se však jedná o dokument, který by měl vidět každý, ačkoliv je v některých chvílích vyloženě děsivý. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

GLOBÁLNÍ EKONOMICKÁ KRIZE V ROCE 2008 PŘIPRAVILA DESÍTKY MILIONŮ LIDÍ O JEJICH ÚSPORY, PRÁCI A DOMOVY. TAKHLE SE TO STALO..... /// Tomu se říká zapracovat na informacích. Ten typ dokumentu, kdy si hodně často řeknete ,,TY VOLE“ a litujete, že jste měli ve třetí třídě dvojku z matiky. Jednoduše, polopatisticky vysvětleno, proč jste přišli o práci, proč vám vzali několik procent z platu, co je CDO, nebo proč se váš soused oběsil (ten co neměl rakovinu). A KDO VŠECHNO DRŽEL ČERNÝHO PETRA a komu nakonec zůstal!? Informace, až se člověk musí smát, jak to ty kurvy měli promakaný. Podřadný úvěrování, rizikové bankovní informace, spousta jmen a věci, po kterých se nějaký aféře bezejmenýho Bárty a ABL můžeme jen zasmát. Chcete znát viníky? Jsou tady (ale nikdo z nich se nechtěl ve filmu k ničemu vyjádřit)!!! PROMIŇTE, MY JSME TO TAK NEMYSLELI. MY UŽ TO NEUDĚLÁME. VĚŘTE NÁM..... Ty vole, to jsou kurvy!!!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám banku a nevím, jak to bude vypadat, když spolu půjdem do konkurzu. 2.) Zajímá mě, jaký měli platy finanční podnikatelé zodpovědní za krizi. 3.) Zjistím, jak byli potrestáni lidé, kteří zničili své firmy (a mě). /// PŘÍBĚH ***** ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Je mi zcela jasný, že kdo četl 'Věk turbulencí' a věřil těm ospravedlňujícím se lžím rozeklaného Greenspana, je mu tenhle dokument proti srsti. Zcela výstižně a nepokrytě se tu totiž popularizuje problém, který je drtivé většině nesrozumitelný. Dosud bylo jen málo lidí, kteří vše správně a výstižně pojmenovali, a je jen dobře, že se tento druhý pohled na Wall Street dostává ven.. Výtky proti ustřiženým odpovědím bych bral, pokud by aktér chtěl odpovědět hned, ale jestliže 10 vteřin zarytě mlčí a vymýšlí, jak se nejlépe vylhat, střih je nejlepší reakcí. Kdo by se chtěl více dozvědět o Greenspanových zločinech, doporučuji 'Greenspanovy bubliny' od Fleckensteina; současná krize je velmi dobře shrnuta ve Woodsově 'Krachu' či Kovandově 'Příběhu dokonalé bouře'. A kdo by stále nevěřil, že státní výdaje nenastartují ekonomiku, že spotřeba růst nepopožene a záchrany institucí místo jejich bankrotů způsobují jen potíže, pak Schiffova populárně naučná kniha 'Jak ekonomika roste a proč krachuje'. /komentář napsán především z důvodu reakce na RobbieM@N a TheKiw/ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľké ryby požierajú malé alebo.... ako skupina jednotlivých gigantov ovláda svetový finančný trh. Vynikajúci dokument, ktorý metódou analýzy obzrejmí príčiny globálnej krízy a zároveň je prekvapivo zrozumiteľný a najmä objektívny v otázkach americkej vlády či finančných žralokov z Wall Street. Nie som ekonomický expert, no vďaka za takéto dokumenty, ktoré ma dokážu bez problémov ponoriť do vážnych problémov svetového charakteru. ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama