Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Chyba tohohle webseriálu je jen v tom, že epizody jsou prostě moc krátké :). Akční scény jsou totiž svižné, herci velmi sedí, teda hlavně pokud jde o Jaxe, ale Sonya i Kano si s tím poradili docela dobře a Strykera mohl hrát prakticky kdokoli. To hlavní ale je, že i v těch deseti minutách se vždycky najde nějaký detail co potěší nebo připraví půdu pro nějaká očekávání na příště pro fanoušky Mortal kombatu (jiný člověk by si toho totiž asi nevšiml) a to je dobře :). Takže prostě vždycky je škoda jenom když uběhne těch deset minut (píšu po kouknutí na dvě epizody), protože uběhnou fakt rychle a navnadí fanoušky moc :). /////// Třetí epizoda zábava :). Zase detaily pro fanoušky a tentokrát navrch ještě trochu navnadění na to jakým směrem by se vlastně celá série mohla ubírat. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Oproti Rebirth, to svým rozkouskováním a věnováním se představování jednotlivých postav, zvýšilo ještě více můj zájem. Tanchaoroen to má očividně dobře promyšlené. Vznik Kanova oka a Jaxových ruk, skomírající akční postava Johnny Cage, Scorpion, Sub-Zero, aj. Epizodka s Raidenem nejlepší, když získává svůj slaměný klobouček. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kua, ať mu ty prachy někdo dá! Kolik melounů lidí to ještě musí na YouTube vidět, aby si v Hollywoodu sundali pásky z očí? Rok starý kraťas - po kterém jsem vážně nabyl dojmu, že je to trénink na celovečerák - se mi sice líbil více, ale i tato první webizoda má své světlé chvilky a Tanchareon v ní jasně dokazuje, že má cit pro akci. Napsal jsem to minulý rok a napíšu to znovu: na tohle CHCI do kina! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny Rebirth naznačil istý potenciál a Legacy ho dokázal vcelku obstojne rozviesť. Pár výčitiek by sa však predsa len našlo. Či už je to istá nevyrovnanosť a nekonzistentnosť jednotlivých epizód, alebo menšie množstvo samotnej akcie. V druhej sérii sa k nim navyše pridáva aj zbytočné množstvo flashbackov, v pár prípadoch dokonca nepochopiteľne opakujúcich známe fakty. Týmto roztrieštením zákonite trpí i samotný dej, no vyložená prehra to i napriek tomu nie je. Na film v podobnom duchu to dokáže nalákať bez problémov, no Kevina Tancharoena by bolo lepšie z tejto rovnice vynechať. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

První epizoda je docela slabá. Spousta laciných zpomalovaček, uhýbání kulkám (i Neo by záviděl), málo, a ještě ke všemu těžce neinovativní souboje tělo na tělo. Na to, že v epizody mají vysvětlovat motivaci postav "přihlásit" se do turnaje, nedozvíme se tu kromě třech známých jmen nic. S hodnocením pochopitelně počkám až po všech devíti epizodách. PS: Sedmá z devíti teď vypadá jak Jacksonovo (myslím tím Michaela) dvojče. Fuj.//// Druhý a třetí díl už trochu poodkrývá něco z té motivace - Kano dostal ksicht, Cage zmlátil producenty a dostal nabídku od záhadného žluťáka (doufám, že mě nikdo nezakleje, že jsem nenapsal "Asiata" nebo něco podobnýho, prostě jen popisuju barvu toho muže) a padla zmínka o Jaxxoých pažích. Nicméně stále je to takové nemastné, neslané./// Čtvrtý a pátý díl jsou víceméně zbytečné. Pokus o kolorovaný komix se moc nezdařil, nedaří se ani pokus o epický přesah do jiné dimenze příběhu. Zato šestý díl s Raidenem je naprostá bomba. Nese se přesně v duchu MK: Rebirth, tzn. co nejrealističtější s trochou mystična. Skvělá "špinavá" atmosféra, vhodný herec, krásně syrové násilí. Tento díl je bez chyby.//// Další dva díly se Scorpionem a Sub-zerem (a Quan-chim) nestojí ani za řeč./// Sektor a Cyrax - bohužel, amatérština, kde za nějakou řeč stojí poslední souboj dva proti jednomu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • V pokračování z roku 1997 měl původně ztvárnit Jaxe Michael Jai White. Odmítl roli kvůli filmu Spawn (1997). V seriálu však již roli přijal. (Mandalorian)
  • Natáčelo se od 7. února do 3. března 2011 ve Vancouveru. (gogos)

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama