Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mix Farga a kopu dalsich zimnych krimithrillerov. Nie je to proste prilis originalne a u vela scen budete mat pocit, ze ste ich uz niekde videli. Az tak to nevadi, lebo aj v tomto filme su zrucne natocene. Dej je dost prekombinovany, ale ma to dynamicke tempo a po väcsinu stopaze to nenudi. Vyzeralo to na zabavnu jednohubku za 3*, ale totalne sa to cele dodrbalo v neskutocne debilnom finale, kde sa zrazu postavy zacali chovat jak dementi. Skoda. Takto mam z toho nakoniec dost negativne pocity. 4/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to docela umění natočit zasněženou kriminálku s tolika mrtvými, aniž by v ní byl alespoň ždibec mrazivé atmosféry. Největší zápor je mizerný scénář a šablonovité postavy. V zápletce se snoubí naivita s tupostí, a vyjma finální scény je vše zoufale neoriginální. Hlavním tahounem jsou tak herci. Obsazení je hodně slušné, dokonce až rozmařilé, na to jak je film špatný. Charlie Hunnam je machr a i když film měl být původně o někom jiném, on si ho dokázal ukrást sám pro sebe. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, ako sa dá z niečoho urobiť nič. Zápletka v zmysle Betónová záhrada a Natural Born Killers dokopy, zasadená do zasneženej Ameriky a následne zahrabaná nánosom scenáristického klišé. Napríklad otec policajt podceňuje dcéru policajtku, lebo je žena. A vykreslené je to tak, že ju nechce pustiť do akcie a ako odôvodnenie povie: ešte si tam náhodou budeš potrebovať vymeniť tampón (!!!). Alebo sviatočná večera v deň Vďakyvzdania, ktorá je proti vôli domácich organizovaná vrahom. No a ten ich núti ďakovať. Úplná psychologická ruská ruleta. :D ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný thriller. Většinu thrillerů s takovým hodnocením, ať chci nebo nechci, jen tak přejedu a po pár dnech už ani nevím, o čem byly. Jsem si celkem jistý, že porucha není na mém přijímači, ale prostě uživatelé tady na csfd většinou dokážou ohodnotit film správně. Ne vždycky se jim to daří, u některých "lehčích" žánrů moc nesouhlasím, ale u thillerů jim věřím. Ale teď musím říct, že bych trochu pozvedl kredity tohoto Ruzowitzkiho díla. Mnoho mnohem ošklivějších snímků má více procent. To poslední, co jsem tady očekával byl velmi klidně, dalo by se trefně říct chladnokrevně natočený celý příběh. To bylo to co mne zaujalo, pěkně všechno popořádku, a poté pěkné drama. Jsem rád, že jsem mohl vidět v tomto filmu Olivii WIlde při odvážnějších scénách, slušelo jí to. 70%. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Na Deadfall jsem byl hodně zvědavý. Od Ruzowitzkyho sem ještě nic neviděl, takže jsem pořádně nevěděl, co očekávat. Film je vcelku tvrdé eRko, které obsahuje víceméně vše, co by takový film měl mít. Hodně mě překvapilo, že vraždy nevypadaly, tak uměle, jak v jiných filmech. Eric Bana se mi taky nezdál, že by dokázal zahrát takový charakter, ale tady se ukázalo, že je vcelku všestranný herec. Kamera Shanea Hurlbuta je dost dobrá (člověka pěkně vtáhne do filmu, žádná roztřesenost při akci) a atmosféra je během filmu pěkně syrová. Celkově děj není vůbec špatný, ale některé věci (dialogy a chování postav) mi tam prostě nesedly. Časem se na to možná zase podívám, protože na jednu stranu to byl vcelku solidní atmosférický výplach. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama