Reklama

Reklama

VOD (1)

Uplynul tomu rok od poslední jarní párty v Lake Victoria a krvelačné rybky se zuby ostrými jako nože opět pocítily hlad. Houfně se vydaly na cestu proti proudu a tentokrát se jejich cílem útoku stal nově otevřený aquapark Big Wet. Je parné léto a párty u vody i ve vodě je v plném proudu, slunce pálí do obnažených těl krásných dívek a vysportovaných svalovců. Na tuto letní pohodičkou dohlíží nejznámější plavčík David Hasselhoff spolu se sexy plavčicemi, které jsou ale více sexy než plavčice… Návštěvníci aquaparku se nadšeně vrhají vyzkoušet nové atrakce, zatím ale netuší, že je čeká adrenalinový zážitek, který si nepředstavovali ani v těch nejděsivějších snech, bude to totiž boj na život a na smrt. Ve vodě si na ně již brousí zuby tisíce piraň, které lační po jejich krvi a mase. Kdo bezradné návštěvníky koupaliště zachrání? Bude to superneohrožený David Hasselhoff? Nechte se překvapit a zažijte více akce, více zábavy i více strachu. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (411)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příliš velký rozdíl mezi jedničkou a dvojkou nevidím, a tak by se oba filmy klidně daly spojit v jeden celek. Vlastně je tu více nahoty, melounů a krve, což se dalo očekávat. V závěru létají i hlavy nejen dospělácké. Fekální humor se naštěstí zastavil na snesitelné hranici. Jako bonus - vtipné závěrečné titulky. Pobavila nejen výbušná scéna v rákosí na začátku, ale i dodávka, molo a samozřejmě závěrečné maso. Jedna z vnadných děveček měla v jistém okamžiku melouny tři, což připomnělo kultovní Total Recal. A scéna ve vaně? Odkaz na Slimáka i na Freddyho...fajnové. A protože jde o komedii, řekl bych až parodii, je zbytečné vyčítat jakékoliv nelogičnosti. ,,Ty malej zrzavej blbečku..." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prehistorické piraně po dvouletém půstu znovu vtrhly do kin. Jsou za tu dobu hodně vyhladovělé a prodělaly mírný žánrový vývoj. Od h(d)ravého ekohororu se film posouvá až k absurdní hororové parodii s ironizujícím Davidem Hasselhoffem pobíhajícím po scéně jako legendární plavčík s otráveným výrazem ve tváři za doprovodu úvodní písně z Baywatch. Pološíleného mistra hrůzy Alexandra Aju střídá pološílený a méně renomovaný John Gulager. Jezero Victoria střídá jezero Cross a následně nově otevíraný Aquapark s příznačným názvem Big Wet. Do názvu filmu se přidalo ještě jedno D označující velikost poprsí slečen-striptérek a dvojitý nášup může začít. Hned zkraje však je nutno napsat, že dvojka přes velmi svižné tempo, které jedničce v rozjezdu chybělo, má celou řadu předností, ale ani přes to svého předchůdce netrumfne. Technické zpracování piraň je v pořádku, je jich podstatně víc a můžeme si je prohlédnout bez zběsilého střihu. Hereckému obsazení z nižší kategorie, většinou sloužící jako krmivo nenasytným rybičkám, dominuje skvěle hláškující Hasselhoff. Vrací se staří známí z prvního dílu, skvělý paleontolog Christopher Lloyd a neméně skvělý Ving Rhames bez noh, ale s důmyslně umístěnou brokovnicí na protéze. Před Gulagerem byl nelehký úkol navázat na krvavá jatka, která započal jeho slavný předchůdce, ale závěrečný masakr v aquaparku se rozhodně, co do krvavosti, nevyrovnal masakru v jezeru z jedničky. Tím rozhodně nechci říct, že by film neměl dostatek krvavých scén, má jich dost, jsou nápadité až nechutné, ale přece jen jsem po prvním dílu extra namlsaný a čekal jsem nějaký mimořádný extrém, zvláště když vím, že Gulager se s ničím nemaže. Piraňa zakousnutá do penisu, zakousnutá v zadku tlouštíka, umírající děti nebo další libůstky a snaha o stylovost a nadhled. Oproti tomu, nepřijde mně fér vypravit se do kina na film trvající cca 70. minut. Zbytek stopáže je totiž zaplněn zkaženými nebo nepovedenými záběry z natáčení dobře se bavících herců. Velmi kladně hodnotím Gulagerem od počátku dobře zvolené tempo s počátečním vylíhnutím rybek, pořád se něco děje a sebeparodická Hasselhoffova kreace je jedním z vrcholů filmu. Pokud jste neviděli jedničku, tím líp. Dvojka je bizarnější a o dost absurdnější hororová směska, i když se v počátečních fázích snaživě drží v mezích regulérního hororu a není o nic horší, než dva roky starý revival hororů s rybami, ačkoliv se pokračování odehrává jen rok od masakru v jezeře Victoria. Neznalec prvního dílu bude tímhle nekorektním nášupem překvapen, zhnusen i spolehlivě zabaven. Pokud jste se letos ještě nekoupali v nějaké vodní nádrži nebo na předražených českých koupalištích, mějte na paměti, že až vás něco pod hladinou kousne, bude lepší briskně vylézt na břeh. Tam jedině jste před nenažranými prehistorickými rybičkami relativně v bezpečí. Možná... Letní biják, jak má být. A masožravým rybičkám, za jejich snahu rozkousat filmové umění, uděluji 80% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedničku vnímám jako téměř geniální poctu pokleslému žánru, v níž Aja dokázal umě vybalancoval lascivní slabomyslnost s precizní filmařinou a ohromným citem pro žánr. Dvojka bohužel podobnou rafinovanost postrádá a je spíše jakousi nadšeneckou pubertální hříčkou, která ve finální třetině otevřeně rezignuje na horor a začne být „něco jako Scary Movie“. Být to nějaká samostatná blbina fanouškovského filmaře, bylo by to krásné guilty pleasure pro večer s bandou přiopilých přátel. Takhle (vzhledem ke kvalitám jedničky) se ale nejde zbavit pocitu ohromného zklamání… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný trash! Tak to vypadá, když je scénář v hlavě, dialogy v prdeli a diváci v paži a to pak žertovné momentky invalidy V.Rhamese už jen stěží něco vyžehlí, nicméně, bylo to evidentně točené "just for fun" a tak nechávám při hodnocení prostor shovívavosti. Apropo, ač se nakonec ty dravé, z čínského PVC vyrobené rybičky v aquaparku do sytosti nadlábly, nejvíc nažraný mi tam připadal Hasselhoff.. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jako přehlídka nechutností, silikonů, wtf dialogů a ještě víc wtf scén je to OK, ale s filmem nemá Piraňa 3DD vůbec nic společného. Veškerá soudržnost a "chytrá" brakovost jedničky je fuč, zbývají jen více či méně zábavné epizodky, které se rozpadají v neschopnosti režiséra poslepovat sled vtipných jednotlivostí do jednoho celku. Spolu se zmatených střihem, který znepřehledňuje většinu líbivějších scén, a slabým gore, vlastně tenhle brakový přídomek nabízí jen hláškujícího Vinga Rhamese a David Hasselhoffa, jejichž repliky mají v odlehčeném subžánru "party filmů" (jestli něco takového existuje) nemalou šanci zkultovnět . Co to ale dělá v kinodistribuci, nechápu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • David Hasselhoff si domů z natáčí odvezl živou piraňu. (StrYke)
  • Film byl časopisem Cinema označen za jeden z nejhorších snímků roku 2012. (*Elfík*)
  • V době uvedení byla vydána hra na motivy tohoto filmu, která byla určena pro mobilní zařízení. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama