Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

campix 

všechny recenze uživatele

Konečně dokument, který se zabývá finanční krizí, která vyvrcholila v roce 2008 a zároveň stojí za povšimnutí. Vřele doporučuji všem, kteří by chtěli, alespoň z toho amerického hlediska vidět, kde se stala chyba. Za všechno může stále větší hrabání peněz manažerů bank, pojišťoven a samozřejmě politiků, kteří upřednostnili vlastní prospěch nežli prospěch ostatních a poslali tak miliony lidí na ulici. Všechno je to pouze o lobbování u politiků, zkreslování údajů (viz Island) a snahy potlačit všechny návrhy o nějakém objektivním ohodnocení CDO a také návrhy týkající se regulací. Jedinou vadou filmu je, že podává věc někdy až hodně složitě a lidé bez nějakého ekonomického povědomí nemají šanci vstřebat většinu informací, které před ně autoři předhazují. Po shlédnutí Inside job a nedávno Sicko mám neodbytný pocit, že je ve Spojených státech Amerických něco špatně. Rozhodně přínosný a pro mě velice atraktivní dokument. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma či by niektorá z komerčných televízii našla odvahu, a odvysielala takýto snímok v hlavnom vysielacom čase, aby všetci videli, aké svinstvo sú Banky, ako naozaj svojimi pôžičkami či úvermi "pomáhajú". Myslím, že by to dalo ľuďom omnoho viac, ako vnímanie množstva dezinformácií v správach. "Inside Job" je najlepší dokument o finančnej kríze, aký som doposiaľ videl. Reálne, bez zbytočných konšpirácií vysvetľuje divákovi, akým systémom pracujú banky či makléri na Wall Street, ktorí vďaka svojej chamtivosti pripravili o majetok milióny ľudí po celom svete, pričom nebol nikto trestno právne postihnutý, ba sa dá skonštatovať, že sa na danej udalosti z 2008 krásne nabalili. Nuž, tento systém je nastavený pre bohatých, nie strednú či nižšiu triedu. Osobne dúfam, že nikdy nebudem túto finančnú injekciu potrebovať. Kto má záujem vidieť podobný dokument, odporúčam "EndGame". ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o finanční krizi. Velmi odborně a zároveň přehledně podané téma světové nadvlády a novodobé diktatury bank. Nic lepšího a věrohodnějšího dle mého názoru už nikdo nenatočí. I tak se divím, kolik těch zlodějů a tunelářů mělo drzost se v dokumentu ukázat. A jejich neschopnost argumentace mě jen utvrdila v tom, že nežijeme v dobré době. Je jen otázka času, kdy spadneme ještě do hlubší krize...a tu už většinová společnost možná neustojí. 100% ()

EvAnSiT 

všechny recenze uživatele

! Ak ste film ešte nevideli, nasledujúce riadky radšej preskočte ! :-) Je neuveriteľné, kam až siaha ľudská chamtivosť a nezodpovednosť. ,, ... nestačila im jedna, museli mať sedem majestátnych víl a luxusný apartmán v centre NY ... Sedem tryskáčov, vrátane Boeingu 747, a moment ešte helikoptéra... Nezdá sa Vám to príliš ? ... Ehmm... " Prečo by mal jeden z tých "vyvolených" zarobiť na ročných prémiách viac, ako poctivý remeselník / robotník za celý život ? ... Najsmutnejšie na to všetkom je, že zodpovední ostali nepotrestaní, ba čo viac, úhlavný sympatizant "regulácie" B. Obama, si ich vzal pod svoje ochranné krídla. Stačilo len... ,, .... už sa to nebude opakovať, poučili sme sa, avšak viete, že naše znalosti a skúsenosti sú pre Vás nenahraditeľné. " a mávnutím ruky sú dosadení do čelných pozícií finančného trhu. Odznela tu nejedna krásna myšlienka, ako napríklad táto: ,, Prečo by ma finančný inžinier zarábať štvor až stonásobok toho, čo zarobí "obyčajný" inžinier, veď v skutočnosti ani inžinierom nie je ?!? Ozajstný inžinier predsa buduje mosty, ktoré nás spájajú, zatiaľ čo ten druhý buduje sny, nebezpečné sny, ktoré sa môžu veľmi rýchlo a jednoducho zmeniť v nočnú moru, na ktorú, bohužiaľ, doplatíme všetci." Btw narrated by Matt Damon... Great choice ! :-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Temná tvář kapitalismu v praxi. Místy je tento dokument podivně, čti tendenčně, sestříhaný, ale naštěstí pouze ve vztahu k jednotlivým personám, nikoliv k validitě obsahu. Kdo jste se strašně smáli u Vlka z Wall Street, podívejte se na toto, třeba na obsah toho filmu změníte názor. Doporučuju a upozorňuju, že obsah je docela intenzivní a (nejen) po laikovi vyžaduje veškerou pozornost. ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama