Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá zápletka, dobrá atmosféra, výborní herci (Sigourney v krátkom čase opäť v španielskom filme, tentoraz ale na jednotku) a zručná réžia. Škoda, že scenáru ku koncu dôjde dych, finálny zvrat je výrazne vycucaný z prsta a viacero otázok zostane nezodpovedaných (resp. zámerne podhodených zdĺhavým internetovým diskusiám). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Miljem túto tému, filmy o paranormálnych javoch to je proste moje. Ale toto spracovanie mi vôbec nesadlo. Atmosféra a napätie bolo priemerné až podpriemerné ako by som od filmu tohto žánru očakával. A ten záver všetko pokazil ešte viac, to vôbec nevyšlo. Ide o oddychovku, ktorú keď si pozriete tak na druhý deň už je z hlavy vyfučaná a zabudnutá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak (meta)fyzik Murphy rozřezal Occamovou břitvou na tisíce kousků De Nirovu slepeckou hůl.. Naplněno výživným herectvím, uhrančivou atmosférou a umě gradovaným napětím a pak ta mrška přišla (ještě teď mě bolí nos, jak mě za něj Cortés vodil). Byla nutná doslovnost? Mohlo vše končit zavřením dveří od sálu? Nebo snad úplně jinak, že by za vším v rámci racionality stála jen hmota? Zeptejte se Silverů. V době, kdy tisíce různých šarlatánů zneužívají lidskou bezmoc a poslední záchvěvy naděje, to přeci mohlo dopadnout jakkoliv.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľkým lákadlom je kvalitné herecké obsadenie, navyše DeNiro po dlhšej dobe naozaj v dobrej roli. Lákavý je i slogan filmu, ktorý ho prirovnáva k Šiestemu zmyslu. V istých momentoch je film napínavý, v iných zase zbytočne špekuluje a naťahuje. Film má výborný scenár, stačilo sa iba viac sústrediť na postavu DeNira, odhaľovanie klamstiev, podvodníkov a bolo by to podstatne lepšie. Tak trochu nejednoznačný záver v štýle Šiesteho zmyslu postráda hlavne tú údernosť, silu a presvedčivosť starého megahitu. Ak som záver pochopil správne, napadá ma množstvo otázok typu: "o.k, ak je to tak, prečo robil to a to?" Stačilo málo a mohol to byť byť hit. Problém je, že sa film tvári vážnejšie, než v skutočnosti je. 60%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Já vím, ale musíš mluvit hlasitěji." Velká chyba, že si to režisér napsal i sestříhal sám, protože největší problém vidím ve skladbě. Potřebuje někoho zvenčí, kdo by ho krotil, kdo by přirozeně provázal jednotlivé události a kdo by dokázal filmu nedát punc nepromyšleného trashe. Líbil se mi ovšem smysl pro humor, s jakým stvořitel seslal na Toma nakládačku za to, že odmítá uvěřit. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Název španělské produkční společnosti Nostromo pictures je stejný jako název vesmírné lodi z filmu Vetřelec (1979), ve kterém také hrála Sigourney Weaver (Margaret). (HADES)
  • Ve videolaboratoři, kde pracuje Buckley (Cillian Murphy), se objevuje plakát s frází „I Want to Understand" ("Chci pochopit"), který naráží na podobnou formuli „I Want to Believe" ("Chci uvěřit") ze seriálu Akta X (od r. 1993). (Avalon820)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama