Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Rádoby mysteriózní, ale ve skutečnosti neuvěřitelně vyumělkovaná slátanina. Kdysi jsem viděl několik dílů 24 hodin a nevědět, na co se dívám, klidně bych si to i mohl splést. V hlavní roli stejný herec, stejně bídně hrající, velmi podobné schéma, díly postupně navazující na předchozí "konstrukci", kterou by měly nějak doplňovat a někam asi směřovat. Abych pravdu řekl, tak po zhruba 12. dílu jsem dospěl k názoru, že čas strávený pokoušením se pochopit, co mi autor vlastně chtěl říct (nebo aspoň naznačit), jde strávit mnohem lépe, například úklidem nebo jinou nezáživnou činností.
Možná jsem byl jen netrpělivý a na konci tunelu je nějaké světlo, nějaký smysl celé té anabáze, nějaké poutavé rozuzlení. Ale cesta k němu těmi zcela deterministicky číselnými zákonitostmi osudů, které spolu přece souvisí, ale ještě je jde kňouráním autistického génia poštelovat ke správnému průběhu, mne umořila. Bylo to horší než málo vyschlé dno rybníka u Sudoměře ...

Komu se líbil třeba seriál Ztracení a má trpělivost čekat, zda druhá polovina seriálu bude stejně slabá, jako ta první, tak si to třeba užije. Koho to nechytne ještě ani ve 3. dílu, může to asi zabalit, do toho 12. je to jak přes kopírák.

Mým osudem bylo, abych v tom utonul, jak Rožmberští.

na příspěvěk reagoval hollma

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Momentálně seriál dabuje Prima a do hlavní role byl obsazen Ivan Trojan, takže paráda!

Uživatel mrx.friend smazal svůj příspěvek.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Zdá se mi to, nebo občas je postava zasazena do prostředí digitálně? Například ve druhém díle na začátku se mi nezdá, že Ravi sedí na lavičce a následně ani že se nachází před stadionem.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

st.ranger

První díl je hodně dobrej, akorát od cca půlky první řady se to odvíjí směrem, kterej se mně osobně nezamlouval. Teď se chystám na zkouknutí celý druhý řady najednou, tak jsem taky zvědavej, jak moc dobře je Touch vlastně udělanej :)

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Narcis

První díl naprosto vtáhl. Vůbec jsem netušil o čem děj je a tohle mě opravdu potěšilo. Jsem zvědav na hlavní dějovou linii, ale začínám tušit, že natahovat by se to nedalo. U Awake jsem byl také rád, že byla jen jedna řada.

na příspěvěk reagoval Wysch

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Takze serial je kompletne uzavren a ROZHODNE ma cenu se na nej divat ... druha serie je lepsi nez ta prvni a to hlavne diky dravemu deji, skvelemu obsazeni a take tomu, ze je na pokracovani ... 

na příspěvěk reagoval st.ranger, Frkyn

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Dotaz na někoho, kdo seriál kompletně dokoukal. Má cenu se na to dívat? Je děj uzavřen nebo jsou viditelná zadní vrátka pro další řadu?

na příspěvěk reagoval mrx.friend

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

_ksilt

No právě naopak. Čím menší sledovanost Touch, tím menší pravděpodobnost, že bude 24: movie.

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

Treti sezona pravdepodobne nebude. Presun do midseason a naproste divacke fiasko udelaly svoje. jako bych to na zacatku serialu nerikal, ze tohle nema budoucnost. Ale jak psali jinde, koukejte na to z te lepsi stranky, Kiefer bude konecne moct natocit 24 film! ;-)

na příspěvěk reagoval Wysch

da-a

da-a (hodnocení, recenze)

mrx.friend

Bohužel, alespoň co já vím, je sledovanost druhé řady v Zámoří považována za velmi špatnou, pod hranicí rentability. Ve shareholdingu (procentního vyjádření počtu sledovaných domácností) byl poslední díl o půl procentního bodu horší než předchůdce Fringe (Hranice nemožného), což dělá Foxům ztrátu nějakého milionu a půl diváků na páteční večer.

Tak alespoň nedávno Tim Kring (tvůrce seriálu) prohlásil, že druhá řada má být podobně tematicky uzavřená jako první. Co z toho vyplývá, ať posoudí zasvědcení... 

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Tak se druhá sezóna pomalu chýlí ke konci, netušíte někdo, zda bude i třetí?

Sledovanost se teď průměrně pohybuje okolo 2.6 milionu, což je podle mě nejspíš nízký číslo na to v seriálu pokračovat, co?

na příspěvěk reagoval Tony DiNozzo, da-a

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

No, poslední díl... Mělo to celkem spád, ale co mi neskutečně štvalo bylo to, že v jednu chvíli ji prezentují, jakože vidí do budoucnosti a všechny možnosti při každém rozhodnutí, pak mi ale neleze do hlavy její chování na začátku, kdy utíká, když to musela vědět... no a rozloučení Martina s Lucy, musel jsem se u té scény přes pumpou hodně smát, to Sutherland zahrál jak kdyby to byla jeho první pusa a bylo mi 10 :-D

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

No mě osobně přijde druhá řada naprosto jiná, mnohem lepší, už žádný epizodický krátký příběhy, jak je nám na začátku ukáží, něco se pokazí, pak vyřeší a konec... Teďko se to točí jenom kolem nich, jak mě první série ke konci nudila, tak teďko je to opravdu změna, za zkoušku to stojí :)

na příspěvěk reagoval Wysch

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Frkyn

Zlepší se to v druhý sérii? 

Ještě jsem ji nerozkoukal, radši si počkám pár dílů a zkouknu je najednou (nejspíš), ale celkem mi taky ke konci první řady už vadila ta rozmělněnost, z prvotního nápadu zůstalo jen málo.

Kein

Kein (hodnocení, recenze)

Je to pěkně natočené a dojemné, to je tak asi vše. Sutherland bude vždycky Jack Bauer a tady mi moc nesedí, ale to by se dalo ještě s klidem překousnout, kdyby mi nepřipadal každý díl stejný jako druhý. Jakási zápletka napříč dílama tam sice je, ale teda dosti chudá a divná. Jinak je to, ale repete pořád dokola - číslo, dobrý skutek, morální doják - tahle epidozičnost mi u seriálů nikdy nevoněla, ani u M.D. House, ale tam alespoň věčně zázračné léčení pacientů vyvažovala hlavní postava a ironické dialogy, zde pro mne není vůbec, vůbec nic.. 3*

na příspěvěk reagoval Frkyn

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Tak se nám to perfektně rozjelo - vypadá to, že Los Angeleský vzduch seriálu pouze a  jen prospěl ... jinak jste si doufám všimli dalších podobností se seriálem 24 hodin - během těchto dvou dílů se objevily další 3 herci z onoho seriálu ... zřejmě to nebyl záměr, ale pokud znáte 24ku dobře, pak jste si možná jako já vybavily scénu jak Jack odsniperoval chlápky co chtěly zabít Andrewa Page (Lukas Hass) s04e03... tuto scénu zde připomínala ta část v povodňovém kanálu - místo pušky zde byl mobil ... Takže Go, Martin and Jake, Go, Go ...

da-a

da-a (hodnocení, recenze)

Ruším, co jsem prohlásil a prohlašuji, co už nezruším. Další změny mě ale nevzruší.   8. února 2013 definitivní datum premiéry 2. řady, dvoudílného rozsahu. 

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

da-a: Slibovat to může co chce, ale přednější bude výsledek :D

Každopádně díky za info ;)

da-a

da-a (hodnocení, recenze)

1. února 2013 premiéra 2. řady. Slibuje komplexnější zápletku, temnější aranžmá a vyhrocenější situace. Těšte se kdo můžete.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

da-a: zrovna tebe + par dalsich jsem dneska chvalil kamosovi, kterej se prave zaregistroval na csfd, ze dodavas zajimavy informace do diskuzi ... i kdyz toto je zrovna smutna ... Martin Bohm mi pri me velke skromnosti vynahrazuje Jacka Bauera ...

da-a

da-a (hodnocení, recenze)

Pro všechny fanoušky: Druhá řada se odkládá z konce října na zatím neurčité datum a čas v LEDNU 2013 (tedy až po konci světa). Místo Martina Bohma a jeho syna bude v původním termínu představovat Kitchen Ningtmares Pohlreichův vzor Gordon Ramsay. Mrzí mě to za vás, ale Fox evidentně potřeboval stabilního ratingového tahouna pro jeho nepříliš úspěšné páteční relace.

Btw. 13 díl měl být spíše takový speciální teaser právě na druhou řadu, do jedničky jako takové nepatřil, rozhodně nesloužil jako finální díl, spíš jako pouhá mezihra.

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Mě třináctka taky trochu zklamala. Nechápu, proč vůbec nenavazovala, nevidim v tom jediný záměr. :( Přesto se moc na další sérii těšim. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Myslím, že jako vhodnější zakončení série mi přišel dvojdíl 11 + 12, 13ka vedle toho potom působí strašně samostatně a jedinym pojítkem je snad to, že Martin a Jake jsou na útěku.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama