Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Rakvi, hláškuj, s kosmem laškuj!" Fajn akčně oddychový Plán útěku z Gravitace atd. atd. s cool hláškujícím hrdinou (a to jindy tvrdě hláškující tvrďáky moc nemusím) a prezidentskou dceruškou, nanynkou v rozpuku s pěti sty nadrženými mukly za zadkem (péčko "Gangbang ve stavu beztíže" jsem ještě neviděl, bohužel tady na něj nedošlo), v čele s TOP psychopatickým sviňákem Gilgunem, magorem radost pohledět! Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Číčovinu, ale svižnou a zábavnou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale něco tomu chybí. Pro vězně ve speciální věznici na oběžné dráze je opravdu jednoduché udělat vzpouru. Dozorci prostě nemají šanci. Shodou okolností je na stanici i dcera prezidenta USA, půvabná Maggie Grace. :) Takže zachránit ji je priorita číslo jedna. A protože nikoho lepšího nemají, pošlou tam potížistu Guye Pearce. Ten ji samozřejmě zachrání, ale nemá to jednoduché. Hodně mě tam bavil Joseph Gilgun, který hraje Rudyho v Misfits. ;) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Výbušné, odvázané, dech beroucí, neobhajitelné. A tím spíš neodolatelné. Guy Pearce našel svoji novou kariérní výzvu a po boku čím dál krásnější Maggie se ukázal jako prvotřídní frajer. Díky neutuchající kadenci hlášek a vražednému tempu je tak z Lockout pecka, která mě k sobě na půldruhé hodinky zamkla a na konci celého uříceného vyplivla zpátky do světa, kde si na vesmírná vězení ještě asi nějaký ten rok počkáme. Čirá akční zábava v nejpozitivnější formě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V spojitosti s týmto filmom sa často spomína na McLainea, Posledného skauta a Útek z NY, ale prečo preboha všetci zabúdajú na Rain mana??? Nielen v spojitosti s hlavným hrdinom a jeho pátraním po kufríku, ale rovno celým osadenstvom väznice...Vzhľadom na nulové umelecké ambície tohoto filmu mi dokonca chytrý Útek z NY na myseľ ani neprišiel. Lockout je fajn EuropaCorp oddychovka, v porovnaní s tými ostatnými, ktoré nemôžem ani zniesť, víťazí na celej čiare. Poteší starších priaznivcov VHS béčok z osemdesiatok, nie je to typický film do kín, zato je pre všetkých, od totálnych tupcov po inteligentov, túžiacich po občasnom guilty pleasure a Besson to vie. Snowova postava má určitý sériový potenciál, lenže vzhľadom na koniec mám obavy, že jeho nová VIP priateľka si ho bude držať príliš skrátka a obrúsi jeho drsný suchý humor. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přechytřelé děti tu zase pláčou a otylými prsty utírají z klávesnice lupy napadané z prohrabování mastné kštice při úpěnlivém přemýšlení, co erudovaně pohrdavého sem zase napsat. A my, obstarožní otyloňové, s úsměvem vzpomínáme na doby, kdy film býval čistá zábava, protože tyhle egoistické, suchopárné kokotky ještě fotr utíral do záclony. Pohodová odreagovačka s ultrahláškujícím Gayem, založená na "originálním" nápadu Luca Bessona, který určitě neviděl Smrtonosné pasti ani Útěky ze všeho možného... No a co? Příjemně akčně stupidních devadesát minut mi aspoň nezpůsobilo otok mozku při psaní seriózní a strašně chytré filmové kritiky! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Společnost CanalPlus, která vlastní s Johnem Carpenterem práva na film Útěk z New Yorku (1981), žalovala scenáristu Luca Bessona o 3 milióny eur za přílišnou podobu scénáře se zmíněným filmem. Se žalobou uspěli, ale mimosoudní vyrovnání bylo nakonec nižší. (BoredSeal)
  • Hlavní antagonisti, bratia sa volajú Alex a Hydell. Alek Hidell bolo falošné meno, ktoré používal Lee Harvey Oswald. (Pat.Ko)
  • Natáčanie prebiehalo v metropole Srbska - Belehrade, a tiež v Štúdiu PFI, ktoré tam sídli. (MikaelSVK)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno