Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Béčková hovadnost, která své tuposti čelí áčkovým obsazením a ambiciózně pocitovou režií (po Mezi vlky se ze zadumaných sebedrásavých začátků u Liama stává asi tradice). Čím rafinovaněji se scénář snaží tvářit, tím stupidnější a překombinovanější řešení musí hledat v situaci, která nemá hlavu ani patu. A to je proto, že vám scenáristé chtějí trochu pevněji zauzloval mozkové buňky "velkou záhadou". Nebýt toho, že Neesonovi by člověk spolkl i dramatické kloktání toaletní dezinfekce, bylo by tohle manýristické předstírání inteligentního thrilleru sotva snesitelné. Takhle se smrad naplno vyvalí až v posledních deseti minutách. Ale zas to stojí za to. [55%] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jelikož se celý film odehrává v letadle, tak jsem ani nečekal, že by se mohlo jednat o akční záležitost. Namísto toho se jedná o solidní thriller, ve kterém Liam Neeson spíš než bojového umění využívá toho hereckého. Jeho představitel Bill Marks byl zapleten do konspirace, kdy je označen za teroristu a divákovi nedělá sebemenší problém se s jeho postavou zžít a soucítit s ním. Je to tak líbivě natočeno, že to v pohodě strká do kapsy všechny ostatní letošní dramata ála Three days to kill...73% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zručný pán na režisérské sesli a talentovaný kameraman spolu tomuhle thrillerovému tryskáči dodají tak strhující drajv, že se vám z něj nebude chtít vyskočit ani s padákem na zádech. Liam Neeson je v jeho úvodu možná až příliš dlouho v otupělém zajetí "textovkové komunikace" s padouchem - pak ale dojde na první fackovanou, a non-stop napětí (název filmu fakt nekecá) je divákovi servírováno v podstatě až do úplného almost-blockbuster konce. Nelogičnosti nebijí do očí, atmosféra houstne a velice sympaticky to odsýpá. Dokonce i pro fungující kýč se tu najde místo! Tak račte nastupovat: naposledy jsem v hollywoodském letadle nedýchal s Greengrassem, a to je sakra co říct. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Odsýpá to a je to docela napínavý, variace téhož jsme ale viděli tolikrát, že by na to nestačil měsíční filmovej maraton. Proboha, vždyť i ten Neeson je zas správňáckej zasmušilec s dcerkou a patetickym proslovem, Julianne Moore pak opět šílený diblíkovský třeštidlo. Je to taková jistá trefa, ty mě ale ze židle nezvednou. 60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další aviatický thriller letící v poryvech paranoii spuštěné 11. zářím. Film je napínavý, aniž by byl směšný, už to je u žánrovky tohoto typu výhra. Jasně, tu postavu holčičky a srdcervoucí projevy k pasažérům si mohli tvůrci odpustit, ale to už nějak k těm béčkovým akčním americkým filmům patří. Stejně jako občasné lapsy logiky a ty přešťastné hollywoodské konce... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Pre detailné zábery ruky Liama Neesona (Bill Marks), ktorá píše na mobile a je opretá o sedadlo, bola použitá ruka dubléra (Thaarm)
  • Liam Neeson (Bill Marks) absolvoval všechny bojové scény bez kaskadérského dubléra. (Terva)
  • Bill Marks (Liam Neeson) kouří cigarety značky Bilson, které ve skutečnosti neexistují. Objevily se ale také např. ve filmu May (2002). Spekuluje se, že značka je pojmenována podle Gregga Bilsona, šéfa společnosti ISS dodávající filmové rekvizity. (rakovnik)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama