Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ako vysvetliť plné hodnotenie tohto filmu? niekedy dosť subjektívne nadhodnotím filmy, ktoré inak "objektívne" stoja za maximálne tri silné hviezdičky, keď ma film osloví, pobaví, nenudí, očarí a keď vidím, ako zjavne je podhodnocovaný, nepochopený či prehliadaný - áno, je to prípad aj lockoutu, ktorým si besson u mňa trochu vylepšil skóre po pár predošlých prešľapoch europy corp. - je veľmi potešujúce, že aj dnes niekto dokáže natočiť poctivé, oldschoolové akčné sci-fi béčko ako vystrihnuté zo zlatých čias tohto subžánru: podobnosť z útekom z new yorku, prepadnutím z pacifiku, dokonca možno skalou alebo con airom tu je, scenár v takomto type filmu si nenárokuje prvenstvo v originalite či dokonca nejakej základnej logike pri dodržiavaní fyzikálnych a iných zákonov - i napriek tomu je scenár oveľa vydarenejší, než mnoho iných filmov europy, ktoré sa neodohrávajú na vesmírnej stanici plnej najnebezpečnejších väzňov; film samozrejme ťahá guy pearce, jeho hlášky a "ksichty", a skvelo fungujúca skupinka väzňov, ktorá je výborne nacastovaná, namaskovaná a vystavaná. chémia medzi týmito dvoma zložkami, peripetie ako vystrihnté z príručky "ako napísať dobré akčné sci-fi béčko" (revidované vydanie z roku 1984) veľmi šikovne zamaskovaný nižší rozpočet, pár vydarených akčných scén, to v mojom prípade (človeka, ktorý išiel do kina a ani nevedel na čo) zafungovalo a som ochotný si priznať, že nadhodnocujem, no rovnako som ochotný si to hodnotenie ustáť; kiež by sa v tomto prípade amíci od bessona poučili - nemuseli by sme sa dožívať takých trapasov ako bol g.i. joe, van helsing... ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

No, nevim co mam k tomuhle filmu říct, hodnotím nejhůř ale, tady šlo všechno prostě vedle. Hlavní hrdina Guy Pearce ? No nevim nevim. Dát pěstí ženské a pak ji obarvit vlasy ? No přijde mi to moderně hloupej film. Už i ty scény na začatku nic extra. Prostě je to pro mě tak na 10% což není ani jedna hvězda, tak tudíž - odpad! ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

O popularitě hry Maincraft není pochyb, protože se s ní už dělají i filmové triky. Jenže Lockout není o tricích, scénáři, poselství, správném vaření nebo pašování metanolu, Lockout je o hrdinovi! Ano, přesně, jak píše Gilmour93, takový devadesátkový hrdina s kupou nekompromisních hlášek tu chyběl a se zbytkem mi můžete vylízat profil... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Orgasmu jsem sice nedosáhla, ale i tak jsem si sledování "Útěku z MS-1" užila: agent Snow v podání Pearce je drsnější než struhadlo, hláškuje s kadencí mašinkvéru, kromě toho je zdatný kadeřník, schopný z všední pipiny vyrobit sympatickou holčinu, sci-fi prostředí a serepetičky žádný zázrak ani průser, akční scény uspokojivé (s výjimkou úvodní honičky na motorce, to byl na hovnačky udělaný opruz), záporáci hned dva, z toho jeden krásně odpudivý a šílený jak Caligula na perníku... scénář prostoduchý až přiblblý, jak je u akčních filmů normou. Nic moc jsem nečekala, obstojně jsem se pobavila, takže zvedám palec a střílím tři nadprůměrné hvězdičky, čtvrtá utekla jen o pubický chlup. 68% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale něco tomu chybí. Pro vězně ve speciální věznici na oběžné dráze je opravdu jednoduché udělat vzpouru. Dozorci prostě nemají šanci. Shodou okolností je na stanici i dcera prezidenta USA, půvabná Maggie Grace. :) Takže zachránit ji je priorita číslo jedna. A protože nikoho lepšího nemají, pošlou tam potížistu Guye Pearce. Ten ji samozřejmě zachrání, ale nemá to jednoduché. Hodně mě tam bavil Joseph Gilgun, který hraje Rudyho v Misfits. ;) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Snow (Guy Pearce) odhaluje svoje krstné meno Emilie (Maggie Grace) na konci filmu: "Marion... môj otec bol fanúšikom Johna Waynea." Skutočné meno Johna Waynea bolo Marion Robert Morrison (druhé meno neskôr zmenil z Robert na Michael, keď jeho rodičia rozhodli dať svojmu ďalšiemu synovi meno Robert), ktoré sa zmenilo na John Wayne, keď sa stal hercom. (Pat.Ko)
  • Wilhelmov výkrik: väzeň, ktorý zakopne a spadne hneď po tom, čo vyjde zo stázy. (Pat.Ko)
  • Ve filmu si jde všimnout že jeden z vězňů má airsoftovou zbraň, konkrétně se jedná o Maruzen airsoft CA870 CQB. (dc125)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama