Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Předně je to film fantastický, ne vědecko-fantastický, to jen tak na okraj... A fantastická je i Brit Marling a já jsem opět zamilovaný až po uši; ještě jedna taková role a skončí v mojí top tence. Jistě, mohl bych filmu vyčíst (jak je mým zvykem) příliš nasládlého pathosu a nepříliš kvalitní kameramanský styl. Mohl bych, ale nechce se mi, protože Another Earth mi skvěle sedl do mé melancholické nálady a já u něho nostalgicky vzpomínal na mé návštěvy podobných dušezpytných nekomerčních nízkorozpočťáků v devadesátkách. Vyčítám hlavně sobě - a to, že jsem Another Earth neviděl dřív. Ale aspoň jsem nebyl tolik zklamaný z Cahillovy druhotiny, kterou jsem viděl včera. A taky už mi naštěstí poněkud vybledly vzpomínky na podobného (a extrémně nepovedeného) vrstevníka téhle jeho prvotiny - na von Trierovu Melancholii. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Já tyhle nezávislé filmy s myšlenkou mám rád (jako třeba nedávný The Man from Earth), ale ne vždycky mi sednou. A jelikož nad mým komentářem vidíte hodnocení, je jasné, že se mi to líbilo. Ten film má hodně magickou atmosféru a pocit mysterióznosti. Za poslední dobu jsem nic tak zajímavého nezažil. Sci-fi rovina filmu je spíše kulisou pro hodně emotivně odvyprávěný příběh jedné dívky, která zaviní strašnou věc a snaží se s tím srovnat. Co si budem povídat, nálada Another Earth je depresivní. Celé to působí hodně melancholicky (alespoň na mě) a v závěru to nutí i trochu přemýšlet. Nápad, ač v samotném jádru banální a provařený, je tu pojat zajímavě a originálně. Herecké výkony jsou na velice slušné úrovni, mile mě překvapil Ethan, resp Will Mapother a snad i poprvé jsem ho viděl v nezáporné roli. Celé to je technicky perfektně natočeno a atmosféru snímku dotváří výborný soundtrack. Jednoduše, doporučuju shlédnout. Je to zvláštní film, slovy to moc popsat nejde. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

film má v sobě určitě napětí, hlavně díky tématu, které si režisér vybral. Bohužel mi úplně nesedl styl, kterým byl natočen a myslím že by mohl být líp natočen i scénáři by se hodilo větší oživení, aby film nebyl chvilkami tak utahaný - jako debut je to však dobré. Rozhodně nápad to mělo, který však nebyl plně využit, abych byl víc spokojen a hodnotil líp. Naštěstí posledních cca. 30 minut mělo větší gradaci, tak se na 3 hvězdičky dostal, jinak bych tolik nedal. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Stále nad tím hodnocením přemýšlím . Vesměs mám spíše kladné pocity z filmu, přece jen jde o skromný nezávislý snímek, který obsahuje ale docela dost zajímavých myšlenek (fyzikální zákony neřeším, tady o to ani nešlo). V centru filmu není planeta Země 2, ale lidské postavy, se kterými si osud pohrál. Co byste dělali, kdybyste věděli, že někde žije Vaše přesná kopie? Zajímalo by Vás, jestli udělala v životě stejné chyby? Nebo zdali si splnila sny, které jste Vy nikdy neuskutečnili? Viděli byste v nové Zemi svou naději? Ve filmu naleznete jen otázky, ale žádné odpovědi, ale to není vůbec mínus, právě naopak, na některé otázky odpovědi zkrátka neexistují, přestože se je zoufale snažíme najít. Zvlášť když chceme odpověď od svého zrcadla. Povedený snímek, který určitě stojí za zhlédnutí, po emoční stránce mě to však nechalo docela chladnou a to se režisér o emoce fakt snažil a když se na to člověk podívá pouze jako na drama bez sci-fi prvku, tak se vlastně o nic mimořádného nejedná. Proto tedy 3*. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Kontemplatívna sci-fi depka, ktorá kladie viac otázok ako odpovedí, ale v podstate si to môže dovoliť, keďže je viac tou rozorvanou depkou ako klasickým sci-fi. Plus za Brit Marling, ktorá je skutočne zaujímavá osoba. Svedčí o tom aj fakt, že jej dávajú hlavné role vo filmoch s málo postavami, čiže veľa priestoru. Mínus za kameru, ktorá pôsobila ako keby sa človek za ňou práve učil zoomovať. A to si ja takéto veci bežne nevšímam. Tých 70% je celkom adekvátnych, prikloním sa však k vyššiemu hodnoteiniu, pretože ide o film, ktorý je zrozumiteľný, no napriek tomu necháva priestor na vlastné interpretácie. Tá moja je taká, že sme tu mohli vidieť nebo aj peklo. A to všetko na zemi. A v opačnom poradí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama