Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (118)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Znovu tomu jen těžko věřím, ale stejně jako v případě dobrodružství Aangových jsem snad stejně nadšen, a to přesto, že jsem ještě o nějakých pár let starší. Tahle legenda vypráví totiž opět úžasný příběh, jen tentokrát v relativně dospělejším podání, kdy ústřední roli hraje nelehká cesta za sebepoznáním, boj s vnitřními strašáky či hledání společenské rovnováhy. Jsou tu čtyři ucelené, krásně navazující a perfektně propojené části, z nichž každá má svou zvláštní úlohu na tvorbě dalšího nádherného celku, který naplno využívá všechny možnosti světa vládců živlů a jeho promyšlené mýtické historie a po všech stránkách je dále rozvíjí a posouvá. Objevují se tak nové vládcovské schopnosti, ale i nové technologie, ze stínů minulosti vystupují noví nepřátelé, ale přichází i staří přátelé a samozřejmě se všechno do značné míry odehrává s jistým duchovním přesahem. Zase je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým a nápaditým světem plným dobrodružství a překvapení a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When we hit our lowest point, we are open to the greatest change." _____________ Najpôsobivejší animovaný seriál, aký som kedy videl... The Last Airbender je bezpochyby unikátom svojho žánru, ale Legenda Korry je ešte o kus emocionálnejšia, dychberúcejšia, dospelejšia, temnejšia, komplexnejšia (hlavne, čo sa vývoja postáv a ich vzťahov týka, to je čistá dokonalosť!!!), prepracovanejšia (tie choreografie v bitkách sú šialené!!!), s lepšou nadväznosťou epizód a v podstate ju mám ako celok ešte o niečo radšej... Okrem toho má tak silné finálne vyvrcholenie, že som sa z toho doslova roztopil blahom (toto sa mi za celý život stalo pri filme alebo seriáli asi iba trikrát!)... Neskutočne som si užíval každú jednu minútu strávenú v tomto svete (podobne ako v Aangovi), to, akým spôsobom je spracovaná Korrina cesta k nadobudnutiu Avatarských schopností a to, ako náročne je zobrazená mi miestami doslova vyrážalo dych a niekoľkokrát sa mi stalo aj to, že som ešte pár minút po dopozeraní danej epizódy nevedel vysloviť ani hlásku, pretože som úplne stratil slová... Nebyť slabšej druhej série, tak by som sa nebál povedať, že sa jedná o najlepší animovaný počin, aký som kedy videl. Legenda Korry sa ihneď stala jednou z mojich najväčších srdcoviek a bez váhania by som si ju pozrel znovu! Aj napriek pár slabším častiam a drobným chybičkám si to ako celok nemôžem vynachváliť... Fakt nemám slov, aj po necelých dvoch týždňoch od dopozerania mám stále pred očami Korrino znovunadobudnutie schopností, monumentálnu bitku so Zaheerom alebo finálny boj s Kuvirou! Nepochybne jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli (robí mi obrovskú radosť, že existujú ešte aj oficiálne komiksy!) a zároveň obrovská emocionálna bomba o znovuzrodení ľudskej duše a vôli za každú cenu bojovať a nevzdávať sa... Jedným slovom dokonalosť! ___ PS: Táto skladba ma pri každom počutí dokáže vystreliť do stratosféry! _____________ "Let's go on a vacation, just the two of us. Anywhere you want." ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

senyor 

všechny recenze uživatele

Avatarský svet sa zmenil, z pomyselného obdobia priemyselnej revolúcie sa posunul do medzivojnových rokov 20. storočia, svet brázdia vzducholode a prvé autá, mestá vyrástli a hrdinov Last Airbendera pripomínajú hlavne sochy v novom hlavnom meste sveta Republic City. Korra je dospelejšia než bol predchádzajúci avatar, jej postava teenagerky ponúka lepšie možnosti na rozvíjanie charakteru než tak trochu prvoplánovo napísany Aang a už prvé diely naznačili, že tvorcovia pochopili, že aj fanúšikovia pôvodného seriálu dozreli. Je pravda, že si seriál zachoval svoju hravosť a úprimnosť, ale dá sa tušiť, že nová séria bude ďaleko komplexnejšia a prepracovanješia po všetkých stránkach. Najväčší posun je jednoznačne v animácii, vízia moderného sveta vyzerá nádherne, uvidíme ako sa bude vyvíjať zápletka, ktorá v prvých 2 dieloch ustúpila na úkor predstavenia nového sveta a rozvíjania vzťahových súvislostí. Hodnotiť je zatiaľ zbytočné, počkám si kým sa "začne niečo diať", ale prvé dojmy sú mimoriadne pozitívne, potenciál prekonať svojho predchodcu tu určite je... ** Update po prvej sérii- po všetkých stránkach premakanejšie, vybrúsenejšie a lepšie ako pôvodný seriál. 95% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Místo celého světa a propracované mytologie a historie národů tu máme jediné mně nesympatické město a odkazy na kdeco. Aangův příběh zatím stavím výrazně výše, nicméně tomu trvalo několik desítek dílů dostat se na vrcholnou úroveň. Chybí mi více dětských infantilních legrácek (sláva za Tenzinovy děti). Trošičku mi vadí recyklace "postav, které v Aangovi fungovaly", např. Sokky převlečeného za Bolina. A ještě hůř, mám asi osobní alergii na nepatřičné použití retro-New Yorku, stejně jako třeba v celovečeráku Cowboy Bebop (vesmír se též scvrkl na jedno město). Tady vždy když jsem viděl nízkým sluncem zalité mosty a sochu Aanga a siluety mrakodrapů, skoro jsem skřípal zuby, protože atmosféra Avatara byla pro mě v temné pr. Na druhou stranu, ne vše z retra bylo špatně, ten nápad s opakováním děje ála filmový týdeník je rozkošný. Těším na další sezónu. /// Tak mám za sebou komplet. 2 sezóna do půlky pokračovala v nijakosti jedničky, pak najednou razantní skok kvality nahoru a velmi dobré do konce. 3. sezóna výborná, 4. sezóna trochu vaření z vody, ale potěší některé momenty a postavy... ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Někdy v průběhu mezi koncem Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) a Legenda Korry nechal Aang postavit Ostrov vzdušného chrámu, který se později stal domovem Tenzina a jeho rodiny. (Azurovydrak)
  • Drak lorda Zuka se jmenuje „Druk“ a je přímým potomkem draků Rana a Shawa z epizody Mistři ovládání ohně (2008). Bylo také potvrzeno, že se vyklubal ze zlatého vejce, jenž v téže epizodě Zuko nalezne v ruinách civilizace válečníků slunce. (Azurovydrak)
  • Ze spojení Aanga a Katary vzešla trojice potomků; dvojice chlapců Bumi a Tenzin a dívka, nesoucí jméno Kataryiny matky, Kya. (Conspi)

Reklama

Reklama