Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel s tím, že tam hraje Robert De Niro a Sigourney Weaver. Nic víc jsem nevěděl a upřímně řečeno jsem si myslel, že to bude nějaká kriminálka. Musím říct, že jsem byl hodně překvapen, jakým způsobem se tento film vyvíjel. Naštěstí jsem byl překvapen příjemně. Red Lights je skvělý film, který nám ukazuje, jak zřejmě fungují všichni mágové, různí senzibilové, vědmy a tak dále… ale dělá to chytře, stejně, jako to dělají právě ti mágové. U úvodních titulků jsem si říkal, že mi režisérovo jméno něco říká, mrknu sem a vidím, že to je on, kdo natočil Buried. Můžu vám garantovat, že po skončení tohoto filmu si jeho jméno už zapamatujete, (stejně jako já) protože ten závěrečný twist jsem nečekal a opravdu se mi líbil (a teď nemluvím o SPOILER!!! De Nirovi, u toho mi to bylo tak nějak jasné už od začátku, že není slepý. KONEC SPOILERU!) Škoda, že scénář má pár logických děr, které film trošku srážejí (nebudu více spoilerovat) ale myslím, že někdy si tento snímek ještě jednou dám. Příjemné překvapení. 80 %. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mali ste niekedy sen v ktorom sa vznášate? Ja občas áno a teraz to pred vypredaným publikom dokázal aj Simon Silver (Robert De Niro). Film si počína veľmi dobre, hneď od začiatku naznačí, že všetka sranda ide stranou a do čela sa derie tajuplnosť a odhaľovanie neskutočných záhad, ktoré sú rázom vysvetlené. Tématický je to podobné filmu Dokonalý trik s tým rozdielom, že tieto ilúzie sa preniesli do súčasnosti a v podstatne rozlišnom konci. Táto voľba zamotania hlavi v posledných minútach ma trocha znechutila, radšej mám keď posledné minúty doložia iným spôsobom posledný, chýbajúci kúsok náročnej skladačky. Takže celý čas vlastne stojíte na strane pravdy, fandíte popieraniu a vyvracaniu šarlatánstva a ukončí to fenomenálne médium s paranormálnymi vlastnosťami, mne to pripadalo ako dať si kladivom po prste. Navyše niektoré dosť zaujímavé činy ako ohýbanie lyžičiek, či odklonenie prúdu vody ostali neobjasnené. Herecké výkony doplnené správnou hudobnou atmosférou pracovali kolegiálne, len škoda spomenutých nerestí a tak som sa priklonil k 60 %. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak by se z několika ospalých reakcí zdejšího mladistvého publika mohlo zprvu zdát. Atmosférický mulder-scullyovský pohrobek sází víc na herce než na gore efekty a prvoplánovou duchařinu. De Niro se sympaticky drží zpátky, přesto jeho aura démonicky prosakuje celým filmem (nejednou mi hlavou bleskla vzpomínka na Angel Heart). Sigourney už dávno není Ripleyová (hraje skvěle a už dlouho se mi tak nelíbila). No a Cilda Murphy by si polohu přemýšlivého sexy boye s hlubokým pohledem mohl pomalu dát patentovat. Pointa je mazaná, nečekaná a svým způsobem ospravedlňuje vše, co jí předcházelo – proto škoda těch několika logických lapsů, kterými si pod sebou režisér podřezává větev. Jo a horor v tom může vidět akorát tak Stanley Bradley a jeho špičkoví kolegové z EZO.tv… :-) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Přestože bych hrozně rád, ty opakovaně zapomenuté klíče resp. věci, které jsem stoprocentně odložil na určité místo, abych je po nekonečně dlouhém, usilovném hledání, našel zcela jinde, svedl na paranormální jevy, skutečným (jediným) důvodem, bude ten německý parchant. Jsem ochoten připustit i možnost, že se v práci někdo hrozně nudí resp. baví. Stejně tak, pokud v příborníku narazím na ohnutou lžičku, končí, za doprovodu nadávek resp. narážek „to by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu“, zpravidla na dně koše a nikoliv na stole u „Muldera a Scully“. Pokud náhodou (stále) není jasné, co tím básník (Šakal) chtěl říct, tak, aby bylo dostatečně jasno. Na paranormální jevy nevěřím. Tím pádem měl S. Silver resp. Boby De Niro, jedinou možnost, jak si získat mou pozornost. Vzbudit ve mně zájem (tak jako v hlavním hrdinovi) po odhalení, tj; „jak to dělá“. Bohužel (pro Red lights resp. R. Cortése) se tak, až na vyjímky, nedělo. Chtěl jsem alespoň ocenit myšlenku, že to nejednoduší řešení, které máte po celou dobu přímo před očima a které právě pro jeho podbízivou triviálnost zavrhnete, bývá v drtivých počtech případů, to správné. To by však se zavřenými dveřmi, musel zavřít svá ústa i T. Buckley resp. C. Murphy. 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Red lights spľňajú do bodky to, čo očakávať od žánru mystery triler. Nemám v úmysle diskutovať, či je záverečný dodatok po prvej šokujúcej pointe ešte k veci, či príbehu dáva nový rozmer, alebo ho celý rúca, jednoducho tam je a myslím, že tá minúta navyše predsa nemôže v divákovi zničiť predchádzajúcich takmer 120 napínavých minút. Hodnotil by som rovnako aj bez záverečného obligátneho"precitnutia". Občas trochu na efekt, z počiatku trochu zdľhavé, ale ku koncu už riadne napínavé a poriadne na nervy. Dobre napísaný, zrežírovaný a zahraný komerčný triler, ktorý by nemal mať kontroverzné hodnotenia, vôbec nechápem tie dvojhviezdičkové. No a Joely Richardson je možno naj milfka Hollywoodu. Keďže je Shyamalan už úplne mimo, buďme radi aspoň za takéto občasné príspevky na tému šokujúca pointa. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Filmovou postavu Roberta De Nira v jejích 30 letech ztvárnil režisér Eugenio Mira. (Linkyc)
  • Názov filmu sa objaví až v desiatej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama