Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

sud 

všechny recenze uživatele

Nenápadně působící a neprávem přehlížený snímek. Už jen zasněžená atmosféra dělá hodně, příběh není úplně z řady těch tuctových a těch pár akčních scén má grády. Herecké obsazení rovněž nezklame - charismatičtějších (a dlužno říct neprvoplánových) záporáků než je Addison Erica Bany poslední dobou v žánrových vodách moc nepobíhá. Olivia Wilde není jen krásná, ale ani v tomto patriarchálním prostředí se vedle všech těch chlapáků neztratí, potěšil i dosud pro mě neznámý Charlie Hunnam. Škoda kapku nevyužitých příležitostí pro Krise Kristoffersona či Treata Williamse a nedotažených a pouze lehce načrtnutých vedlejších postav. Jinak by se tenhle ledově promrzlý stylový thriller mohl zařadit po bok Coenovic Farga. 85%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Možná béčko, ale kvalitní. Neuvěřitelný příběh i setkání? No a, přesto moc pěkně natočené, Eric si záporáka fakt užívá a celkově to vypadá dobře. Jediným mínusem tak snad je, že je na relativní krátkost filmu rozehráno trochu příliš dějových linií: Eric a Olivia na útěku; Olivia a ex-vězeň, co si to zase pokaňhal a taky více méně utíká; staří rodiče, jimž se po propuštění z vězení vrací nevyvedený syn; Eric na útěku, který za sebou nechává mrtvoly a má pifku na tyranské otce; Olivia na útěku, jejíž život se mění po setkání s ex-vězněm, který by se policii také raději vyhnul, ale jede navštívit rodiče; a mladou policistku, jejíž otec, šerif, chtěl mít raději syna, ale mezitím mu někdo postupně pobíjí jeho policejní jednotku. Takoví Knoflíkáři. A to, že je všechno v zimě a zahalenou sněhem, tomu dodávalo atmosféru. Rozhodně spokojenost. Jednou za čas se někomu tohle propojení osudů podaří. ~~~ PS: Je fakt, že by si Eric mohl v té zimě alespoň zvednout límec :) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Krev na zářivě bílém sněhu vypadala vždycky dobře. Nejen na to zřejmě spoléhal rakouský režisér přeceňované Ďáblovy dílny Stefan Ruzowitzky. Stejně jako na slibné herecké obsazení, kterému vévodí Eric Bana. Jemu a jeho povedené sestřičce se zachtělo po penězích z kasina, na útěku sejmou policajta, po něm dalšího a už se to s nimi (respektive s ním) veze. Thrillerová tuctovka mohla být něčím zdařilejším, než jen pásovým průměrem. Zajímavý vztah mezi sourozenci zašlapává do prachu země nedopečený scénář, který s přibývajícími minutami lapá po dechu. Závěr mohl nabídnout nějaký nečekaný zvrat, nebo alespoň dokázat, že má koule. Nemá, ale krev na zářivě bílém sněhu přeci jen dobře vypadala!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevného zdobí především perfektní, fungující a působivá atmosféra, pramenící především z mrazivého, sněhem zasypaného, prostředí. Zápletka, která se v něm pak odehrává, sice už zas tak úžasná není, ovšem rozhodně ani nenudí, má spád, pořád se tam něco děje, obsahuje i pár nečekaných zvratů, závěr je pak opravdu napínavý, a ikdyž úplné vyústění sjede bohužel až k béčkovému provedení, výsledný dojem už nijak výrazně nepokazí. Nicméně, hlavním lákadlem, kterým Chladnokrevný disponuje, je herecké obsazení. A očekávání v tomto směru jsou bezezbytku vyplněna. Eric Bana si svou roli záporáka užívá na výbornou, je vážně drsnej a nekompromisní, ovšem je z něj zároveň i cítit, že je v něm i kus dobrého a svou postavu tak obohacuje o nejednoznačný a zajímavý rozměr. Charlie Hunnam mi pak snad poprvé ve své kariéře přišel jako výrazný chlápek, a to jak herecky, tak charismem poměrně zabodoval, a zcela se tu jako jindy neztrácel. A Olivia Wilde, ta je jako vždy neskutečně nádherná, to je opravdový anděl, pro kterého bych udělal cokoliv. Zkrátka, Chladnokrevný je nenáročný thriller, který je ale opravdu zábavný, herecky přesvědčivý, vizuálně působivý, vše v něm prostě funguje jak má, takže v rámci žánru určitě slušná podívaná. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V obsahu stojí, že Eric bana ve filmu zmatkuje....né on nezmatkuje, on je pouze totální kolosální čurák a scénárista tuplovanej kolosální čurák, protože ten se prostě rozhodl, že vezme úplně všechny, ale úplně všechny stereotipní klišé světové filmařiny a vystaví na nich celý příběh.Najdeme tu problémy otec/syn , nadějný zničený mladý život, problémy totálně uchylný starší bratr incestně miluje mladší a úplně vymaštěnou sestru, to nejdebilnější klišé ze všech...diskriminace žen u policejního sboru a to včetně vlastního otce...pic bum bác klišé dcera s problémy s otcem.Když se v tomhle rodině/dramatickém bordelu objeví nemožné zhovadilosti, za všechny jmenujme tu největší a to Banovo přepadení lovce u sněžného skůtru....mám pistoli, lovec o mě neví, stojím nad ním...ale vezmu si klacek a za křiku ožralého mariňáka v bordelu mu skočím do náruče...ehm.Naprosto zbytečný film, který se nepokusil vůbec ničím stát ojedinělým či nedejbože trošku originálním.Za zmínku stojí atmosféra zimní krajiny a lokace celkově, výkon Erica Bany, který hraje dementa tak mocně, že věřím, že je dement i ve skutečném životě, jelikož výběr jeho rolí tomu nasvědčuje, sladká Olívie si rovněž uvědomuje, že veškeré její herecké schopnosti spočívají v tom, že je to neskutečně sexy bitch, tudíž bere úplně každou roli, jelikož 40tka je na krku a promiskujitní děvky, co v každym filmu hraje jí nevydržej dlouho a na sociální drama zhrzené matky vážně nemá, to je další plus, že Olívie zase ukáže ty svoje skvělý jedničky.Řemeslně výborně zmáknutá akce a brutalita.Byl jsem na upřímnejch 3*, když to ale skončilo u stolu na díkuvzdání a Ruzowitzky si začal hrát na Hitchcoka a všechno navíc zakončil úplně nudně a ještě k tomu "překvapení" předvídatelně, neměli jsme se o čem bavit.Špátné...špatné..... 40%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama