Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kuchařská soutěž, která je vysílaná v USA na kanále FOX a je inspirovaná původním australským formátem. Koproducentem této show je slavný britský šéfkuchař Gordon Ramsey, který je zároveň jedním z porotců. Soutěžícími jsou amatérští kuchaři vybraní z celých Spojených států, kteří se chtějí stát profesionálními kuchaři. Vyhrát může však jen jeden z nich. Pokud tedy chtějí vyhrát, musejí ze sebe vydat naprosté maximum. Dalšími porotci jsou - italský vinař Joe Bastianich a americký šéfkuchař Graham Elliot. (Gac)

(více)

Recenze (86)

civrss 

všechny recenze uživatele

K jídlu fakt výborné! Masterchefa jsem dlouho neznal a trvalo mi řádnou dobu, než jsem mu přišel na chuť. Nesnášim reality show všeho druhu, a potom, co nám naservírovala televize Nova jejich slavného Masterchefa, nevěřil jsem tomuhle americkýmu ani blbý jméno. Ale jelikož mám už Pohlreicha plný zuby a jsem zvyklej si pouštět k obědu něco "chutnýho", zabrousil jsem teda na americkou kuchařskou hitparádu. Třetí sérii jsem si bohužel zkazil tím, že jsem si pustil rovnou někde dvanáctý nebo třináctý díl. Fakt jsem nepředpokládal, že na to budu pravidelně, nebo že mě to fakt bude bavit víc než ranec seriálů! Ačkoli mají Gordon Ramsey a ostatní porotci stále ty stejný kecy a časem vám to začne lézt krkem, stejně mě nikdy žádná reality show nebavila tak jako Masterchef! Fakt klobouk dolů. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tohle jim lidi možná žerou v Americe. Příběhy plné "emocí" (maminka mi umřela, mám její recepty), nářků, vzlykání, prošení, kýče...na poblití. Nelze se divit, že to má v USA tolik řad a je to populární. Pro podprůměrně inteligentního jedince je to bolestivé mučení. Sledovat tolik infantilních zmanipulovaných kreténů...ble. 25%. ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

ten puclík Elliot si mě prostě získal už od prvního dílu první série a nepustil až... doteď. A co pak Ramsey (s tím jeho přízvukem :) ) a Bastianich. Nedá mi to - musím porovnat s českou verzí: americká verze má oproti české alespoň tři obrovské výhody: 1) soutěží jsou opravdoví amatéři (ne šéfkuchaři či jim podobní), 2) v porotě sedí opravdu ti, co jídlu opravdu rozumí a umí se k uvařeným jídlu pořádně vyjádřit (narážím na Filipovou v české verzi) a za 3) je to čistě jen a jen o jídle a trošce rivality mezi soutěžícími (ne o tom, jak společně bydlí v chalupce a jak se mají, či nemají rádi) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že z tohoto pořadu češi kopírovali své Na nože a je až k neuvěření jak se jim podařilo tenhle skvělý námět zprznit. USA verze je o tolik lepší, že ten rozdíl je prakticky hmatatelný. Všichni tři porotci úžasní a Joe Bastianich je dokonce ještě ostřejší než samotný Gordon Ramesy. Je to pořad o vaření a jako takový i vypadá. Zatímco češi se utápěli v myšlenkách kdy nevěděli co točit a tak točili i na ubytovně, zde se bez toho jednoznačně obešli. Porovnání je opravdu nesrovnatelné je to asi jako srovnávat ferari s trabantem bez kol. Takhle se dělá dobrá kuchařská show. Mimochodem je velice smutné, že nejhorší kuchař v této soutěži by se vyrovnal tomu nejlepšímu z Na nože. Už od prvních dílů totiž servírovaná jídla vypadají naprosto úžasně a profesionálně, na rozdíl od českého amaterizmu. Celkový look není třeba vůbec zmiňovat ten je prostě někde úplně jinde, ovšem zde je třeba se zastat Primy která rozhodně neměla důvod do české mutace vrážet tolik finančních prostředků jako verze na FOXu. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky, škoda jen, že se tam vaří pokrmy, které tady v Babicově asi jen tak někdo vařit nebude. Hned zkraje mě zaujala velkohubá prohlášení porotců: "Nikdo na světě neví o jídle víc než já". Nadále jsem žasnul, když se v pořadu objevili soutěžící, kteří prohlašovali třeba: "Zanechala jsem studií, abych se mohla zúčastnit téhle show", anebo dokonce právník: "Zanechal jsem své právní praxe, abych se mohl věnovat téhle show" (u toho je obzlášť kuriozní, že vypadl hned při rozstřelu). Jinak ostatní soutěžící taky asi budou pěkní exoti, jeden z nich třeba přímo srší sebevědomím a arogancí a když se porotci rozhodují, jestli ho pustit či ne, tak se tam regulérně rozbrečí. Zajímavej byl taky farmář, kterej tam nakráčel v jeansových lacláčích, asi rovnou z pole. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Show MasterChef vznikla původně v Anglii, odkuď ji přebrala například Austrálie nebo Francie a v létě 2010 USA. (Dromed)

Reklama

Reklama