Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Prestoze se dokument snazi vse krasne vysvetlit i tem, co vlastne nevi, co si treba pod pojmem "obchod s derivaty" predstavit, tak bohuzel musim rict, ze ne uplne vsechno jsem pochopila, coz je ta jedna hvezda dolu, protoze jinak je to perfektni. Ale jinak, ze zit na dluh se neda dlouho a hlavne, ze to vzdy nekdo musi v konecny fazi zaplatit, to vim i bez tohohle dokumentu. Rozhode hodlam dokument sirit dal. Hodne me pobavila scena, kdyz si jeden pan profesor prestizni univerzity svoji praci o "stabilite ekonomiky Islandu" (objednanou a zaplacenou islandskou obchodni komorou ci necim podobnym) prejmenoval ve svem zivotopisu dodatecne po krizi na Islandu na "nestabilita..." a oduvodnil to jako preklep :))) ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Bravo! Vynikající dokument! Nemohla jsem odtrhnout oči a každou informaci jsem doslova hltala. Problém ale je, že ne všem je dokument srozumitelný, protože kdo neekonomicky vzdělaný ví, co je to swap, derivát, opce, CDS nebo CDO. Ale zase na druhou stranu, ten, koho to vůbec nezajímá, si to ani nepustí. Informace byly úžasně setříděné a přehledné. Rozdělené dokumentu na 5 částí, kdy v každé se věnovali různému období před, v a po krizi byla vynikajícím vodítkem, jak se neztratit. Já bych chtěla jen dodat, že když už se na konci zmiňovali viníci, tak bych vypíchla i G. Bushe a ne jen jeho. Protože se má za to, že právě on podpořil finančně banky. Tím právě mohli vzniknou právě tyto nebezpečné deriváty. No ale to jsem odbočila. Rozhodně si to pusťte!, protože je to náš svět, ve kterém se tohle děje!! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

GLOBÁLNÍ EKONOMICKÁ KRIZE V ROCE 2008 PŘIPRAVILA DESÍTKY MILIONŮ LIDÍ O JEJICH ÚSPORY, PRÁCI A DOMOVY. TAKHLE SE TO STALO..... /// Tomu se říká zapracovat na informacích. Ten typ dokumentu, kdy si hodně často řeknete ,,TY VOLE“ a litujete, že jste měli ve třetí třídě dvojku z matiky. Jednoduše, polopatisticky vysvětleno, proč jste přišli o práci, proč vám vzali několik procent z platu, co je CDO, nebo proč se váš soused oběsil (ten co neměl rakovinu). A KDO VŠECHNO DRŽEL ČERNÝHO PETRA a komu nakonec zůstal!? Informace, až se člověk musí smát, jak to ty kurvy měli promakaný. Podřadný úvěrování, rizikové bankovní informace, spousta jmen a věci, po kterých se nějaký aféře bezejmenýho Bárty a ABL můžeme jen zasmát. Chcete znát viníky? Jsou tady (ale nikdo z nich se nechtěl ve filmu k ničemu vyjádřit)!!! PROMIŇTE, MY JSME TO TAK NEMYSLELI. MY UŽ TO NEUDĚLÁME. VĚŘTE NÁM..... Ty vole, to jsou kurvy!!!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám banku a nevím, jak to bude vypadat, když spolu půjdem do konkurzu. 2.) Zajímá mě, jaký měli platy finanční podnikatelé zodpovědní za krizi. 3.) Zjistím, jak byli potrestáni lidé, kteří zničili své firmy (a mě). /// PŘÍBĚH ***** ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niezeby som chapal aspon polovicu z ekonomickych veci, ktore su predmetom tohto snimku, co mi vsak nebranilo "pochopit" ucelu a zmyslu Fergusonovej prace a napriek znacnej odbornosti sa Inside Job pozeral velmi dobre. A ze svetu vladne niekto uplne iny, ako sa javi na prvy pohlad? To nie je ziadna novinka, len moje vyhliadky by neboli take optimisticke ako ten zaverecny zaber na Sochu slobody. My, dnesni ludia sme uz prilis lenivi a predovsetkym hlupi na to, aby sme dokazali este nieco sami zmenit. ()

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Najlepšie by bolo tu bandu skurvyduchov, čo môžu za ožobračenie miliónov ľudí vystrieľať, ale nie je jasné, že kto sú presne tí vinníci.... každá líška svoj chvost chváli, zlodej kričí, nech chytí zlodeja, papaláš u koryta je chránený imunitou a ratingové agentúry sa za svoje zlé (podplatené) odporúčania obhajujú právom na slobodu slova. Avšak je zaujimavé, že nikdy tak burzový makléri nezarobili tak ako pred krízou... tí samí, čo dostali svojích klientov na mizinu. Doporučujem aj Uwe Bolla ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama