Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rakouský režisér nanejvýš primitivních béčkových hororů a slavného oskarového válečného dramatu dostal šanci ukázat co umí v Hollywoodu, Oskar prostě otevírá mnohé hollywoodské dveře a otevřel je i pro Stefana Ruzowitzkyho. Ten se poučil a zkombinovav přednosti prvého i druhého výše vyrčeného natočil tak opravdu vynikající staromódně působící atmosferický thriller. Jeho film vyniká vysokým stylem (asi mám navíc slabost pro tahle kriminální dramata ze severu USA zahalená do mrazivé nádhery sněhu a sněhových vánic) a silným hereckým obsazením. Příliš mnoho náhod sice trochu pokazilo zápletku, leč i přesto se jednotlivé dějové linie fatálně slévají v jeden silný dějový proud. Ale dobře to charakterizuje daný žánr, navíc všechna ta bezvýchodnost a násilí jen dotváří výsledný dojem. Jeden z mnoha velmi podhodnocených filmů na této databázi... Podobné filmy: Fargo ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čakala som biedu, a možno práve preto som bola milo prekvapená. Páčilo sa mi, počnúc muzikou a končiac hereckými výkonmi. Aj napriek niektorým prepísknutým momentom sa človek nestihne nudiť. Obsadenie kvalitné, Bana hral naozaj výborne, Wilde mám rada a Hunnam, kvôli ktorému som si film pozrela, je ten správny ochranca a za poslednú bitku by som mu dala kľudne aj tú zlatú medailu. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, ako sa dá z niečoho urobiť nič. Zápletka v zmysle Betónová záhrada a Natural Born Killers dokopy, zasadená do zasneženej Ameriky a následne zahrabaná nánosom scenáristického klišé. Napríklad otec policajt podceňuje dcéru policajtku, lebo je žena. A vykreslené je to tak, že ju nechce pustiť do akcie a ako odôvodnenie povie: ešte si tam náhodou budeš potrebovať vymeniť tampón (!!!). Alebo sviatočná večera v deň Vďakyvzdania, ktorá je proti vôli domácich organizovaná vrahom. No a ten ich núti ďakovať. Úplná psychologická ruská ruleta. :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní obsazení, poměrně obyčejné kulisy. Eric Bana si záporáka vychutnává a člověk má tendenci mu fandit, Olivia je tu nádherná a všichni ostatní hrají skvěle. Příběh rozhodně není předvídatelný, ale je tak nějak... ničím nevybočující. Poselství není nijak extra, jen krev není víc než voda. Pozitivní pocity, ale převládají. Palec nahoru. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to docela umění natočit zasněženou kriminálku s tolika mrtvými, aniž by v ní byl alespoň ždibec mrazivé atmosféry. Největší zápor je mizerný scénář a šablonovité postavy. V zápletce se snoubí naivita s tupostí, a vyjma finální scény je vše zoufale neoriginální. Hlavním tahounem jsou tak herci. Obsazení je hodně slušné, dokonce až rozmařilé, na to jak je film špatný. Charlie Hunnam je machr a i když film měl být původně o někom jiném, on si ho dokázal ukrást sám pro sebe. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama