Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

genetique 

všechny recenze uživatele

Non-stop som sa síce nebavil, ale napriek tomu som sa bavil náramne. Jednoduchý, no vyšperkovaný príbeh, ktorému odpustíte nejakú tú chybičku krásy barterom za perfektné akčné scény, dômyselnosť zvratov a pomerne fajn záver, ktorého sa v podobných rutinérskych filmoch obáva značná časť kritických divákov. Dobrému dojmu nahráva aj fakt, že som naozaj takmer do konca netušil z koho sa vykľuje ten utajovaný psychopat. Detektívna zápletka je tak od začiatku skutočným ťahákom filmu. Klaustrofobické prostredie sa v nejednom filme stalo kameňom úrazu pri postupe v deji filmu, tu sa však tvorcovia vyhrali s každým detailom. Klipová hi-tech réžia filmu úžasne svedčí a ani oldschoolový Liam Neeson v nej nevyzeral staromódne, Julianne Moore schopne sekunduje, no chcelo to výraznejšieho záporáka. 85%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Je fajn si tento film pozrieť 2 dni pred odletom na dovolenku:) Všetko je od úvodu perfektne našliapnuté, tempo fičí a veľa nových informácii sa postupne s napätím odhaľuje až sa čaká na tú najdôležitejšiu chvíľu, ktorá môže dobrý dojem potvrdiť alebo úplne pokaziť. A keď k tomu došlo, zostal len úsmev na tvári. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil. Záplava hvězd a červených 72% navíc slibovalo slušné pokoukání. Ba co víc, gogo76 i Malarkey dali za 4 hvězdy a sám Verbal dal za 3... Byl jsem zvědavý na Liama. Poté co se vypořádal s albánskými Kosovci co mu furt šli po dceři čekal jsem ho trochu v jiné roli. Žel, nemohu s ostatními štědře hodnotícími souhlasit. Začátek byl slušný a zápletka s vyděračskými sms, které dostává letecký maršál na zabezpečenej mobil byla dobře vymyšlená a bylo to fakt napínavé a to do doby kroužkování cestujících... Já mám rád tyhle filmy z leteckého prostředí a je mi jedno zda se jedná o klasické katastrofické, nebo ty všemožné únosy a Boeingy v ohrožení... Bohužel od půlky film začne těžce haprovat, to když začnou pomáhat širé řady cestujících... Liam je navíc drsňák a i když dostale na lebzu plnou dardu hasičákem, nemá ani bouli na čele... Od té půlky se z filmu stává regulérní ptákovina obohacená o akční prvek přistání... Ten solidně rozehraný začátek na konci tvůrci prostě zahodí a smrsknou do tak debilního amerického konce (včetně telefonátu Liamova šéfa), že jsem skutečně nahlas zavyl... Nejvíce jsem se bál, aby holčičce při dojezdu džumboudžetu nevypadl medvídek.. to bych nepřežil. Naštěstí neztratila ani medvídka, ani šňůrku a tak mohli Amíci jít z kina v pohodě s vědomím, že vše je jak má a že je podobnej taťka s odznakem taky někdy při nějakým tom letu ohlídá... Navíc i Amíci teď už vědí a to hlavně díky tomuto filmu (téměř osvětovému), že ne každý s fousama, muslimským jménem v pasu a s čapkou na hlavě je nutně terorista ! Prostě vše ok,tak to máme rádi. Souhlas s Verbalem, na závěr tam mohli ukázat prezidenta USA jak Liamovi plácá po rameni a New Yorští hasiči mohli stát kolem ambulancí a tleskat... Škoda. No já budu prudit a dám jen dvě sms. Dal bych tři, ale naštvalo mně, že neukázali na závěr svatbu Liama a Julliane. To by totiž byla ta pravá třešnička na téhle mystériozně-akční žemlbábě! * * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdybych nastoupil do letadla a viděl že na palubě již sedí Liam Neeson, který si hraje se svým dotykovým telefonem, tak bych byl absolutně v klidu. Sice by zmizelo během letu několik lahviček skotské, nějaký ten mrtvý pasažér natož pilot se jen těžko dá považovat za komplikaci a kufřík s bombou stačí přece postavit ke dveřím a zaskládat kuframa. Jak vám povídám, je to v pohodě. 55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád typovačky na téma "Kdo je únosce?". Ten s turbanem? Některý z černochů? Ten holohlavý? Druhý pilot? Ten s páskou přes oko, dřevěnou nohou, papouškem na rameni a kontem na Bahamách? Mne to tedy hodně bavilo a i když jsem přitom zakopl o nejeden logický nesmysl, tak je mi líto, že při případné druhé projekci nemá napětí nejmenší šanci, aby se dostavilo. Při premiéře jsem však byl naprosto spokojen. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vzhľadom na to, že Liam Neeson je vysoký 193 cm, interiér lietadla vytvoreného pre nakrúcanie filmu musel byť oproti štandardu o niečo zväčšený. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo od 1. listopadu 2012 do 29. ledna 2013 v York Studios v Queens, New York City, na letišti JFK a na Long Island na letišti MacArthur Airport. (willy1)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama