Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Raccoon City a Umbrella mi prostě chybí. Větvení vesmíru RE jsem přestal stíhat, ale jsem více méně rád, že jsem si prožil start příběhu ještě v dobách PSone. Každopádně když na něco okolo RE narazím, vždy se rád podívám. A i tady to celkem šlo. Start byl pěkně temný a připomínal právě počátek série. Později je to už takové ... jak to říct... přeplácané? Nevím trochu mumraj. Za Leona dám i tu 4tou hvězdu, ale bylo to o prsa. 70 procent. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus priveľa príšer. Postupne sa z Resident Evil vytrácajú zombie a akosi sa zabúda, že predsa to bola podstata príbehu. Bohužiaľ, hra aj film sa odoberajú úplne iným smerom. Kde všetci prežívajú orgazmus v 3D a efektoch, mne sa chce grcať. Príbeh stále slabší a slabší o čom svedčia aj posledné dve časti hraného filmu. Tá štvrtá a piata časť, veď to je normálne katastrofa. Filmová séria je na tom stále horšie. Hru pomaličky ale isto zahrabávajú pod koberec. Pre mňa osobne je tento kreslený príbeh len veľmi, veľmi slabučká náplasť už tak zdecimovanej filmovej či hernej série. No, a teraz mám chrobáka v hlave, či som tie tri hviezdy nedal viacmenej z ľútosti. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zatímco první animovaný film ze světa Resident Evil mě příliš nezaujal, druhý animák z této série přinesl velmi milé překvapení, přestože se samotným RE souvisí jen okrajově (dá se taky chápat jako jakýsi reklamní teaser na pátý hraný film). Damnation od prvopočátku vystavuje na odiv úžasnou animaci podávanou s výrazně akční příchutí, takže se ve filmu pořád něco mydlí hlava nehlava. A třebaže jsou některé nápady poněkud svérázné (telepaticky ovládané B.O.W.s – tohle prostě skřípe), ve finále to kupodivu funguje. Á propos finále – bitka s golemy je prostě žrádlo! Mňam, mňam. Podtrženo, sečteno – Damnation je velmi podařený animák, který má jedinou chybu – nemá s Resident Evil skoro nic společného. Ale vážně na tom sejde? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama