Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (861)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost a po debilní honičce na motorce, která vypadala, jak z deset let staré videohry jsem žasl, nad přesností zmíněného odhadu. Jenže pak to nabere spád a začne to bejt prdel. Boží Guy Pearce tam hláškuje s kadencí, jako kdysi Arnold. Fakt každej druhej kec je vtipnej, je mu všechno u análu a dokonce dá i pěstí prezidentovo dceři. Maggie Grace to sluší více, než kdysi v Lostech a úplně jsem přál perfektnímu Josephu Gilgunovi, aby se mu jí podařilo znásilnit. SPOILER - nepodařilo. 7/10 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce telegraficky - stop - jedna pichovina - stop - druha pichovina - stop - mnoho pichovin - stop - pichovina zprava - stop - pichovina zleva - stop - at tady nestopuji pul roku - stop - nadpozemska pichovina v beztiznem stavu - STROP. U Kristovo falu, abych zase jen nehaněl. Vždyť co máme my telegrafičtí nevzdělanci radši než psychopatického vraždícího mešuge? No jasně, když jsou dva...a co teprve rovný pětikilo na orbitu. Ne že by si frčeli na žvejkách, tak vostrý zase nebyli a nepáchli po mentolu, ale mejdan si díky jednomu černýmu bourákovi udělali celkem slušnej. Král téhle technopárty a vítěz Kokotí hlavy byl jistojistě pošahanej Gilgun, který mě bavil jak Piťták ve Dvanácti opicích, nebo Ledger v Netopejrovi. Pearce měl zkraje slušný vejšplechty a i mě, seriózního suchara, několikrát roztlemil, pak už to byla jen (ve spojení s prezidentovo harantem) povinná křeč. Triky žádná velká hitparáda, příběh zmíněn v telegramu, ovšem svižná bezva nelogická jízda, která drápe po čtyřech hvězdách, nicméně, jak praví jedno moudré latinské přísloví "ruti ruti, naseru ti", takže za 3, bejci a bejkyně. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ma to bavilo viac ako nedávny remake filmu Total Recall. G. Pearce vedel hlášky predať, má to správny nadhľad i správne pošahaných záporákov. Trochu sklame nedokonalá počítačová naháňačka v úvode, kde to Pearce páral na motorke, ale potom sa to už iba zlepšovalo. Pearce skutočne trúsi jednu hlášku za druhou a dokonca si uťahoval i sám zo seba a svojich rolí - "Nie som Hudini." M. Grace Pearcovi ako tak stíha a hlavný pošuk dobre predpokladal, že má pekný úsmev. Škoda, že ho jeho škuľavé oči nevideli. V závere jej úsmev zažiari a nečakal by som, že tie krátke tmavé vlasy jej seknú viac ako dlhý blond. Celkom fajn akčné sci-fi. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kujme pikle! Na pozadí her agentů vlády a CIA se odehravá klasický akční film o jednom kufříků, vězeňské vzpouře ve vesmíru, naštvaném agentovi a krásné prezidentově dceři. Napínavé sci-fi má vše, co divák očekává - akci, hodné, zlé, hajzly, psychopaty, nebohá rukojmí, střílečky a tak. Naopak nemá to, co se neočekává - psychologické propracování postav, jednání na základě logiky, či originalitu bořící všechna zažitá klišé. Triková stránka je velmi nevyrovnaná - na jedné straně velmi zdařilé scény ve vesmíru či záběry na město budoucnosti, na straně druhé vás dorazí honička, kdy hrdina prchá na digitálním motocyklu digitálním městem až do digitálního metra. A to vše bije do očí, jako by šlo o levnou PC hru! Přesto si lze snímek užít, jelikož poměrně rychle uteče. A padouši by snad měli být potrestáni, nebo snad ne? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená akční sci-fi vygumovanost, která je nepřiznaným pokračováním Útěků Z N.Y. a L.A. a inspiruje se i dalšími osmdesátkovými vymytostmi (viz Snowovo křestní jméno). Značně potěšující je, že Pearce díky svým hláškám a celkovému vystupování snese srovnání se Snakem a Peter Stormare se tu chová jako záporák z comicsu (čti "oba pochopili, co si od nich takovýhle film žádá"). Háček je v tom, že Stormare není záporák - tuhle úlohu mají na starosti zdegenerovaný irský psychopat (kterému bez titulků není rozumět) a francouzsky působící anglický aristokratický elegán (který je taky psychopat, ale ledově chladný a kontrolovaný), z nichž první je naprostá karikatura a druhému nemůžete ani fandit ani ho nesnášet. A pak je tu ještě mluvící dekorace Maggie Grace, které se tu tvůrci snaží přidělit něco skutečně ovlivňující úlohu... což obvykle nedopadá dobře, ale nakonec nezbývá než konstatovat, že herecké poleno jako ona se v tomhle druhu filmu (akční přestřelenost) může uplatnit, protože kdo by tady hledal nějaké výkony, že? Stačí, aby sekundovala, zdobila, případně fňukala, ječela, cítila se uražená, a házela cukrbliky, což všechno zvládá. Je to slušná jízda, na konci SKORO zapomenete, že z nějakého důvodu tvůrci "museli" na začátku snížit laťku diváckých očekávání naprosto příšernou digitální honičkou, která snese srovnání s Ultraviolet (což je šest let nazad), a začnete uvažovat o sedmdesátce. Jenže pak dojde k něčemu tak dementnímu, že to nemá místo ani v takovéhle prostinké jednohubce, a víte, že prostě přes šedesátku nepůjdete ani za zlaté prase... a ani za zlaté prase vypěstované z vanilkové kofoly:) A taky nepochopím, proč v takovémhle filmu museli tvůrci plýtvat penězi na (pravda, slušně) modelované Star Wars přestřelky, a nevynaložili ty peníze třeba právě na tu úvodní honičku. Prostě dobře našlápnuto, a agent Snow ať se klidně zase někdy ukáže na plátně, ale je to nedotažené a místy divné. 60% a repríza nejspíš už nikdy nebude (a to jsem to viděl v HD a Unrated verzi). PS: K té nepřiznanosti remaku - John Carpenter podal na Bessona a spol. žalobu kvůli plagiátorství, a světe div se, vyhrál docela slušný balík:)) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Při útěku ve větracích tunelech s dcerou prezidenta má Snow (Guy Pearce) baterku připevněnou na rameni na pravé straně, zatímco v následujícím záběru na straně levé. (ledofredo)
  • Ve filmu si jde všimnout že jeden z vězňů má airsoftovou zbraň, konkrétně se jedná o Maruzen airsoft CA870 CQB. (dc125)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama