Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Pokračování Avatara? Bál jsem se, že to pokazí, ale vyhlížel jsem ho. Nakonec se ukázalo, že se povedlo. Korru teda moc nemusím, ale příběh je dobrý a příjde mi to akčnější než původní Avatar. První série s Amonem byla perfektní a hlavně Amon byl výborný záporák. Druhá série mě už tolik nebavila a ty duchové mi tam moc nesedí. Ale přeci jen jsem si našel něco, proč koukat. A to byla Eska. Když jsem ji poprvé uviděl, tak jsem si řikal, že taková Aubrey by byla fajn jako její hlas. Když promluvila a slyšel jsem Aubrey moje srdce zaplesalo. Tipuji, že Aska ji byla napsána přímo na tělo. Jsem zvědav s čím příjdou ve třetí sérii. S1:85%, S2:75% ()

Reklama

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Rami Malek, který v první sérii daboval postavu Tahna (probendera z týmu Vlčích netopýrů), si zahrál i ve filmu Twilight sága: Rozbřesk, část 2 (2012), kde ztvárnil upíra Benjamina. Benjamin dokáže ve filmu ovládat všechny čtyři živly – vodu, zemi, oheň i vzduch – tak jako avatar. (Azurovydrak)
  • Drak lorda Zuka se jmenuje „Druk“ a je přímým potomkem draků Rana a Shawa z epizody Mistři ovládání ohně (2008). Bylo také potvrzeno, že se vyklubal ze zlatého vejce, jenž v téže epizodě Zuko nalezne v ruinách civilizace válečníků slunce. (Azurovydrak)
  • Tenzinův létající bizon Oogi získal své jméno poněkud kuriózním způsobem. V komiksech navazujících na konec seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) totiž pokaždé, když si Aang s Katarou vyznávají lásku, reaguje Sokka v americkém originále popuzeným „Oogies!“ – jde o smyšlený výraz pro vyjádření nechuti a nelibosti. Dá se proto předpokládat, že v dětství Tenzin tento výraz od rodičů či strýce pochytil a později ho symbolicky použil k pojmenování svého bizona. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama