Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (302)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nevypadá to jako typická americká komedie, rozhodně nejde o typickou záležitost Judda Apatowa a už vůbec se Čtyřicítka nedá přirovnat ke komediím evropským, ale je to kurevská prdel plná popkulturních narážek a odkazů s velmi depresivním nádechem !! ;) Paula Rudda mám rád a zde se opravdu překonává, Segel dostal skvělou miniroličku a ta na dvou rukou nespočitatelná camea mě prostě baví.. Poznámka pro Fr. !! Proč má smysl si nenechat This is 40 ujít ?? ;) 1) Zjistíme, že původcem všeho zla v USA je vlastně J.J.Abrams !! 2) Zjistíme, kde se prof. Verbal inspiroval pro svoje typické přirovnání "kráva z twajlajtu" !! 3) Megan Fox !! [ Dabing 8/10 ] Po delší době opravdu povedená práce !! Srovnatelné s originálem !! ()

oje 

všechny recenze uživatele

Vyletněné prostředí amerického předměstí a herecké obsazení nechává očekávat klasické prvky příjemné komedie. Ta ale nepříchází a místo toho rozebírá problémy partnerů jako jednotlivců, jejich vzájemných vztahů a vůbec vztahů napříč rodinnou. Ještě krůček a film by byl jen čisté drama, přitom ale podanné ryze nepřesvědčivě a emotivně chladně. Možná nemám tolik zažito, abych se s postavami ztotožnil, možná je naše kultura od americké vyšší vrstvy moc vzdálená, a možná byl film jen jednoduše nuda. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PETE MÁ 40, A…JSME PŘIPRAVENI ZAČÍT NOVOU FÁZI NAŠICH ŽIVOTŮ S OTEVŘENÝMI SRDCI. PŘIPRAVENI VYBRAT SI RADOST A… VŠEM ODPUSTIT“....... /// (takže 40 říkáš…unavený nářadí, myšlenky bejt vdovcem….) Pronášení pravd (lží!) motajících se okolo 4cítky. Každýho to jednou čeká…(i tebe!). Starosti s dětma (ty parchanti jsou všude stejní!), slasti a strasti mámy a táty. S rodinou, s byznysem … a jestli nečekáte něco vobjevnýho (jako že 40 není konec světa), třeba se budete i bavit (vo to mi původně taky šlo….). Jenže, co když trocha tý pravdy, moralizování, humoru, oldies rockový muziky… nepřivede k orgáči cílovou (moji?) věkovou skupinu? Koho teda? Leda, že by někoho utáhli na ty kecy vo píchání, na kuřbu, na kozy…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Graham Parker a The Rumour, Billie Joe Armstrong, Zbouchnutá… a vlastně nevím…. 2.) Holky se už na mě neusmívaj, ale říkaj mi pedofile . 3.) Thx za titule ,,Kopla“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Niektoré Apatowove filmy boli celkom fajn a bavili ma, ale tento patrí k tým horším. 90% rozhovorov sa točí okolo sexu, to je u Apatowa bežné, no tie nadávky a niektoré témy mi prišli nasilu hnané do extrémov. A žiaľ, zrejme to ide na úkor vtipných momentov, ktorých je tu minimum. Navyše dĺžka je riadne prepísknutá, takáto jednoduchá komédia si nezaslúži vyše dve hodiny ani náhodou. ()

Arsenal83

všechny recenze uživatele

Dalo sa to pozrieť len kvôli Leslie Mann a Megan Fox. Tá prvá aj kvôli hereckému výkonu aspoň priemernému. Inak komediálny nápad začína a končí sexom, takže zas len to otrepané humorovanie, ktoré zachádza do trápnosti, ako je aj prdenie v posteli. Film je zdĺhavý, nudný, vulgárny, veľa nadávok je tu úplne nútených a zbytočných, navyše ide o snímok energicky negatívny, pretože prakticky až do konca sú medzi protagonistami len hádky a hádky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Leslie Mann (Debbie) mala v dobe uvedenia filmu skutočne 40 rokov. (ludovit14)
  • Paul Rudd zamietol myšlienku použiť ako filmový plagát záber, na ktorom sa pokúša prezrieť si vlastný konečník. (Arsenal83)
  • Maude Apatow (Sadie) a Iris Apatow (Charlotte) sú aj v reálnom živote dcérami Leslie Mann (Debbie), ktorá ich má s režisérom filmu Juddom Apatowom. (matkoulko)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama