Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se sice snaží přiblížit některým svým předchozím snímkům, až bolestivě je zde ale vidět, že už na to zkrátka nemá. Dravý vizuál sice funguje, ovšem styl bývalého režijního mága už dávno není tak dravý a vybroušený a většinu času spíše nudí. Postavy jsou nesympatické, záporáci až moc přepálení, akce málo. Stoneův rádoby návrat na výsluní se tedy opět míjí účinkem, tedy aspoň u mě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příííííliš dlouhý film - dvojitý konec byl vrcholem zdržování. Poslední pořádně atmosférická scéna přišla na řadu někdy po hodině od začátku (napínavá jízda s policejním autem v patách), od té doby až do konce se Divoši (s výjimkou přepadení vozu s penězi) stali nudnou podívanou, která mě v závěru málem překvapila. Málem (viz poznámka o dvojitém konci). V hlavních mužských rolích jsem viděl dva obyčejné panáky bez výrazu, a proto mě mnohem více zajímaly postavy Salmy Hayek a Benicia Del Tora. Divíte se mi snad? Pokoukání to nebylo zlé, ale od Olivera Stonea jsem čekal něco lepšího. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Oliver Stone po osem ročnej odmlke natočil ďalší film. Úprimne som sa tomu potešil, pretože jeho doterajšia tvorba ma vždy dokázala zaujať. Považujem ho za skúseného, nápaditého a vysoko profesionálneho režiséra. Preto som očakával kvalitný filmový zážitok. Lenže naivný príbeh o dvoch díleroch marihuany, čo žijú v sodomistickom vzťahu s blonďavou blbkou, ma hlboko sklamal. Povrchnosť tejto témy by som dokázal hadám aj prekusnúť, ale ten plytký, vypočítavý, komerčný štýl akým to natočil ma doslova znechutil. Zdá sa, že už sú nenávratne preč tie časy, keď ma Stone ohuroval svojou progresívnou umeleckou filmárčinou. Toto čo mi teraz naservíroval bola len akási nepodarená parafráza na Tarantinov kultový snímok Pulp Fiction, ktorá vyústila do skoro až béčkového akčného snímku s umelo prekombinovaným vyvrcholením. Keby to bol debut nejakého mladého, dvadsaťpäť ročného režiséra, tak by som to bral, ale od Olivera Stonea som rozhodne čakal oveľa viacej. *** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem plesal - Starý dobrý Oliver Stone je zpátky! Savages - Takoví normální hašišáci. Ano, Stone je zpátky, zpátky v devadesátkách. Ale ouha. Kdysi pravý vzor muže, voják a veterán z Vietnamu, nositel Purpurového srdce, symbol politické nekorektnosti, padl do osidel gender studies. Jasně, Stone byl známý liberál a demokrat, teď ale zjevně čeří vody v oblasti genderové tématiky a snaží se na filmovém plátně realizovat rovné příležitosti pro ženy i muže. Jak jinak si totiž vysvětlit, že hlavou drogového kartelu je žena, další žena je vypravěčka a svorník dvou nemastných neslaných hrdinů, dohromady trochu neuvěřitelného trojúhelníku, charismatického hrdinu abys pohledal, ženy se tu svěřují jedna druhé, nejlépe v rozpoložení večera v ložnici na lůžku, jedna totiž ztratila děti a druhá rodiče, obě si prošly těžkým obdobím a o tom se prostě MUSÍ mluvit. Uf. Ještě že tu byl starý dobrý Benicio Del Toro, jinak nebylo komu fandit (a mezi námi - on byl jediný, kdo táhl ten film, což je při nesoudné dvou a půl hodinové stopáži úloha celkem sisyfovská). A to nebyl jediný problém - také se nám sem zatoulaly scény z jiných filmů - detektiv americká DEA brečí u postele své na rakovinu umírající manželky...a prý ,,divoši". Stone vyměkl... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně protřelé a atraktivní, barevně přefiltrované, vytuněné, ryze "imidžový" film. Ne že by snad solidní děj byl až na druhém místě, ale fanoušci tvorby režiséra přesně vědí co a jak. Pro diváka laika to bude po všech aspektech konzistentní film a solidní zážitek ať už v kině, či kvalitní domácí projekci například na dvd. Herecky povedené, hudebně stylové. Film se solidním spádem a líbivým feelingem. Jako vždy zdatně reflektující současnou dobu. Místo sportu tu máme drogy, proč ne, i tak se to dá uchopit. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Lado (Benicio Del Toro) říká O (Blake Lively), že je čas na koupel. Poté je však možné si všimnout, že má O na krku stopy od krve, kterých by se při koupeli zbavila. (Timak)
  • Názov filmu sa objaví v siedmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. června 2012 ve Westwoodu v Kalifornii. (ČSFD)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama