Reklama

Reklama

Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu.
Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Nejde než nezačít stejnou frází jako skoro každý: "Kameňák bez vtipů". Byl to nejspíš velký vzor pro asi skvělého divadelního režiséra Peška. Divadlo ale není film. Navíc už jako malému se mi nelíbila ani vystoupení rytířů a podobných živlů na hradech a nějakých podobných tématicky laděných akcích. Herci a televizní produkce by si zasloužili spíš tak dopolední televizní čas o víkendu. ()

sigf07 odpad!

všechny recenze uživatele

V jednom mají autoři pravdu. Western od českých tvůrců tady pěkně dlouho nebyl (i když zase ne tak dlouho, jak uvádějí) a docela rád bych se na nějaký podíval. Proto mě mrzí, že se z avízované letní westernové podívané stala prachobyčejná řachanda a devadesáti minutová reklama na boskovický Western park. S mizerným scénářem, který je vlastně plahočením odnikud nikam a s hereckým obsazením, do kterého sesbírali všechny televizní hvězdičky (Leksa, Čmaňa a spol.), které zrovna měly pauzu mezi natáčením nekonečného seriálu a super zábavné šou. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jéje, když tak člověk pročítá hodnocení, tak by snad i měl pocit, že české komedie jsou hodnoceny jako odpad aniž by je daný recenzent shlédl. Jasně nemůžem to srovnávat s hollywoodským dramatem s miliardovým rozpočtem, ale rozhodně to není špatný film. Je to prostě takový fajnová oddechovka na jedno letí odpoledne. Nic víc, nic míň. Podruhé bych ho taky asi nemusel, ale na jedno shlédnutí je to pohodička. 40 % ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, až taková tragédie to není. Je pravda, že je to klasická "troškovina" se vším tím trapným klíšé, ale nadruhou stranu je Westernstory příjemným oddychem. Pohoda, žádný stres, žádné napětí jen čirá nefalšovaná hloupoučká zábava. Nenudil jsem se a to je u tohoto druhu filmu jediné kritérium. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já bych Westernstory tak úplně nezatracoval. Sice je pravda, že režisér obdivuhodně ignoroval snad každou možnost k vytvoření jakéhokoliv parodického momentu (třeba příjezd lokálky na nádraží si o citaci Tenkrát na Západě vyloženě říkal), že scénář není nijak třeskutě vtipný (a i jinak je dost odbytý) a že většina herců jsou spíše "herci", jenže já si u toho opravdu odpočinul. Navíc se mi líbila hudba i přepůvabná Veronika Kubařová. Průměr, ale neškodný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve westernovém městečku Boskovice u Brna. (M.B)

Reklama

Reklama